Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Έρημος κόσμος

"....Κάθομαι πολλές φορές και λέγω μέσα μου: Θεέ μου, τι φρικτή καταδίκη βγάλανε οι κακοί άνθρωποι καταπάνω στον εαυτό τους, να ζούνε αγριεμένοι μέσα στην έρημο της κακίας, της αναισθησίας και του εγωισμού, μέσα στη Σαχάρα της ψευτιάς. Σήμερα βλέπει κανένας πιο πολύ από άλλον καιρό, τον άνθρωπο να είναι ταραγμένος, αναστατωμένος. Ποτέ δε φοβότανε τόσο πολύ τη φτώχεια, την αρρώστια και το θάνατο, όσο τα φοβάται τώρα, που δε φοβάται το Θεό....".

Οι επιδιώξεις της συγκυβέρνησης και οι «κουτόφραγκοι».

Απίστευτα προβλέψιμη η παρούσα συγκυβέρνηση. Την έχουν πάρει χαμπάρι τόσο οι «κουτόφραγκοι» στους οποίους παριστάνει την υποτελή και υπάκουη όσο και οι «ραγιάδες» τους οποίους εξαθλιώνει.

Βασικός στόχος της παρούσας συγκυβέρνησης, όπως και κάθε ανθρώπου ή ομάδας ανθρώπων που καταλαμβάνουν την εξουσία, είτε αυτός είναι ο Καντάφι, ο Μουμπάρακ, ο Άσαντ κ.λ.π., είτε μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση είναι ένας και μοναδικός. Να παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο πολύ χρόνο στην εξουσία και να απολαύσουν τη νομή της. Τα υπόλοιπα περί εθνικής ευθύνης, τα περί δύσκολου αγώνα που δίνουν κ.λ.π. είναι αέρας κοπανιστός και απευθύνονται σε αφελείς υπηκόους. Αν δεν θέλουν, κάλλιστα μπορούν να πάνε στα σπίτια τους. Αλλά είπαμε η εξουσία είναι γλυκιά.

Κι άλλη τρύπα...

Τρύπα στις Ελληνικές Τράπεζες... Άκουσα (μη διασταυρωμένο) αριθμό, περί τα 100 δις ευρώ. Από μη εξυπηρετούμενα δάνεια ιδιωτών και εταιριών. Αυτό είναι πάνω και πέρα από τις τρύπες του PSI. Δεν ξέρω εάν είναι πριν από τα νέα "μέτρα", ή εάν συνεκτιμά και τα μέτρα. Μάλλον το πρώτο. Είμαστε στο σπιράλ της κατάρρευσης.

Αν οι "Ευρωπαίοι" δεν δουν την οικονομική πραγματικότητα, θα παραμείνουμε ζόμπυ, που μας κρατάνε (κυριολεκτικά) εν ζωή με τεχνητά μέσα, μέχρι να ...εξαϋλωθούμε. Η οικονομική πραγματικότητα είναι ότι αυτοί που μας πούλησαν με βερεσέ (και οι τράπεζες που ΤΟΥΣ χρηματοδότησαν), έχουν χάσει λεφτά. 4,5,10,20 ξένες εταιρίες και άλλες τόσες ξένες τράπεζες.