Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Διδαχές Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς (Οικουμενισμός και Ευρώπη)

1. Στον σύγχρονο οικουμενισμό όλα βασίζονται στο εξής ουμανιστικό αξίωμα: Η εκκλησία δεν είναι μια αλλά πολλές. Είναι σαν η εκκλησία να κομματιάστηκε. Η εκκλησία όμως δεν μπορεί να διαρεθεί. Από αυτή μπορεί κανείς μονάχα να εκπέσει και όχι να αποκοπεί. Στην ουσία της η εκκλησία, είναι θεανθρώπινος οργανισμός... και γιά αυτό είναι πάντοτε μία, σε όλους τους κόσμους μία. Σε αυτό έγκειται η οικουμενικότητα της, η καθολικότητα. Ο σύχγρονος οικουμενισμός δεν έιναι τίποτα περισσότερο από ψέύτικους χριστούς, ψευτομεσσίες, ψευδοπροφήτες, γεμάτος από ποικιλία πίστεων, ολιγοπιστίας και τέλος παντελούς απιστίας.

2. Άδειασε ο ουρανός της Ευρώπης, διότι ο Θεός δεν είναι μέσα του, άδειασε η γη, διότι δεν έχει επάνω της αθάνατη ψυχή. Ο ευρωπαικός πολιτισμός έκανε τους δούλους του νεκροταφείο. Και αυτος ο ίδιος έγινε νεκροταφείο." Θέλω να πάω στην Ευρώπη δηλώνει ο Ντοστογιέφσκι, και γνωρίζω ότι μεταβαινω σε νεκροταφείο ..."

"Ο Παίκτης" του Φ. Ντοστογιέφσκι

Καταπληκτική αποκάλυψη: οι Γερμανοί πάντα ενοχοποιούν το θύμα τους!

"Θα προτιμούσα να ζήσω όλη μου τη ζωή σε μια τσερκέζικη σκηνή παρά να προσκυνήσω το γερμανικό είδωλο"."Ποιο είδωλο;" φώναξε ο στρατηγός που είχε αρχίσει να θυμώνει.
"Το γερμανικό τρόπο πλουτισμού. Δεν είμαι καιρό εδώ κι όμως έχω παρατηρήσει πράγματα που κάνουν την ταταρική μου φύση να αγανακτεί. Μα την αλήθεια μακριά από κάτι τέτοιες αρετές! Χτες περπάτησα καμία δεκαριά χιλιόμετρα στα περίχωρα. Λοιπόν είναι ακριβώς όπως στα ηθικοπλαστικά βιβλία, ξέρετε εκείνα τα μικρά εικονογραφημένα βιβλία που κυκλοφορούν στη Γερμανία: όλα τα σπίτια έχουν τον πατέρα τους, έναν υπερβολικά ενάρετο και τίμιο άνθρωπο, τόσο τίμιο που φοβάται κανείς να τον πλησιάσει.
...Λοιπόν εδώ η κάθε οικογένεια είναι υποταγμένη, τυφλά υποταγμένη στον πατέρα. Δουλεύουν όλοι σαν τα ζώα και κάνουν οικονομία σαν Εβραίοι.

Φωτοβολταϊκά στο Αεροδρόμιο για να μην υπερθερμανθεί ο Πλανήτης

Θα γίνει φωτοβολταϊκό πάρκο στο Γερμανικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού. Εκεί που κάποτε είχε αρβανίτικα αμπέλια (είμαι αρβανίτης).

Ας πούμε ότι το κόστος της επένδυσης είναι 1.000. Ο Επενδυτής "επενδύει" 1.000, και αγοράζει τα φ/β. Τα 1.000 τα πήρε ο κατασκευαστής των φ/β.

Ο Επενδυτής, περιμένει να πάρει απόδοση στα λεφτά του. Πόσο %; 3%; 4%; Το βιβλίο μου λέει ότι πρέπει να πάρει risk-free rate συν market premium. Risk-free rate στην Ελλάδα; Ή στην Γερμανία; Το βιβλίο λέει ότι πρέπει να είναι το Ελληνικό. Ακόμα και εάν ο κύριος του έργου (ο Επενδυτής) είναι Γερμανός. 5%; 10%; 20%; Η κατάσταση είναι ανώμαλη, αλλά θα σας έλεγα μεταξύ 10 και 20%. Και πόσο είναι το risk premium; 8 μονάδες; 10 μονάδες; Απόδοση μεταξύ 20% και 30%; Ακούγεται πολύ; Το 1990-1993, τόσο θα ήταν και λίαν επιεικώς.

