Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Το σύμβολο του αετού!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Υμείς φίλοι μου εστέ, εάν ποιήτε όσα εγώ ενετειλάμην...."
"Κρινόμενοι δε υπό του Κυρίου παιδευόμεθα, ίνα μη συν τω κόσμω κατακριθώμεν."

(Ιωάν.ΙΓ... A΄Κορ.ΙΑ΄23'32)

Ο αετός συμβολίζει την ανανέωση μέσα από τη συντριβή του παλιού. Το παλιό που συντρίβεται στον αετό είναι το φτέρωμά του. Ο αετός πέφτει από ψηλά στη θάλασσα και σπάει τα φτερά του για να βγάλει τα καινούρια του φτερά.

Ο στίχος του πεντηκοστού ψαλμού της μετανοίας λέει επί λέξει, ανακαινισθήσεται ως αετού η νεότης σου. Δηλαδή μέσα από τη συντριβή του παλιού θα ανανεωθεί η νειότη σου.
Σε άλλο στίχο η εικόνα του αετού συνδέεται με την ανανέωση της δύναμης. Θα λάβεις νέα δύναμη, θα βγάλεις καινούρια φτερά.

Στους Αδελφούς Καραμαζώφ του Ντοστογιέφσκι ο στάρετς λέει στον Δημήτρη Καραμαζώφ, πως μέσα απ΄ τον πόνο θα ευλογήσει τη ζωή. Πολλοί που πολεμούν τον Ιησού Χριστό, δεν θέλουν να ακολουθήσουν τη στενή οδό. Για κείνους που τα θέλουν όλα εδώ και τώρα, είναι ακατανόητος ο δρόμος των Εντολών.

Ο Αμερικάνους συγγραφέας του Δρόμου ο Τζακ Κέρουακ, είπε κάποτε, πως για να ακολουθήσει το Χριστό, πρέπει να κόψει το πιοτό. Ο Κέρουακ έγινε βουδιστής και πέθανε αλκοολικός στα 42 του χρόνια.

Οι πολιτικοί που βρίσκονται τώρα στην εξουσία στην Ελλάδα, δεν φαίνεται να εμβαθύνουν στη σοφία του παρελθόντος ή και του παρόντος. Ως άσοφοι εκτελούν τις εντολές των ξένων και ξεχνούν ότι ορκίστηκαν να υπερασπιστούν την πατρίδα τους από κάθε ξένη επιβουλή. Παρουσιάζουν την πτώχευση σαν μια μόνιμη απειλή.

Από τους εν λόγω πολιτικούς παρουσιάζεται η πτώχευση ως μια απειλή που επικρέμαται πάνω από τους Έλληνες, οι οποίοι για να την αποφύγουν είναι θεμιτό να υποστούν κάθε είδος εξευτελισμό, ακόμα και την παραχώρηση της εθνικής τους κυριαρχίας και την παράβαση του Συντάγματος.

Ποιος θα πρεπε άραγε να φοβάται την πτώχευση; Η πτώχευση είναι μια νόμιμη διαδικασία την οποία προβλέπουν οι νομοθεσίες όλων των χωρών, κι η οποία προστατεύει κατ΄ αρχήν τον πτωχό και εφόσον δεν εκτίθεται σε κίνδυνο ο πτωχός, παρέχει επίσης προστασία στους δανειστές. Δεν είναι η πτώχευση, όπως την παρουσιάζουν για να τρομοκρατούν τους πολίτες, μια κατάσταση ανεξέλεγκτη στην οποία κινδυνεύει η ζωή και η υγεία των πολιτών.

Κανένα από τα πολιτικά κόμματα δεν εκφράζουν τη βούληση του ελληνικού λαού, όπως φαίνεται άλλωστε από τα μεγάλα ποσοστά της αποχής. Τα κόμματα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν, που αρνείται να αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή, παρουσιάζοντας το τέλος αυτό τόσο τρομερό, σαν να πρόκειται για ένα κοσμογονικό γεγονός. Απλώς τα κόμματα αυτά δεν εκφράζουν τους Έλληνες.

Μέσα από τον πόνο θα ευλογήσεις τη ζωή. Η ανησυχία και το άγχος που δημιουργεί η νόθα πολιτική κατάσταση στις μέρες μας είναι η διάλυση του φθινοπώρου, η οποία ετοιμάζει το έδαφος για τη σπορά από την οποία θα προέλθει η καινούρια άνοιξη της Πατρίδας.

moschoblog.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου