Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ποιος προστατεύει τον «Πακιστανό Δράκο»;

Ποια είναι τα τεράστια ερωτηματικά που δημιούργησαν οι Αρχές φορώντας του κουκούλα; Προστατεύουν τον Πακιστανό ή κάποιον πολιτικό;

Γιώργος Αδαλής

Τι συμβαίνει με τον Πακιστανό που κατηγορείται ότι κακοποίησε βάναυσα την ανήλικη στην Πάρο;

Κατ αρχάς, είναι Πακιστανός ή πρόκειται για κάτι άλλο που δεν μας το λένε γιατί πολύ απλά, δεν είναι σε θέση να μας ... το πουν;

Αυτή την στιγμή κυκλοφορούν άπειρες πληροφορίες στο διαδίκτυο ενώ απείρως πιο … άπειρες είναι οι φήμες που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά θεωρεία!

Σίμον Πέρες : «Έχουμε παγκόσμια οικονομία χωρίς παγκόσμια κυβέρνηση»

Τα λεγόμενα του Σίμον Πέρες σε βαρυσήμαντη συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» είχαν έντονο άρωμα παγκοσμιοποίησης: «Όλες οι χώρες αλλάζουν διότι άλλαξε ο κόσμος. Κανείς δεν έχει επιλογή. Είτε θα περάσει στη σύγχρονη εποχή ή θα μείνει πίσω, φτωχός και ασήμαντος. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι κυβερνήσεις δεν ελέγχουν τις οικονομίες τους. Ισχύει για την Ελλάδα, ισχύει για το Ισραήλ, ισχύει για την Ιταλία, την Ισπανία και όλους. Αντί για εθνική οικονομία έχουμε παγκόσμια οικονομία. Καμία χώρα δεν μπορεί να γλυτώσει από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομίας. Και καμία χώρα δεν μπορεί να ελέγξει την παγκόσμια οικονομία. Έχουμε παγκόσμια οικονομία χωρίς παγκόσμια κυβέρνηση και εθνικές κυβερνήσεις χωρίς έλεγχο των οικονομιών τους».

Οι Ολυμπιακοί του 2004 πυροδότησαν την κρίση;

Καθώς παρακολουθούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, πολλοί Έλληνες σίγουρα θα αναρωτιούνται για το πώς η χώρα τους ξέπεσε στη σημερινή κρίση, από την διεθνή δόξα που έζησε το 2004 φιλοξενώντας τους Ολυμπιακούς της Αθήνας.

Οι αγώνες του 2004 κόστισαν στην Ελλάδα σχεδόν €9 δισ (€11 δισ σημερινά), καθιστώντας τους τους πιο ακριβούς μέχρι τότε. Οι Έλληνες φορολογούμενοι πλήρωσαν €7 δισ, χώρια τα έξοδα για το νέο αεροδρόμιο, και το νέο μετρό.

Το σύμβολο του αετού!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Υμείς φίλοι μου εστέ, εάν ποιήτε όσα εγώ ενετειλάμην...."
"Κρινόμενοι δε υπό του Κυρίου παιδευόμεθα, ίνα μη συν τω κόσμω κατακριθώμεν."

(Ιωάν.ΙΓ... A΄Κορ.ΙΑ΄23'32)

Ο αετός συμβολίζει την ανανέωση μέσα από τη συντριβή του παλιού. Το παλιό που συντρίβεται στον αετό είναι το φτέρωμά του. Ο αετός πέφτει από ψηλά στη θάλασσα και σπάει τα φτερά του για να βγάλει τα καινούρια του φτερά.

Ο στίχος του πεντηκοστού ψαλμού της μετανοίας λέει επί λέξει, ανακαινισθήσεται ως αετού η νεότης σου. Δηλαδή μέσα από τη συντριβή του παλιού θα ανανεωθεί η νειότη σου.
Σε άλλο στίχο η εικόνα του αετού συνδέεται με την ανανέωση της δύναμης. Θα λάβεις νέα δύναμη, θα βγάλεις καινούρια φτερά.