Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ο Θεός ελέους, είναι Θεός αγάπης, Θεός της ευσπλαχνίας

Ποσα σφάλλει κάθε ημέραν η ανθρωπότης εις τον Θεόν! Και όμως εκείνος ποτέ δεν μας οργίζεται, ποτέ δεν μας ρίχνει κακία ποτέ! Ποτέ! Τον βλασφημούμεν, τον παροργίζομεν, τον μουτζώνομεν, τον ξανασταυρώνομεν και εκείνος πάλι μας υπομένει, πάλι μας αγαπά. Διότι είναι ο Θεός ελέους, είναι Θεός αγάπης, Θεός της ευσπλαχνίας. Για όλα αυτά τα ακάθαρτα, τα οποία του προσφέρoμεν ημείς, εκείνος μας προσφέρει έλεος και παρηγοριά. Ποτε δεν συχαίνεται ο Θεός κανένα μας. Μόνο ο άνθρωπος είναι σκληρός, μόνον ο άνθρωπος δεν υπομένει ο ένας τον άλλον, παρά κρίνει και κατακρίνει και συκοφαντεί και κατηγορεί και ζητεί να βλάψει και να καταστρέψει και να αδικήση τον άλλον.

Α. Σολτζενίτσιν: «Μία ημέρα του Ιβάν Ντενίσοβιτς»

Συμπληρώνονται φέτος πέντε χρόνια από τον θάνατο του Αλεξάντρ Ισάγιεβιτς Σολζενίτσιν (Александр Исаевич Солженицын, 1918-2008). Πριν από μερικούς μήνες συμπληρώθηκαν πενήντα χρόνια από την έκδοση της νουβέλας «Μία ημέρα του Ιβάν Ντενίσοβιτς» (1962). Στην παρούσα σύντομη κατάθεση θα αναφερθώ στο έργο αυτό που είχε συγκλονίσει τότε την Σοβιετική Ένωση αλλά και όλον τον κόσμο.

Υπάρχει η άποψη ότι η δημοσίευση της νουβέλας εντάσσεται στην περίοδος της αποσταλινοποίσης. Νομίζω όμως ότι ο σταλινισμός ήταν παρών (σε μικρότερο βαθμό) και μετά τον θάνατο του Στάλιν. Διότι δεν σταμάτησαν -εκτός των μαζικών εκτελέσεων- ούτε οι παρακολουθήσεις προσώπων από την μυστική αστυνομία ούτε οι δίκες (λ.χ. συγγραφέων) ούτε πλήρως τα καταγκαναστικά έργα.

Σιγήν ιχθύος ή δειλία

Γέρων Παΐσιος: "Εύχομαι ο Θεός
να αναστήσει Μακκαβαίους"
Γράφει ο Στέφανος Πολυγένης
Πρόεδρος Συλλόγου Αγίου Νέστωρα Τρικάλων


“οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός.οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου. ὅτι λέγεις ὅτι πλούσιός εἰμι καὶ πεπλούτηκα καὶ οὐδενὸς χρείαν ἔχω, - καὶ οὐκ οἶδας ὅτι σὺ εἶ ὁ ταλαίπωρος καὶ ὁ ἐλεεινὸς καὶ πτωχὸς καὶ τυφλὸς καὶ γυμνός,- συμβουλεύω σοι ἀγοράσαι παρ᾿ ἐμοῦ χρυσίον πεπυρωμένον ἐκ πυρὸς ἵνα πλουτήσῃς, καὶ ἱμάτια λευκὰ ἵνα περιβάλῃ καὶ μὴ φανερωθῇ ἡ αἰσχύνη τῆς γυμνότητός σου, καὶ κολλύριον ἵνα ἐγχρίσῃ τοὺς ὀφθαλμούς σου ἵνα βλέπῃς”. (Αποκ. 3,15-18)

Λοβέρδος: Το ανδρείκελο που διαφημίζει τη Χρυσή Αυγή

Φαίνεται ότι ο Λοβέρδος, μέσα στους επιθανάτιους σπασμούς του, βρήκε σαν σανίδα σωτηρίας τη Χρυσή Αυγή…
Μιλώντας την Τρίτη στο ΣΚΑΪ, ο Α. Λοβέρδος είπε:
«Η Χρυσή Αυγή είναι το πρώτο κίνημα μετά την μεταπολίτευση που δημιουργείται αυθεντικά»!!!

Ένα από τα πλέον κυνικά δωσίλογα κυβερνητικά ανδρείκελα που τοποθέτησε, ΕΝ ΨΥΧΡΩ, την ταφόπλακα στα ασφαλιστικά, εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα του ελληνικού λαού, «ανακαλύπτει» τώρα και την …κινηματική αυθεντικότητα της Χρυσής Αυγής!!!

Η ΜΚΟ που εκτρέφει ζητιάνους και ζόμπυς, γιατί τέτοιους θέλουν οι χρηματοδότες της για "πελάτες": Δουλοπάροικους.


Σάς πούλησε λαμπτήρες υδραργύρου... Για να δούμε αν θα πιάσει και τα LEDάκια... αφού οι του υδραργύρου σιωπηλά και διακριτικά εξαφανίζονται (στον υδροφόρο ορίζοντά μας)

Η άγνοια είναι αρρώστια των πλουσίων!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Τι θέλουν οι πλούσιοι που έχουν μαζέψει όλα τα χρήματα και επιδιώκουν ακόμα να μαζεύουν χρήματα; Γιατί καταδιώκουν την αληθινή σοφία, αφού δε δημιουργεί ανταγωνιστές στον πλούτο τους.
Η μόνη απάντηση είναι ότι είναι άρρωστοι. Η άγνοια είναι αρρώστια των πλουσιων. Οι πλούσιοι δεν γνωρίζουν ποιο είναι αληθινά πολύτιμο.

Η άγνοια είναι η χειρότερη αμαρτία και η αιτία όλων των δεινών! Γιατί οι άνθρωποι αφήνονται στην άγνοια; Οι άρχοντες αφήνουν τους λαούς στην άγνοια απ΄ την οποία πάσχουν και οι ίδιοι. Ο Χριστός είπε γι΄ αυτούς που τον σταύρωσαν, ότι έχουν άγνοια, ότι δεν γνωρίζουν τι κάνουν, ουκ οίδασι τι ποιούσι. Οι άρχοντες είναι αμόρφωτοι. Κανένας μορφωμένος δεν επιδιώκει να εξουσιάζει τους άλλους.

Αν...

Αν μέσα σας μιλάει η Ελλάδα, αν η καρδιά σας φλέγεται και η ψυχή σας πυρώνεται από αυτή την πατρίδα, οι στίχοι των ποιητών μας είναι ο τόπος της συνάθροισής μας, είναι τα λόγια της ευθύνης, είναι το τραγούδι της ψυχής μας.

Αυτή η πατρίδα σήμερα βρίσκεται στο καντάρι των μοχθηρών που από πάντα ήθελαν να την μακελέψουν.

Η δική σου και η δική μου πατρίδα, η Ελλάδα, σήμερα μας ζητά να σταθούμε άξιοι και να τιμήσουμε το χρέος προς τους προγόνους που μας δόξασαν και προς τον Θεό που μας χάρισε ένα κομμάτι από τον Παράδεισο για να ζήσουμε.