Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Χαρά και σύγχυση

Όταν ο άνθρωπος δεχθεί κάτι το θεϊκό μέσα του, η καρδιά του χαίρεται.

Όταν αντιθέτως δεχθεί κάτι το διαβολικό τότε συγχύζεται και ταράζεται.

Όσιος Σεραφείμ του Σάρωφ

Οι «μαρξιστές» που ζητούν την κατοχύρωση της «ομοφυλοφιλικής» Ιδιοκτησίας…

Ο φίλος του ΓΑΠ είναι ΠΑΝΤΟΥ...
Με χρηματοδότη το Σόρος
(δική του ομολογία)
Το προηγούμενο άρθρο, «Οι κομμουνιστές και ο γάμος των ομοφυλοφίλων», τελειώνει ως εξής:
«Από αυτοαποκαλούμενους κομμουνιστές που θεωρούν τον Ένγκελς ξεπερασμένο δεν είναι να περιμένει κανείς και πολλά».
Θα συμπληρώναμε: «Οι κομμουνιστές που θεωρούν τον Ένγκελς ξεπερασμένο (και μαζί μ’ αυτόν και τον Μαρξ, οι δύο τους πάνε πακέτο), έχουν ασπαστεί ενθέρμως τα «αξεπέραστα» ιδεολογήματα του νεοφιλελευθερισμού»!!!

Πράγματι είναι εντυπωσιακό και συνάμα τραγικό, άνθρωποι που επικαλούνται το μαρξισμό να θεωρούν «αξεπέραστο» το νεοφιλελευθερισμό και «ξεπερασμένο» το μαρξισμό!!!

Κάποιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ βαθιά ποτισμένοι με τα νεοφιλελεύθερα ιδεολογήματα επιχειρούν να τα εισάγουν και στη μαρξιστική θεωρία με τεχνάσματα και ταχυδακτυλουργίες.

Και του χρόνου...

bruegel.org
https://en.wikipedia.org/wiki/World_oil_market_chronology_from_2003 (και η Ιστορία του Κόσμου από το 1861 και μετά εδώ, από εδώ, αν και ο ...χαλκός λέει την ίδια ...Ιστορία). Τελικά, τα μέταλλα είναι καλύτερος δείκτης...

Το πετρέλαιο, επί τέλους, έπεσε (το 2014 ξεκίνησε, αλλά δεν ξέρω τι θα κάνει το 2016, αν ήξερα θα ήμουν πλούσιος). Λίγο η «κρίση», λίγο η «οικολογία» και η καταστολή της ζήτησης, λίγο η Κεντρική Τράπεζα κάπου Δυτικά, λίγο οι …ανάγκες των πετρελαιοπαραγωγών. Το ρούβλι έπεσε, το γιουάν έπεσε (και θα συνεχίσουν, νομίζω, να πέφτουν).

Υπάρχει «δροσιά» Ψυχρού Πολέμου μεταξύ Ρωσίας και «Δύσης», από την Βαλτική μέχρι τον Καύκασο και τις άλλες χώρες του Μεγάλου Παιχνιδιού (που θα ξαναγίνει της μόδας τώρα που είμαστε σε καταστάσεις προ 1914, περίπου).