Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ντοκυμανταίρ "Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαίδιου: Αλήθεια και Μύθοι" ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Βρισκόμαστε σε διαδικασία "αξιο-ποίησης"

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ- ΛΑΟΣ - EUROBANK : Μια ζωηρή "αξιοποίηση"

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ συμφώνησαν στο νέο Δ.Σ. του Ταμείου αξιοποίησης ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου. Η "συναίνεση" είναι υποχρεωτική, γιατί απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των 2/3 της επιτροπής του άρθρου 49 του Ελλ.Κοινοβουλίου.

Στο 5μελές Δ.Σ., θα συμμετέχουν και δύο εκπρόσωποι των τοκογλύφων, χωρίς δικαίωμα ψήφου, αλλά με την υποχρέωση του Δ.Σ. και χωρίς "υπαίτια καθυστέρηση" να τους ενημερώνει πλήρως. Δίπλα στο Δ.Σ. θα υπάρχει μία 7μελής Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, που θα εισηγείται την "αξιοποίηση", 3 μέλη της οποίας θα διορίζονται από τους διεθνείς τοκογλύφους.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ποιοί ελέγχουν πλέον την Τράπεζα της Ελλάδος.

Από τον Πόρτα – Πόρτα

Ποιοι είναι οι ιδιώτες που σε καθεστώς… ανωνυμίας ελέγχουν την κεντρική τράπεζα της χώρας;

ΚΡΙΝΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Δικαίωμα ψήφου στις γενικές συνελεύσεις των μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδος αποκτούν και ξένοι μέτοχοι της κεντρικής τράπεζας της χώρας, με μια τροποποίηση του καταστατικού που εγκρίθηκε (ΑΡΘΡΟ 14, στοιχείο α’) κατά τη γενική συνέλευση της 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011.

Οίκος Moody’s: η ιστορική αξιoλόγηση των αξιολογητών

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Ποιος ήταν ο John Moody; Τι σημαίνει το όνομά του; H ιστορία του οίκου Moody’s.

Η λέξη Moody’s έχει μπει, πλέον στην καθημερινότητα μας. Στο ελληνικό λεξιλόγιο πριν ή μετά τη λ. Moody’s υπάρχει η λέξη υποβάθμιση. Το όνομα είναι βαρύγδουπο και προβάλλεται ως “έγκυρο” από τα ελληνικά και ξένα Μ.Μ.Ε. Οι εκθέσεις το οίκου Moody’s ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις και υποθηκεύουν το σήμερα και το αύριο του πλανήτη, αφού καθορίζουν το αν θα δανειστεί, και με ποιους όρους, μια χώρα. Υποθηκεύει το μέλλον του πλανήτη, γιατί ως γνωστόν, τα δανεικά αυτά θα τα πληρώσουν και οι μελλοντικές γενιές.

Τα πρώτα βήματα του John Moody/ Τζον Μούντι

Οι… φίλοι μας οι αμερικάνοι

Αυτό που ζούμε τις τελευταίες ημέρες δεν έχει προηγούμενο: το ΠΑΣΟΚ να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την Αμερική και το συντηρητικό κόμμα να εμφανίζεται περίπου εχθρικό απέναντι στην υπερδύναμη. Ποιος θα το περίμενε ότι ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου… ο σημερινός πρωθυπουργός κι ένας «μαθητής» του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θα έσκιζαν τα ιμάτια τους για το πόσο… φίλοι μας είναι οι αμερικάνοι. Και σαν να μην έφτανε αυτό Παπανδρέου και Βενιζέλος, κατηγορούν κι από πάνω τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά ότι …στεναχώρησε τη Χίλαρι Κλίντον!!!

Η μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ, του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ σε όλο της το μεγαλείο.

Ανοιχτή επιστολή στον Χρήστο Παπουτσή για ένα βίντεο ροής κι έναν Σωκράτη

Αγαπητέ Χρήστο
θέλω να σου πω πολλά αυτόν τον καιρό, αλλά τελικά αποφάσισα να σου γράψω γράμμα. Γνωριζόμαστε πολύ καλά από την εποχή της Πλειστοκαίνου, ήτοι από τον καιρό που ήμουν ρεπόρτερ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της Πανεπιστημίου κι εσύ στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στον όροφο κάτω από μάς.
Η μνήμη, λένε οι νευροεπιστήμονες είναι κάτι σαν βίντεο ροής, που "φορτώνεται" με γεγονότα, εικόνες, πρόσωπα και σκέψεις. Όταν ενεργοποιείς μια ανάμνηση, ενεργοποιείς συγχρόνως και κάποια απ αυτά που συνέβαιναν γύρω απ αυτήν, την ώρα που σχηματιζόταν..
Σε θυμάμαι λοιπόν, να μας επισκέπτεσαι συχνά στα γραφεία μας, παρέα με το Αρκούδο, για να φέρετε κομματικές ανακοινώσεις, καταγγελίες για την κρατική βία και την επάρατη δεξιά, καλέσματα σε διαδηλώσεις για την παιδεία και τα αντιλαϊκά μέτρα, να παρακαλάς τον Γιομπαζολιά να ''περιποιηθεί'' τα κείμενα κι όταν αυτός έλειπε, τον Μπακουνάκη, την Νταιλιάνα, τη Μαυρογένη, την Παγώνη, εμένα.. Θυμάσαι; Μαχητικός και πάντα με πλήρη επαναστατική εξάρτυση, μούσια και μαλλιά και με απέχθεια ιδιαίτερη στις αυθαιρεσίες των δυνάμεων καταστολής.