Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

«Συνεχώς η υμνολογία του Θεού θα γεμίζει το στόμα μου»

«Φαίνεται ότι ο προφήτης Δαβίδ συνιστά κάτι που είναι ακατόρθωτο! Γιατί πώς είναι δυνατό να βρίσκεται συνεχώς η δοξολογία του Θεού στο στόμα του ανθρώπου;

Όταν ο άνθρωπος συζητεί για τις συνηθισμένες βιοτικές μέριμνες, δεν έχει τον ύμνο του Θεού στο στόμα του!

Όταν κοιμάται, οπωσδήποτε σιωπά!

Όταν τρώγει και πίνει πώς είναι δυνατόν να υμνήσει το στόμα;

Σχετικά λοιπόν με τις απορίες αυτές λέμε ότι υπάρχει και κάποιο άλλο στόμα, το νοητό (ιδεατό) στόμα που υπάρχει στον εσωτερικό άνθρωπο, με το οποίο τρέφεται και μεταλαμβάνει ο άνθρωπος, το λόγο (Φιλιπ. 2,Ι6, !ω. Α’ Καθ. Επιστ. 1, 1) που δίνει ζωή και ο όποιος είναι ο άρτος που κατέβηκε από τον ουρανό (Ιω. 6,33). Για εκείνο το στόμα λέγει ο προφήτης Δαβίδ (σε άλλο ψαλμό): «Το στόμα μου άνοιξα, και είλκυσα πνεύμα». Δηλ. Άνοιξα το στόμα μου και εισέπνευσα το ζωογόνο αέρα. Έτσι λαχταρώ να απολαύσω τις εντολές Σου (Ψαλμ.118,131).

Εύα Παπανδρέου: “Είναι τρελός. Αυτός ο άνθρωπος είναι τρελός!”

Ο Γιώργος γνώρισε την Εύα στο Λονδίνο. Παντρεύτηκαν, αλλά κράτησε κρυφό το γάμο τους!
Όχι μόνο από τον πατέρα του, αλλά και από τη μητέρα του.
Δεν τόλμησε ούτε σ’ αυτήν να το πει.
Η Εύα βοήθησε αποτελεσματικά τον Γιώργο στις σπουδές του. Και στο τέλος, η Εύα ήταν εκείνη που έγραψε την πανεπιστημιακή διατριβή με την οποία ο Γιωργάκης Παπανδρέου πήρε το περιπόθητο “χαρτί”.
Ύστερα το νέο ζευγάρι αποφάσισε να έλθει και να εγκατασταθεί στην Ελλάδα... Η απόφαση αυτή ήταν για την Εύα μεγάλη θυσία, γιατί ήδη της είχε προσφερθεί μια θαυμάσια σταδιοδρομία στη Γενεύη.
Ο Γιώργος όμως επέμενε να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Ήθελε να κάνει πολιτική καριέρα βασιζόμενος στον πατέρα του. Και η Εύα έβλεπε ότι τόσο ο άντρας της όσο και η Μάργκαρετ, παρά τις ψυχρότατες σχέσεις τους με τον Ανδρέα, δεν ήσαν διατεθειμένοι να χάσουν τη μεγάλη ευκαιρία. Έβλεπαν ότι το ΠΑΣΟΚ χτυπούσε ήδη την πόρτα της Εξουσίας.

Έλληνας επιστήμονας ετοιμάζει το πρώτο βιονικό μάτι

Στο τελικό στάδιο φαίνεται πως βρίσκεται η προσπάθεια του ομογενούς επιστήμονα Ευστράτιου Σκαφίδα για τη δημιουργία του πρώτου βιονικού ματιού στον κόσμο.

Ο Ελληνας επιστήμονας που ηγείται του ερευνητικού κέντρου NICTA στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης εργάζεται πάνω σε ένα πρωτοποριακό εμφύτευμα, που στόχο έχει να χαρίσει και πάλι την όραση σε όσους την έχουν χάσει λόγω εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας. Η συσκευή αποτελείται ουσιαστικά από μια κάμερα που αιχμαλωτίζει εικόνες, οι οποίες με τη σειρά τους μετατρέπονται σε ηλεκτρικά σήματα που διεγείρουν τους νευρώνες στον αμφιβληστροειδή.

Τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα έπαιρνε την απόφαση ότι δεν θέλει να διασωθεί

Κάπως έτσι ξεκινούσε το άρθρο του Alen Mattich της Wall Street Journal, της εφημερίδας που είναι για τους "διακόνους" της "Μέκκας" του καπιταλισμού δηλαδή του χρηματιστηρίου της Wall street,ότι και οι κομματικές φυλλάδες για τους καντηλανάφτες των ελληνικών αριστερών κομμάτων.

Προφανώς με μια φτηνή μεν αλλά "πιασάρικη" ρητορική ερώτηση, ο δημοσιογραφικός "διάκονος" των οικονομικών δολοφόνων, μας λέει πως "...αν η Ελλάδα δήλωνε την πρόθεσή της να χρεοκοπήσει, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρούσε σε τεράστιους συμβιβασμούς ή ακόμα και θα διέγραφε το χρέος..." θεωρώντας πως το αντίστοιχο παράδειγμα της Αργεντινής είναι πλέον η ...ιδανικώτερη λύση για την Ελλάδα.

Διαβάστε τι διδάσκουν στα σχολεία της Αλβανίας για την Ελλάδα

Διαβάστε τι διδάσκουν στα σχολεία της Αλβανίας για την Ελλάδα

Μίσος, φανατισμό αλλά και πλαστογραφημένη Ιστορία που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική, διδάσκει η αλβανική κυβέρνηση στους μαθητές των σχολείων. Οι νεαροί Αλβανοί μέσα από τα νέα επίσημα σχολικά βιβλία τους μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας» και διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο «αιμοσταγείς» Έλληνες πραγματοποίησαν «εθνοκάθαρση» στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά».

Η νέα γενιά Αλβανών μαθαίνει, μεταξύ άλλων, πως… έχει ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όλα αυτά τυπώθηκαν φέτος στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας.

“Ολυμπιάδα 2004″ – “Χρεωκοπία 2011″: ίδιες πρακτικές, ίδιες νοοτροπίες, ίδιος ραγιαδισμός

Αρχές της δεκαετίας του 2000. Τρία-τέσσερα χρόνια μετά τις -δίκην μαραθωνοδρόμου- ιαχές “νικήσαμε” του Κ. Σημίτη για την ανάληψη των λεγόμενων Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 -χρόνια που κύλησαν με χαρακτηριστικό την πλήρη αβελτηρία ως προς την οργάνωση των αγώνων-, αρχίζουν οι περιβόητες “κίτρινες κάρτες” από τις αρμόδιες υποεπιτροπές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που τελικά κλιμακώνονται με τελεσίγραφα της ίδιας της ολομέλειάς της. “Ή αλλάζετε το σχήμα, ή σας αφαιρούμε τους αγώνες“ είναι η απειλή που “ίπταται” στον αέρα, και περιδεής η πολιτικοαθλητική ηγεσία καλεί ως σωτήρα τη Γιάννα Αγγελοπούλου, που θρυλείται ότι “πήρε τους Αγώνες”, να αναλάβει το τιμόνι της οργανωτικής επιτροπής.

Παπαδιαμάντης περί πολιτικών ανδρών…

«Η γενεολογία της πολιτικής είναι συνεχής και γνησία κατά τους προγόνους. Η αργία εγέννησε την πενίαν.
Η πενία έτεκε την πείναν. Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν. Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν.
Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου. Τότε και τώρα πάντοτε η αυτή. Τότε δια της βίας, τώρα δια του...
δόλου και δια της…βίας.
Πάντοτε αμετάβλητοι οι σχοινοβάται ούτοι οι Αθίγγανοι, οι γελωτοποιοί ούτοι πίθηκοι (καλώ δ’ ούτω τους λεγομένους πολιτικούς). Μαύροι χαλκείς κατασκευάζοντες δεσμά δια τους λαούς εν τη βαθυζόφω σκοτία του αιωνίου εργαστηρίου των…»