Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΑΣΤΙΚ: η πονηρία της «αριστερής» απάτης

Ένα τέχνασμα της δημοσιογραφικής απάτης είναι η υπεραπλούστευση: Τέχνασμα που απορρέει από την ίδια την ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ δημοσιογραφική λογική.
Πολλοί «αριστεροί» αναδείχτηκαν και αναρριχήθηκαν στο καθεστώς της αστικής δημοσιογραφίας γιατί είχανε την ικανότητα, τις απλουστεύσεις και σχηματοποιήσεις να τις επενδύουν και με «αριστερά» αρώματα, να τις επιχρυσώνουν με αντικαθεστωτικές δήθεν φόρμες.
Ο Δελαστίκ είναι ένας από τους μαιτρ του είδους γι’ αυτό είναι και …περιζήτητος.
Παραθέτει στοιχεία χρήσιμα, αλλά τα σχηματοποιεί σε ξύλινες φόρμες. Δεν μένει απλώς στην επιφάνεια των πραγμάτων, αλλά συσκοτίζει και την ουσία των πραγμάτων με τα απλουστευτικά του σχήματα και τεχνάσματα.

Βατοπαίδι. Απορίες και σκέψεις

Μετά από τόσες φασαρίες, από εξεταστικές, από προανακρητικές και από την "κάθαρση" που επιτέλους επιτεύχθηκε στον τόπο, πήγε το μυαλό μου μερικά χρόνια πριν, περίπου εκεί που πάει και της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ και σκέφτηκα.
  • Ποιος ήταν ο "εκσυγχρονιστής" διοικητής του Αγίου Όρους όταν άρχισαν να φαίνονται στον ορίζοντα τα πακέτα από την Ε.Ε. και μέσω ποιών και πως άρχισαν να διακινούνται;
  • Πως με τόσες ασχολίες θέλησε να βάλει και επιπλέον σκοτούρες στο κεφάλι του;
  • Ποιός ευτραφής κύριος που πριν από λίγες μέρες κάτι "τρώγαμε μαζί", τον έβαλε σ' αυτή την θέση;

Δήλωση του Ούγκο Τσάβεζ

Δήλωση το Πρωθυπουργο τς Βενεζουέλας, τν ούλιο το 2010.
ρωττε γιατί στείλαμε φυλακ σα στελέχη μς κλέψανε;
Γιατί κλέψανε! Κα δν τος τιμωρήσαμε μες λλ ο θεσμοί.
Μο λένε «γιατί φησες ν μπε φυλακ πουργς μυνας κα δν τν κάλυψες πειδ ταν προσωπικός σου φίλος;».
Μά... γιατί κλεψε! Πρόδωσε τν μπιστοσύνη μας, τν πίστη το λαο στ κυβέρνηση.

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη


Βιάζεται!

Η κ. Μπιρμπίλη έκανε δηλώσεις. Τις αντιγράφω από το euro2day:

"Φιλόδοξο, αλλά εφικτό τον στόχο αύξησης της διείσδυσης των ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή έως 40% το 2020, από 13% που είναι σήμερα, χαρακτήρισε η υπουργός ΠΕΚΑ, κ. Τ. Μπιρμπίλη, σε σχετική συνέντευξη Τύπου καταγραφής και απολογισμού των ενεργειών για τις ΑΠΕ. Σύμφωνα με την κ. Μπιρμπίλη, πέραν του νέου Νόμου 3851, που αίρει τις στρεβλώσεις και τα εμπόδια γρήγορων αδειοδοτήσεων, σημαντική αρωγή προσέφερε και η λειτουργία της ΡΑΕ, η οποία μέσα σε λίγους μήνες αδειοδότησε 3.400 MW ΑΠΕ, το οποίο αποτελεί το 1/3 των αδειοδοτημένων έργων της προηγούμενης 15ετίας.

«ΕΜΕΙΣ», οι «νταβάδες» και οι «συμμορίες» τους

ΜΟΝΟ ένα κοινωνικό και πολιτικό καθεστώς που βρίσκεται στο σκοτάδι της ιστορίας αναδεικνύει ως πολιτικές αξίες τη χυδαιότητα και την αθλιότητας, τις «πόρνες», τις ασημαντότητες, τους τυχοδιώκτες, το ΤΙΠΟΤΑ.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ασήμαντο γίνεται σημαντικό όταν αδειάζει το πραγματικό, αφυδατώνεται η ιστορία, εξατμίζονται οι ιδέες, αιμορραγεί και εξανεμίζεται η πολιτική. Όταν δηλαδή στη θέση της πολιτικής υπάρχει μια αισθητή απουσία. Ένα κενό, εκτροφείο πολιτικών αγυρτών και πολιτικών «συμμοριών»