Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

"Οράτε και προσέχετε"

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Οράτε και προσέχετε από της ζύμης των Φαρισαίων και των Σαδδουκαίων". Κανείς πια δεν μας μιλάει, όπως ο Ιησούς, με αυτή τη στοργή και την τρυφερότητα!

Ο Κύριος εννοεί να προσέχουμε να μην παρασυρθούμε απο τη διδασκαλία των Φαρισαίων και Σαδδουκαίων. Οι Φαρισαίοι δεν πιστεύουν ότι ο Ιησούς είναι ο Θεός και οι Σαδδουκαίοι ότι ανασταίνονται οι νεκροί.

Πέντε χιλιάδες άντρες χώρια οι γυναίκες και τα παιδιά στρώθηκαν καταγής και έφαγαν τους άρτους. Το ίδιο στρώθηκαν και έφαγαν οι πατέρες τους στην έρημο.

Φόρος Προστιθέμενης Αριστεράς

Αυτό με τη μείωση του ΦΠΑ, ως θέμα, εξελίσσεται σε υποκατάστατο του σουντόκου και του σταυρόλεξου (για τις εφημερίδες). Είναι τόσο πολλές οι διευκρινήσεις, οι απορίες του κοινού (που δημιουργούνται από τις διευκρινήσεις) και οι διαφορετικές ερμηνείες των διευκρινήσεων, ώστε αξίζει τον κόπο να εγκαινιαστεί μια νέα στήλη δίπλα στον Καιρό, που θα λέγεται: «Ο ΦΠΑ σήμερα». Ειδήμονες στα οικονομικά θα απαντούν σε απλές, καθημερινές ερωτήσεις των αναγνωστών: Πόσο πάει εντός του καταστήματος η βυσσινάδα; Εκτός; Αν την αγοράσεις, βγεις λίγο έξω και κατσικωθείς σε μια καρέκλα, ποια είναι η ορθή τιμολόγηση; Η «κινητικότητα» των σάντουιτς επηρεάζει την τιμή; Σε συμφέρει να αγοράσεις πράγματα από το μπαρ του ξενοδοχείου, να τα βάλεις στο μίνι μπαρ του δωματίου και να τα καταναλώσεις με την ησυχία σου; Ο Στουρνάρας πάει καλά ή πρέπει γρήγορα να αρχίσει να προβάρει ζουρλομανδύα; Κι αν δεν του πάει ο ζουρλομανδύας του υπουργού, μήπως νομίζει ότι ταιριάζει σε εμάς;