Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ελβετία αγάπη μου

Χώρα μαγική η Ελβετία. Εχει μπόλικα ακριβά ρολόγια για να βολέψει τον Αδωνη Γεωργιάδη - ακόμα και στην περίπτωση που του φυτρώσουν έξι επιπλέον χέρια και γίνει φτυστός η θεά Κάλι. Ας λέει ο Κασιδιάρης ό,τι θέλει, ο «Μπουμπούκος» τα ρολόγια δεν τα βγάζει. Η Ελβετία μας, που λέτε, έχει επίσης ατέλειωτα αποθέματα από σοκολάτες. Να τρώει ο Βενιζέλος μέχρι να σκάσει. Εχει γρασίδια, λιβάδια, τυριά, βουνά, φιλήσυχους στριφνούς Γερμανούς, τάξη, ασφάλεια και ησυχία. Πολλή ησυχία. Κοιμητήριο και βάλε. Ο μέσος Ελληνας (επειδή είμεθα αθεράπευτα περιπετειώδεις τύποι) θα έχει σκυλοβαρεθεί την ελβετική ζωή του πριν από το πρώτο γύρισμα του ήλιου. Θα φτάσει να νοσταλγεί τον Φωτόπουλο, τον Στρατούλη, τις απεργίες και τη Δούρου, επιδιώκοντας να βάλει μια γενναία δόση ζωογόνου μπάχαλου στην ανιαρή ζωή του. Μέσα σ' όλα, αυτή η χώρα που οφείλει πολλά στον Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος έγραψε το Σύνταγμά της και σχεδίασε τον χωρισμό της σε καντόνια, έχει και τράπεζες. Πολλές τράπεζες. Ούτε αυτές είναι περιπετειώδεις, ομιλητικές, μαρτυριάρες. Η πολιτική που ακολουθούν είναι του στιλ «φέρε τον παρά και δεν με ξέρεις, δεν σε ξέρω, υποφέρεις κι υποφέρω».

Σεπτέμβριος 1969: Ο Γ. Παπαδόπουλος και η χούντα κάνουν "Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου" το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο!

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΕΤΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ!

Ανθολόγια ή πανέρια με οχιές;

Δημήτρης Νατσιός, Δάσκαλος Κιλκίς

«Ένα βράδυ η γιαγιά μου κάπνιζε το μαύρο της πούρο, ενώ εγώ μισοκοιμόμουν μακάρια στη ζεστή αγκαλιά της». (Ανθολόγιο Ε’-Στ’ Δημοτικού, σελ. 85).

Βεβαίως, όσοι τουλάχιστον είμαστε πάνω από τα σαράντα και «προλάβαμε» εκείνες τις ολοζωής μαυροντυμένες γριούλες, τις μανάδες ή τις κυρούλες των περισσοτέρων από μας, που ανάβανε-ακούραστες-τα καντήλια στα ταπεινά ξωκλήσια και στα ερημομονάστηρα της Ελλάδας, αυτήν την εικόνα φυλάξαμε στην μνήμη μας: Να μας νανουρίζουν, καπνίζοντας μαύρα πούρα, από την Κούβα, γιατί δεν καταδέχονταν τα παρακατιανά...

Ανέκδοτα έργα του μαΐστορος Ιωάννη Κουκουζέλη από την Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία


Ανέκδοτα έργα του βυζαντινού μαΐστορος Ιωάννη Κουκουζέλη θα ερμηνεύσει η 25μελής Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία υπό τη διεύθυνση του Λυκούργου Αγγελόπουλου, την Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012, στις 8:30 μ.μ., στην Αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» (Πλατεία Καρύτση, Αθήνα). Η είσοδος θα είναι δωρεάν για το ευρύ κοινό.