Media Το Mega “νοικιάζει” την ΕΡΤ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Μείζον θέμα που έφτασε μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ότι προκαλεί η μετάδοση από το Mega, αποσπασμάτων από την αποκλειστική συνέντευξη της Άνγκελα Μέρκελ στη ΝΕΤ.

Το θέμα «σήκωσε» η ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία προχώρησε στην έκδοση μιας σκληρής ανακοίνωσης, ζητώντας από τον Υπουργό Επικρατείας και πολιτικό προϊστάμενο της ΕΡΤ Ηλία Μόσιαλο, να παρέμβει, να διεξάγει έρευνα, και να ανακοινώσει εν συνεχεία τα αποτελέσματα του πορίσματός του.

Προχθές το βράδυ λοιπόν, και ενώ η ΝΕΤ είχε εξασφαλίσει αποκλειστική συνέντευξη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στον ανταποκριτή της στο Βερολίνο, στο περιθώριο της συνάντησης που θα είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega μετέδωσε τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης, προτού αυτή μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση.

Ο πειρασμός της απελπισίας (Ο Ιούδας στην απελπισία του έγινε προδότης)

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδος

"Διότι όλες οι αξίες που συναπαρτίζουν τον πολιτισμό-ηθική, δίκαιο, τέχνη, επιστήμη,οικονομία, οσιότης- όλες έχουν θεμέλιο μα και δύναμη, δικαίωση μα και πραγμάτωση τον ένα θεμέλιο, τον Χριστό."
Τόμας Έλιοτ

Σε εποχές βρώμικης προπαγάνδας, σαν την δική μας, ο κόσμος διψάει για τα λόγια που ενθαρρύνουν, που εποικοδομούν, που είναι για την ψυχή "οσμή ευωδιας πνευματικής". H ευωδία είναι αυτή που μένει στη μνήμη πιο πολύ από όλα ακόμα κι από τη μορφή ή από τον ήχο της φωνής. Είναι άραγε τα λόγια που ενθαρρύνουν, ενισχύουν, παρηγορούν αυτό που ονομάζει η Εκκλησία μας "οσμή ευωδίας πνευματικής".

Από τα αρχαία χρόνια, καθώς μαρτυρεί η Βίβλος οι λειτουργοί πρόσφεραν στον Θεό "ευωδία πνευματική", γιατί αυτή μένει. Χάρις σ΄ αυτήν πίστευαν ότι ο Θεός δεν θα ξεχνούσε το λαό Του. Συνέδεαν την ευωδία με το λόγο.

Η Μεγάλη Ληστεία της Ελλάδας

του Άγη Βερούτη*

Φτάσαμε λοιπόν, με εκείνα και τα άλλα στο "δια ταύτα". Το μοίρασμα της λείας. Και η λεία δεν είναι καμιά άλλη από την κρατική περιουσία των Ελλήνων. Προσοχή όμως, όταν λέω κρατική περιουσία δεν εννοώ κάποιες μετοχές ή χρυσάφι στην Τράπεζα της Ελλάδας, αλλά την ιδιοκτησία των δρόμων που κυκλοφορούμε, των λιμανιών από όπου παίρνουμε το καράβι για να πάνε στα χωριά μας, των αεροδρομίων που φεύγουμε για να πάμε σε μακρινότερους προορισμούς, και κάθε είδους ακίνητη ή μη περιουσία των Ελλήνων.

Μερικά σχόλια στην ...πολύ περίεργη ανακοίνωση Βενιζέλου

Η ανακοίνωση του υπ.Οικονομικών είναι εδώ (...η μισή. Ούτε μια ολόκληρη ανακοίνωση δεν μπορούν να βάλουν...)

Αφού πρώτα απορεί πώς η κοινωνία και τα ΜΜΕ δεν δάκρυσαν από χαρά με την βλακεία που ανακοίνωσε με τις αποδείξεις (και που ο ίδιος απέσυρε)...
«Έχει πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι η ανακοίνωση της πρόθεσης του Υπουργείου Οικονομικών να συλλάβει με απλές και πρακτικές κινήσεις τη φοροδιαφυγή και να περιορίσει την παραοικονομική δραστηριότητα, αντί να βρει την ενθάρρυνση των μέσων ενημέρωσης, προκάλεσε πλήθος πρώιμων αντιδράσεων.

...προσπαθεί να μας πείσει ότι το μέτρο είναι αποτέλεσμα ερευνών (και όχι γραμμένο στο πόδι υπό καθεστώς πανικού)...
Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ή καταναλώνεται ή αποταμιεύεται. Από τις έρευνες οικογενειακών προϋπολογισμών προκύπτουν οι αναγκαίες ενδείξεις για τα ποσοστά κατανάλωσης και αποταμίευσης, ανάλογα με το εισοδηματικό επίπεδο.