Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Να είμαστε αισιόδοξοι ότι και αν συμβαίνει...

Άγιος Νικόλαος Αχρίδος
ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Υπάρχει ένας ανάπηρος άνθρωπος γεμάτος αισιοδοξία, τον οποίο έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια. Είναι ένας στρατιώτης που πληγώθηκε στον πόλεμο. Μια εχθρική σφαίρα διαπέρασε το σώμα του, τον πλήγωσε δίπλα στη μέση του. Με κάλεσε να τον επισκεφθώ. Μπήκαμε μέσα στο μισοσκότεινο δωμάτιο. Σε μία μεγάλη καρέκλα, με πλάτη δίπλα στο παράθυρο, καθόταν ο γνωστός μου. Με κοίταξε και μου είπε:

«Κάθομαι εδώ από το πρωί μέχρι το βράδυ και παρατηρώ τη ζωή από το παράθυρο. Από το πρωί μέχρι το βράδυ και καμιά φορά από το ένα πρωί ως το άλλο πρωί. Ξέρετε πως εάν ένας άνθρωπος βρεθεί μέσα σ' ένα άδειο πηγάδι και από κει παρατηρήσει μέρα μεσημέρι τον ουρανό, θα δει τα αστέρια του ουρανού; Και εγώ παρατηρώ μέσα από το μισοσκόταδό μου τους ανθρώπους και μου φαίνονται σαν αστέρια λαμπερά που φέγγουν, κινούνται κυκλικά και αδιάκοπα. Όσο συμμετείχα στον στρόβιλο της ζωής δεν ήξερα ότι η ζωή είναι τόσο ωραία και τόσο γλυκεία. Από τότε που έχασα τα πόδια μου, κέρδισα τα μάτια μου. Ναι βλέπω αυτή τη ζωή από τότε που κάθισα σ' αυτήν την καρέκλα. Η ζωή είναι ωραία και γεμάτη αρμονία.

Πατροκοσμάς: ο χτίστης της Ρωμηοσύνης

Δημήτρης Νατσιός, Δάσκαλος Κιλκίς

«Τα γράμματα είναι το στολίδι του ανθρώπου»

Είναι από ποίημα του Γεωργίου Αθάνα η ωραία φράση «χτίστης της Ρωμηοσύνης». Παραθέτω το τροπαιοφόρο στιχούργημα:

«Στο Μέγα Δέντρο ξεκινά,
στο Καλοντάει αγιάζει,
χτίζει σχολειά, χτίζει εκκλησιές,
χτίζει τη Ρωμηοσύνη.
Πάτερ Κοσμά, σαν να ‘ταν χτες
το κήρυγμά σου αχάζει (=βροντά)
στη Ρούμελη, στην Ήπειρο
στην απεραντοσύνη». 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Νέα κομματόσκυλα διόρισαν στη βουλή οι χρυσαυγίτες - τον ξάδελφό του βόλεψε ο Καμμένος!


ΦΑΤΕ, ΦΑΤΕ, ΦΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΚΑΣΕΤΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ!!!

Τα ακροδεξιά νεοταξικά παραρτήματα της αμάθειας και κουτοπονηριάς…

"Έχουμε δύο ρουφιανιές: η μία δουλεύει στο μέλλον η άλλη στο παρελθόν. Και στο παρόν δουλεύουν οι ρουφιάνοι".
Θωμάς Γκόρπας

Οι δωσίλογοι του μέλλοντος είναι ΟΛΑ τα καθεστωτικά κόμματα, τα ποικίλα Μαντεία των επιδοτούμενων εθνομηδενιστών και τα ιερατεία της πλανητικής παραπληροφόρησης (ΜΜΕ και τα διαδικτυακά παραρτήματά τους)…

Οι ρουφιάνοι του παρελθόντος είναι οι ιστορικοί δωσίλογοι της δεξιάς και ακροδεξιάς και τα σημερινά τους τέκνα της αφόρητης πατριδοκαπηλίας…

Οι ιστορικοί δωσίλογοι και οι σύγχρονοι δωσίλογοι είναι δίδυμοι αδελφοί με ποικίλες πολυχρωμίες: από «ακροδεξιούς» χρωματισμούς μέχρι «ακροαριστερούς».