Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Η αγάπη εξακολουθεί να αποτελεί το μοναδικό κριτήριο για τη γνησιότητα μας ως ορθοδόξων ανθρώπων

Κυριακή Η΄Λουκά - Του καλού Σαμαρείτη

Η επίγεια ζωή του ανθρώπου είναι μια πλήρης αποδοχή της αγάπης του Θεού, την οποία όμως προσφέρει αδιάκοπα στους άλλους ανθρώπους. Αυτό είναι και το θέμα της ευαγγελικής παραβολής του Καλού Σαμαρείτη. Μέσα από αυτή την παραβολή δε δίνεται απάντηση στο ερώτημα ποιός είναι ο πλησίον, αλλά ορίζεται πως ο καθένας από εμάς θα γίνει πλησίον του άλλου, διότι όλοι οι άλλοι είναι πλησίον μας, αδελφοί μας.

Έρχεται η τελευταία πραξη για την Ελλάδα...

Οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές κάνουν σήμερα λάθος να πιστεύουν ότι ο ΓΑΠ εξεβίασε τον ελληνικό λαό με εκλογές για να κερδίσει κάποιες περιφέρειες στις αυτοδιοικητικές εκλογές και να συνεχίσει να κυβερνά. Ο ΓΑΠ είναι πολύ πιο έξυπνος και δολοπλόκος απ' όσο συνήθως τον νομίζουν.

Θέλει να απεγκλωβισθεί το γρηγορότερο -μέχρι τον Απρίλιο, Μάιο- με οικουμενική ή με εκλογές ή και με τα δύο γιατί γνωρίζει σε ποιες αποφάσεις θα τον ωθήσουν.

“Χειρ Αγγέλου” στο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη οργανώνει την έκθεση «Χειρ Αγγέλου» (17/11/2010 – 16/01/2011) στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του κεντρικού του κτηρίου Μουσείου (Κουμπάρη 1) για να παρουσιάσει έναν επώνυμο ζωγράφο των ύστερων βυζαντινών χρόνων, τον Άγγελο Ακοτάντο, και να φωτίσει το έργο του. Θα αποτελέσει δηλαδή την αναδρομική έκθεση ενός ζωγράφου εικόνων που έζησε στη βενετοκρατούμενη Κρήτη κατά το πρώτο μισό του 15ου αιώνα… Η σημασία του ζωγράφου αυτού δεν έγκειται έγκειται μόνο στον μεγάλο αριθμό εικόνων με την υπογραφή Χείρ Αγγέλου που έχει σωθεί, αλλά και στο γεγονός ότι διαθέτουμε την ιδιόχειρη διαθήκη του και άλλα αρχειακά έγγραφα μέσα από τα οποία προβάλλει η προσωπικότητα ενός ζωγράφου που κατείχε μια ιδιαίτερη θέση στην κοινωνία του βενετοκρατούμενου Χάνδακα (σημερινό Ηράκλειο). Περισσότερες από 30 εικόνες με την υπογραφή Χείρ Αγγέλου έχουν σωθεί, ενώ ένας αριθμός τουλάχιστον 20 εικόνων μπορεί να αποδοθεί στον ίδιο ζωγράφο.

Συνέντευξη-βιτριόλι για τον Θανάση Λάλα από την πρώην σύζυγό του!

Ποιος Κικίλιας, ποιος Σγουρός, ποιος Θανάσης;

Ποιος Θανάσης; Μα ο Θανάσης Λάλας!

Αυτή η Κυριακή δεν είναι του Κακλαμάνη, δεν είναι του Καμίνη, δεν είναι του Πανίκα, είναι του Θανάση.

Για πάνω από 45’ η πρώην σύζυγος του Θανάση Λάλα, ηθοποιός Χρύσα Ρώπα, ξερνούσε οργή για τον πρώην σύζυγό της σε μια συνέντευξη- κόλαση που δημοσιεύεται σε 3 ολόκληρες σελίδες στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» της Κυριακής.

«What uncle Sam really wants..»

Γράφει η Κουκίδα

Είναι ο τίτλος από ένα μικρό βιβλιαράκι που πρωτοκυκλοφόρησε το 1986 και έκτοτε επανεκδίδεται συνεχώς. Το έγραψε ο Νόαμ Τσόμσκι (όταν ήταν στα φόρτε του) και δείχνει τον τρόπο που εφαρμόζεται η αμερικανική εξωτερική πολιτική. Βασικός άξονας ήταν και παραμένει η φιλοσοφία του Χένρι Κίσινγκερ, ίσως του μεγαλύτερου δολοπλόκου πολιτικού που πέρασε από τον πλανήτη μας.

Ἡ ὥρα τῆς διά τοῦ πυρός καταστροφῆς τῆς γῆς

Την ανατύπωση αυτή άρθρου της Ἑστίας, του 1900,

Υποχρεωτικοί ζητιάνοι

Τα θυμάστε τα Πράσινα τέλη κυκλοφορίας; Αυτά που σε τιμωρούν αν δεν αγοράσεις καινούργιο αυτοκίνητο; Ή την Πράσινη ενέργεια; Αυτήν που στοιχίζει 3, 4 και 5 φορές όσο και η κανονική; Την Πράσινη ανάπτυξη; Τώρα έχουμε Πράσινα πιστοποιητικά. Υποχρεωτικά. Με "Νόμο"της Ε.Ε. Δεν μπορείς να κάνεις συμβόλαια χωρίς αυτά. http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1896319

Μιλάμε για την Ελλάδα. Ο ίδιος Μήτσος που σου άφησε 100 κακοτεχνίες, ο ίδιος Μήτσος που βαριόταν να βρέξει την πλάκα

Η ιστορία του φραπέ

Σύμφωνα με τον λαϊκό μύθο ή απλά την ζωηρά διανθισμένη περιγραφή της πραγματικότητας ο φραπέ ανακαλύφθηκε τυχαία κατά την διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης του 1957. Ο κ. Δημήτρης Βακόνδιος, πωλητής στο περίπτερο καφέδων και προϊόντων επεξεργασμένου γάλακτος του εισαγωγέα Ανδρέα Δρίτσα, κατά την διάρκεια διαλλείματος και μη διαθέτοντας ζεστό νερό έβαλε στιγμιαίο καφέ Nescafe σε ένα σέικερ μαζί με κρύο νερό και ζάχαρη, τα κούνησε και δημιούργησε τον πρώτο καφέ φραπέ. Όπως ο ίδιος δήλωσε μετά από χρόνια, δε μπορούσε να συνειδητοποιήσει πως ένα απλό πείραμα τον οδήγησε στην εφεύρεση του διασημότερου αναψυκτικού στην Ελλάδα.