Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Η ακροτελεύτια λύση...

Τώρα που οι περισσότεροι προβλέπουν ''ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις'',
..γιά να δούμε τί πορεί να σημαίνει αυτό για τον λαό.

Πρώτα-πρώτα ας δούμε ποιοί αρθρώνουν σήμερα έναν κάποιο, έστω και αναιμικό αντιμνημονιακό λόγο στην Βουλή: Πρόκειται για τους δυό ακραίους πολιτικούς σχηματισμούς, οπαδούς του ολοκληρωτισμού, δεξιού ή αριστερού.
Αυτοί δηλαδή που πρεσβεύουν ό,τι ακριβώς και η νεοναζιστική ''Ενωμένη Ευρώπη'',
..που πολύ θα ήθελε (και στόχο έχει) μετά την κατάργηση των εθνικών νομισμάτων προς όφελος της Γερμανίας, και μετά την κατάργηση του φυσικού χρήματος προς όφελος των τραπεζών,
..να καταργήσει τα εθνικά κοινοβούλια προς όφελος ενός διευθυντηρίου τεχνοκρατών και ηλίθιων και απατεώνων πολιτικών, διορισμένου από πολυεθνικές, τράπεζες και ολιγάρχες.
Η αντιμνημονιακή λοιπόν σήμερα φωνή μέσα στην Βουλή, είναι αυτή που ταυτίζεται με την κατάργηση μερική ή ολική του κοινοβουλευτισμού.

Όταν θέλεις να είσαι αρεστός στα κυρίαρχα περιβάλλοντα…

Η «δημοσιογραφική φιλοσοφία» έχει δύο χαρακτηριστικά τα οποία την εντάσσουν και την ενσωματώνουν στο κυρίαρχο καθεστώς:

α) Την τυπική, στατική και φορμαλιστική λογική: Αυτή εξ ορισμού είναι η λογική του αστικού καθεστώτος.

β) Το χαρακτηριστικό των δημοσίων σχέσεων, δηλαδή της «ατομικής προβολής» που υλοποιείται πρακτικά στο να γίνω αρεστός στο περιβάλλον μου…

Ο συμβιβασμός ενός ανθρώπου και η ενσωμάτωσή του στο κυρίαρχο περιβάλλον ξεκινάει με το να προσπαθεί να γίνει αρεστός σε αυτό το κυρίαρχο (καθεστωτικό) περιβάλλον.

«Τοκ, τοκ! Ποιος είναι; Η αστυνομία! Τι θέλετε; Ήρθαμε να σας πούμε να πάψετε να τουιτάρετε για τους πρόσφυγες!»

Η ολλανδική αστυνομία, επισκέπτεται τα σπίτια των ανθρώπων που ασκούν κριτική για τα κέντρα ασύλου στο Twitter, καλώντας τους να διαγράψουν τις δημοσιεύσεις!

Ήταν Δευτέρα, στην πόλη Sliedrecht, όταν ο 28χρονος Mark Jongeneel δέχτηκε ένα πολύ ενοχλητικό τηλεφώνημα. Η μητέρα του ήταν στην άλλη γραμμή και ανησυχούσε επειδή δύο αστυνομικοί τον έψαχναν, αλλά δεν της έλεγαν γιατί. Όπως είπε ο Jongeneel στην καθημερινή ολλανδική εφημερίδα ‘NRC Handelsblad’, οι αστυνομικοί ήρθαν στο γραφείο του και του είπαν: «Τουιτάρεις πάρα πολύ. Έχουμε διαταγές να σου ζητήσουμε να προσέχεις το ύφος σου. Τα tweets σου μπορεί να φαίνονται ανατρεπτικά».