Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Περί του Εικονοστασίου και της εν αυτώ θέσεως των αγίων Εικόνων

Το εικονοστάσιον, κοινώς τέμπλον, του ιερού ναού χωρίζει το Άγιον Βήμα από τον κυρίως ναόν. Πρέπει δε να είναι χαμηλόν, διά να φαίνεται η Θεοτόκος Πλατυτέρα, και να έχη τρεις θύρας, ήγουν εις το μέσον την Ωραίαν Πύλην, και δύο πλαγίας μικρότερας θύρας. Να έχη και θυρίδας, εις τας οποίας να μπαίνουν αι εικόνες, ζωγραφισμένες επάνω εις σανίδι.

Η δε θέσις των Ιερών εικόνων είναι αύτη: Δεξιόθεν της Ωραίας Πύλης ίσταται η εικών της Θεοτόκου Βρεφοκρατούσης και αριστερόθεν η εικών του Χριστού. Εις την θυρίδα οπού ευρίσκεται παραπλεύρως της Παναγίας εκ δεξιών, ίσταται η εικών του αγίου ή της εορτής εις την οποίαν αφιέρωται ο ναός, εις δε την θυρίδα όπου ευρίσκεται παραπλεύρως του Κυρίου, ίσταται ο Τίμιος Πρόδρομος. Εις τας άλλας θυρίδας τοποθετούνται αι εικόνες των λοιπών αγίων. Η τοιαύτη διάταξις των εικόνων είναι κανών διά τας ορθοδόξους εκκλησίας.

Μαγειρείο «οι 153 φίλοι»

Υπήρξαν κάποιοι αφελείς που πίστεψαν προς στιγμήν ότι η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου, στον πρόεδρο της δημοκρατίας, μπορεί να «έκρυβε εκπλήξεις» και πολιτικές εξελίξεις. Όμως, οι «αφελείς» αυτοί, αντί να ταλαιπωρούν το μυαλό τους με τέτοιες φανταστικές ιστορίες ἤ ευσεβείς πόθους, αν έκαναν μία σύντομη αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν, θα διαπίστωναν πόσο φτηνό και προβλέψιμο έχει καταντήσει το παπανδρεϊκό επικοινωνιακό τέχνασμα, για την διατήρησή του στην εξουσία.
Το ίδιο ξαναζεσταμένο φαγητό, σερβίρεται κάθε φορά στο μαγειρείο «οι 153 φίλοι», λίγο πριν την εκταμίευση κάποιας «δόσης».
Το «μενού» έχει για ορεκτικό, μεγάλες μερίδες από μιζέρια, κινδυνολογία, χρεωκοπία, το κυρίως πιάτο συναντήσεις με τον παπού-λια και τους πολιτικούς αρχηγούς, γαρνιρισμένο με συναίνεση, και το πλούσιο επιδόρπιο διλημματικούς εκβιασμούς, εκβιαστικά διλήμματα, απειλές και παρακλήσεις προς τους βουλευτές – πελάτες. Το κρασί, με ονομασία προέλευσης «ξυνοπράσινο Μπουτάρη», συνοδεύει το πλούσιο γεύμα και βοηθάει στην πέψη.

Ο Λοβέρδος στη Βραζιλία (με έξοδα 16.000 ευρώ) το τριήμερο της κολάσεως

Την ίδια στιγμή που δεκάδες χιλιάδες οδηγοί δυσκολεύονται να βρουν τα χρήματα για να πληρώσουν τα διόδια από το Ρίο στο Αντίρριο (12,90 ευρώ), ο υπουργός Υγείας προετοιμάζεται να κάνει ένα ταξιδάκι μέχρι το Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας!

Ο υπερβολικά εκφραστικός -κατά πολλούς θεατρίνος- υπουργός Υγείας, ενώ με μια μονοκονδυλιά κλείνει χίλιες κλινικές και υποχρεώνει ασθενείς να φεύγουν από τα νοσοκομεία με τον ορό στο χέρι (ένεκα περικοπών και Μνημονίου), όπως έγραφε προχθές η «δημοκρατία», ενέκρινε (ο ίδιος) να δαπανηθούν από το υστέρημα των Ελλήνων 16.014,39 ευρώ για το ταξιδάκι του στη μακρινή χώρα του καρναβαλιού, του καφέ, του ποδοσφαίρου και της σάμπας!

Γαλλογερμανική κόντρα για τα εξοπλιστικά

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ


Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

Ο Αδόλφος Χίτλερ είχε επιβάλει σε κάθε μελλοθάνατο 12 μάρκα κόστος για το σκοινί του απαγχονισμού του. Αντιφασίστες, αντικαθεστωτικοί, Εβραίοι και άλλοι, που τους αποκαλούσε παράσιτα, έπρεπε να καταβάλουν με κάθε τρόπο το τίμημα. Ακόμη και με πλειστηριασμό της περιουσίας τους.

Εκβιάζουν και τους βιομήχανους...


Δεν τους βγαίνει το Ανθρωπογενές Φαινόμενο του Θερμοκηπίου και τα ξανθά παιδάκια στα χλοερά λιβάδια και τους γαλάζιους ουρανούς, και το έριξαν στην ηθική, την αξιοπρέπεια και την ...εταιρική ευθύνη. Το ένθετο απευθύνεται έμμεσα και άμεσα στον Βιομήχανους, που, λογικά, δεν θέλουν το ακριβό ρεύμα των ΑΠΕ: Ή το βουλώνετε, ή θα σας λέμε ανήθικους και ανεύθυνους! Αυτό λέει το ένθετο.