Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Προσμένοντας τον Ιησού!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ανοίγοντας σήμερα το πρωί στην τύχη του Ευαγγέλιο διάβασα αυτά τα λόγια του Κυρίου, που απευθύνει στην Σαμαρείτιδα, τη στιγμή που της ζητεί να του δώσει νερό να πιεί: "Ει ήδεις την δωρεάν του Θεού, και τις εστιν ο λέγων σοι, δός πιείν, συ αν ήτησας αυτόν, και έδωκεν αν σοι ύδωρ ζων."

Διαβάζοντας καθημερινά το Ευαγγέλιο αποκομίζουμε αυτά τα δύο καλά: Πρώτον θέτουμε στον εαυτό μας την καλή ερώτηση του Ευαγγελίου και δεύτερον δεχόμαστε από αυτό την καλή και δημιουργική απάντηση.

Τί σημαίνει θέτω την καλή ερώτηση στον εαυτό μου. Για μένα αυτό σημαίνει ότι χάρις στο Ευαγγέλιο αποτιμώ τα πράγματα με πνευματικά κριτήρια. Χωρίς πνευματικά κριτήρια είναι αδύνατο να κατανοήσουμε το πνεύμα του Ευαγγελίου.

Θεωρία παιγνίων και οικονομική κρίση

Στην Θεωρία Παιγνίων ένα πολύ γνωστό παιγνίδι είναι το "δίλημμα του φυλακισμένου". Οι παίκτες πρέπει να συνεργαστούν για να αποσπάσουν χρήματα απο έναν "τραπεζίτη".
Βλέπε λεπτομέρειες στο εξαιρετικό βιβλίο "ΤΟ ΕΓΩΪΣΤΙΚΟ ΓΟΝΙΔΙΟ" του RICHARD DAWKINS, κεφάλαιο 12.
Πάμπολλα φαινόμενα στην Βιολογία και στην Πολιτική εξηγούνται με αυτό το παιγνίδι.

Υπάρχουν πολλών ειδών στρατηγικές για να παίξεις το παιγνίδι.
Κάποιες αποκαλούνται "κακοπροαίρετες" (η πρώτη σου κίνηση είναι να προδώσεις τον άλλον παίκτη). Οι αντίθετες λέγονται "καλοπροαίρετες".

Γιατί κόπτεται για τους μετανάστες ο ΣΥΡΙΖΑ;;;

Γεώργιος Μεταξᾶς

Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο ΕΜΠ. Γιατί; Τι κρύβεται πίσω από την κατασκευαστική εταιρεία που είναι στο όνομά του; Σε όλα είναι από πίσω ο πατέρας του. Ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα, ως ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής "Σκαπανέας", ανέλαβε έργα στην Αφρική, όπου έκανε μεγάλη περιουσία. Μέχρι εδώ όλα καλά και τίποτα το μεμπτό. Το μεμπτό, αρχίζει τώρα: ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα, έκανε (και κάνει) το εξής κόλπο:

Και τώρα, φτάσαμε στο… ή αυτοί ή εμείς…

Ήρθε πια η στιγμή να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και μετά να στρέψουμε τη ματιά μας ο ένας στον άλλο και να αναρωτηθούμε: Αυτά που ζούμε, είναι αυτά που θέλουμε; Αυτά που ζούμε, είναι αυτά που μας αξίζουν; Αυτά που ζούμε, είναι δημοκρατία;

Ορμήξανε οι βάρβαροι μαζί με τους ντόπιους ξεπουλητάδες, και κάνουνε κομμάτια τους νόμους, συνθλίβουν την λογική και ως σύγχρονοι κατακτητές ισοπεδώνουν την αξιοπρέπεια των ανθρώπων στοχεύοντας στις ψυχές και την υποδούλωσή τους.
Ψεύτες, ελεεινοί, απάτριδες και ελληνόφωνοι, διακυβερνούν την χώρα με εντολές των μεγάλων αφεντάδων τους κι εμείς στέκουμε άφωνοι μάρτυρες μιάς σύγχρονης γενοκτονίας, μοιραίοι θεατές του ίδιου του θανάτου μας και της καταστροφής μας.

Ιδού το σχέδιο ΗΠΑ για Ελλάδα: Ενέργεια, ευρώ, "γέφυρα" πολέμου προς Μ.Ανατολή

Ένα εντυπωσιακά ... "ειλικρινές" άρθρο με τίτλο "The U.S. Looks To Exploit The Greek Re-Default", από τον έγκυρο αναλυτή Russ Winter δημοσιεύθηκε σε διαφορά ΜΜΕ των ΗΠΑ που συνεργάζονται με τον αναλυτή πριν μερικές ημέρες.

Και λέμε "εντυπωσιακά ειλικρινές" γιατί ότι ακριβώς αναφέρει τα έχει αποκαλύψει ή επισημάνει με διαδοχικά σημειώματα το defencenet.gr, αλλά εκφράζοντας την ανησυχία του ... θύματος, δηλαδή της Ελλάδας για το ενεργειακό και νομισματικό παιχνίδι ελέγχο της χώρας.

Οι Νέρωνες της Νέας Τάξης: Ολοκληρώνουν την αποτέφρωση της Ελλάδας…

Οι Νέρωνες των πλανητικών μαφιών του χρήματος (Νέα Τάξη) με τους μακάβριους μηχανισμούς τους (μυστικές υπηρεσίες) βιάζονται να δώσουν το τελειωτικό κτύπημα στην Ελλάδα. Να την αποτεφρώσουν ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ: Οικονομικά, κοινωνικά, εθνικά, πολιτικά, κλιματολογικά…
Τα εμπρηστικά φλογοβόλα τους είναι τα πλέον καταστροφικά και μοχθηρά όπλο της φρενοβλαβούς κακουργίας τους…
Αποτεφρώνουν πολυεδρικά και ΥΠΟΥΛΑ τις κοινωνίες, τις μετατρέπουν σε καπνίζοντα ερείπια, σε στάχτες και αποκαΐδια.
Ο εμπρηστικός πόλεμος είναι ο πιο καταστροφικός και δόλιος ΠΟΛΕΜΟΣ. Δολοφονεί τους λαούς, τις κοινωνίες, την ίδια την οικονομική και φυσική τους υπόσταση, δίχως να σκοτώνει άμεσα με σφαίρες τους ανθρώπους, όπως ένα συμβατικός πόλεμος.

"At times"! Δηλαδή, "κατά καιρούς", "πότε πότε", "καμιά φορά"


Σε προηγούμενη ανάρτηση, μετέφερα απόψεις 2-3 καθηγητών στην Αγγλία που θεωρούν ότι τα αιολικά είναι πανάκριβα, και ασύμφορα κλπ κλπ. Βρέθηκε λοιπόν σχολιαστής που διαφωνεί με τα συμπεράσματα των άρθρων, και παρακαλώ να τον διαβάσετε, μπας και σας παραπλανώ εγώ ή οι Άγγλοι καθηγητές (που τους έχω ξανα-αναφέρει).