Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Ο αιρετικός και η Αγία μερίδα

Τριάντα μίλια μακριά από τις Αιγαιές, πόλη της Κιλικίας, ησύχαζαν δύο στυλίτες. Ο ένας απ’ αυτούς ήταν ορθόδοξος, ενώ ο άλλος άνηκε στην αίρεση του Σεβήρου. Ασκήτευαν σε απόσταση έξι μιλίων ο ένας από τον άλλο.

Ο αιρετικός κατηγορούσε την ορθόδοξη Εκκλησία και προσπαθούσε με διάφορα επιχειρήματα να παρασύρει στην αίρεσή του και τον ορθόδοξο. Εκείνος τότε, θέλοντας να τον πληροφορήσει για το ποιά είναι η ορθή πίστη, του μήνυσε να του στείλει μία μερίδα της δικής του κοινωνίας.

Χρίστος Τσιαμούλης – Συνέντευξη για την παραδοσιακή ελληνική μουσική

Πράσινες θέσεις εργασίας


Δεν ξέρω ποιος του γράφει τις ομιλίες του ΓΑΠ, αλλά να τους βοηθήσω, εν όψει ΔΕΘ, με το άλλο μεγάλο παραμύθι του. Πολλά παραμύθια μας έχει σερβίρει ο Πρωθυπουργός, και οι Πράσινες Θέσεις Εργασίας είναι από τα χυδαιότερα.

Η θεσμοποίηση της πολιτικής

Πολιτική που αγνοεί, καπηλεύεται ή παραχαράσσει τους θεσμούς είναι για τα σκουπίδια.

Διαβάζοντας και ... βλεπακούγοντας περί τα πολιτικώς δρώμενα των ημερών, οδηγείται κανείς στο συμπέρασμα ότι "κάτι νέο πάει να γεννηθεί". Ένα εξ αυτών είναι και το "Κίνημα Ανεξαρτήτων Πολιτών" του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, στον οποίο κάποιοι, όχι άδικα, διαβλέπουν "πρωτογονισμό" - παρεμφερής είναι και η άλλη λέξη "φονταμενταλισμός" - και προβαίνουν σε εύστοχες αναλύσεις περί του "πρωτογονισμού" του Μίκη. Διαπιστώνει ακόμη κανείς με βάση τις αναλύσεις τι νέο επιχειρεί να μας φέρει ο φιλόδοξος πολιτικός σχηματισμός με τα πρόσωπα -"σπίθες" που τον απαρτίζουν.

Πάτωσε το «στρατηγικό βάθος» του Νταβούτογλου;

Του Σάββα Καλεντερίδη

Πριν από δυο χρόνια η ελληνική κοινή γνώμη, εντυπωσιάστηκε από έναν καινούργιο όρο που εισήχθη στο καθημερινό μας λεξιλόγιο: Στρατηγικό βάθος. Η αγαπημένη έκφραση και έννοια του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος βάλθηκε να πείσει τις χώρες που προέκυψαν από τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ότι η οθωμανική κατοχή ήταν ευλογία, την οποία πρέπει να επαναφέρουμε με όρους 21ου αιώνα. Αυτό ήταν το στρατηγικό βάθος, η ανάδειξη των θετικών -σύμφωνα με την τουρκοάποψη- ιστορικών και πολιτισμικών στοιχείων που άφησε η οθωμανική κατοχή, για να ακολουθήσει η νεοοθωμανική επέλαση.

"Iσραήλ και ΗΠΑ πίσω από τις επιθέσεις του ΡΚΚ" λέει η Άγκυρα

Ισραηλινό και αμερικανικό "δάκτυλο" βλέπουν οι Τούρκοι πίσω από τις σφοδρές επιθέσεις του ΡΚΚ που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 20 Τούρκων στρατιωτικών μέσα σε 24 ώρες σε δύο καλοσχεδιασμένες ενέδρες. Πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας διαρρέουν ότι "Αποκλείεται μόνοι τους να έχουν προχωρήσει σε τόσο συντονισμένες και μεγάλης έκτασης επιχειρήσεις εναντίον κινητών στόχων. Κάποιοι τους έχουν δώσει πληροφορίες και τους συντόνιζαν".

Είναι η δεύτερη φορά που η Άγκυρα φωτογραφίζει το Ισραήλ ως υπεύθυνο για επιχειρήσεις του ΡΚΚ. Η πρώτη ήταν πέρσι κατά την διάρκεια της επιχείρησης κατά των ισλαμιστών ακτιβιστών του «Στολίσκου της Ελευθερίας», όταν το Ισραήλ κατηγορήθηκε εμμέσως ότι βρισκόταν πίσω από επιθέσεις του ΡΚΚ σε λιμάνι της νότιας Τουρκίας.

"Συνωμοτεί" (στην Κεφαλονιά) ο Λαλιώτης με τον Ευθυμίου...

Από τον Μάκη Γιαννάτο

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται και κάνει τις διακοπές του ο Κώστας Λαλιώτης. Φιλοξενείται στο σούπερ εξοχικό του (κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ) Πέτρου Ευθυμίου στην περιοχή του Αϊ-Χέλη στην παραλία του οποίου πάνε για μπάνιο. Ο Λαλιώτης είναι εδώ και πολύ καιρό "σιωπηλός" αλλά παρακολουθεί τις εξελίξεις.
Οι συζητήσεις του εδώ με τον Π. Ευθυμίου (που βρίσκεται κι αυτός στην "απέξω¨) έχουν μια μορφή "συνωμοσίας" αφού και οι δυο συμφωνούν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά για την κυβέρνηση και ότι σύντομα μπορεί να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις (και στο ΠΑΣΟΚ) στις οποίες θέλουν να είναι και οι δύο παρόντες.

Όλες οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης και των "ειδικών" οικονομολόγων για την ύφεση που ΑΠΕΤΥΧΑΝ

18/10/10: Μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου o Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι κατά την εκτίμηση της κυβέρνησης το 2011 θα είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης

17/11/2010 Εθνική: Στο 2,9% η ύφεση το 2011

29/10/2010: ΣTO 2,5%-3% θα διαμορφωθεί η ύφεση στην ελληνική οικονομία το 2011, εκτίμησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου από την Κύπρο.

24/2/2011: Υφεση 3,48% αναμένει το ΚΕΠΕ για το 2011 (αυτοί έκαναν πρόβλεψη με ακρίβεια εκατοστού!!!)

Αυτά παθαίνει όποιος μένει πολύ ώρα στον ήλιο...

Δήλωσε ο ιός της Μαργαρίτας ότι «η χώρα θα προχωρήσει και το πρόγραμμά της θα εφαρμοστεί».
Ακριβώς το ίδιο, λέξη προς λέξη, είχε πει πριν ένα χρόνο, στις 20 Αυγούστου 2010. Στους επόμενους οκτώ μήνες που ακολούθησαν, έκανε δύο ανασχηματισμούς, συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις της τρόϊκα, υπέγραψε διάφορα μνημόνια, και φέτος την Άνοιξη ομολόγησε ότι το πρόγραμμά του απέτυχε…
Τώρα μας καθησυχάζει ότι θα συνεχίσει να το εφαρμόζει.
Από την άλλη μεριά, ο γνωστός για την συνέπειά του Παντελής Οικονόμου, πρώην πολέμιος του μνημονίου και τώρα νεόκοπος υποστηρικτής του, ελέω αναπληρωματικής υπουργικής καρέκλας, με στυλάκι κουραδόμαγκα και ύφος νταηκουρέλη, που θα ζήλευε ο Κωστόπουλος, ξέρετε ο «αυτοδημιούργητος», δήλωσε ότι «το ΦΠΑ έχουμε πει ότι τον Οκτώβριο θα το συζητήσουμε σε άλλη βάση. Αν θέλετε να σας κάνω μια πρόβλεψη, αυτό το 23% δεν το βλέπω να μακροημερεύει. Το βλέπω πολύ υψηλό».