Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Παπα Δημήτρης Γκαγκαστάθης 1902 - 1975

Διηγείται ο πατέρας Δημήτριος.

Στις 30/12/1967, ημέρα Σάββατο και ώρα 3 μ.μ. πήγα στα Μετέωρα για να προσκυνήσω και ωφεληθώ πνευματικά.
Την Κυριακή λειτούργησα στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως και την Δευτέρα Στον Άγιο Στέφανο, νυχτερινή. Χαρά Θεού και ευλογία Κυρίου.
Αφού με την δύναμη του Θεού επέστρεψα στο χωριό μου, με ειδοποίησαν αμέσως να πάω να κοινωνήσω μια γρια Ζωή Αντωνίου Γκαγκαστάθη, που ήταν από καιρό κατάκοιτη, περίπου 85 ετών.
Πήγα λοιπόν και την κοινώνησα των Αχράντων Μυστηρίων, αμέσως φώναξε.
Με έκαψε η Κοινωνία, φωτιά έχω, δώστε μου νερό να πιω καίγομαι.
Με καίει μέσα. Στις λίγες ώρες που έζησε φώναζε συνεχεία η καημένη. Κατόπιν παρέδωσε το πνεύμα της.
«πυρ γαρ εστί τους αναξίους φλέγον».

Δεν μπορεί κάποιος να αγαπά χωρίς να πάσχει.

Δεν μπορεί κάποιος να αγαπά χωρίς να πάσχει. Η μεγαλύτερη οδύνη είναι να αγαπά μέχρι τέλους. Ο Χριστός αγάπησε τόσο πολύ ώστε παραδόθηκε σε φρικτό θάνατο. Οι Άγιοι το ίδιο. Ο παράδεισος και η κόλαση έχουν πάντοτε το ίδιο τίμημα. Η προσευχή για τον κόσμο είναι καρπός εξαιρετικά βαθιάς και οξείας οδύνης.

Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος Σαχάρωφ

Οι Αυτοκράτορες απαντούν

ΑΝΑΝΔΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Εκπληκτικό ψηφιδωτό στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας (Αγια-Σοφιά)
της Κωνσταντινούπολης με τους δύο μεγάλους Αυτοκράτορες της Ρωμιοσύνης
Άγιο Μέγα Κωνσταντίνο και Ιουστινιανό, να προσφέρουν
στη Θεοτόκο (Μήτηρ Θεού) ο πρώτος την Πόλη και ο δεύτερος την Αγια-Σοφιά,
με τα ονόματά τους γραμμένα με ανεξίτηλα στους αιώνες ελληνικά γράμματα

Υπέρμαχοι των διοδίων

ΓΙΑΤΙ ΣΦΙΓΓΕΤΑΙ ΤΟΣΟ Ο ΞΕΦΤΙΛΟΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΩΣ "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ" ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ; ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΜΙΖΑ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ "ΕΘΝΙΚΩΝ" ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ ΤΟΥ; - ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΥΠΕΡΑΝΩ, ΓΙΑΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΟΤΕ ΔΙΟΔΙΑ!

Είναι γνωστή η εθνοπροδοτική τακτική του καλοταϊσμένου Βο(υ)λευτή να κολλάει ταμπέλες σε όσους διαφωνούν μαζί του σε κάτι: Σχεδόν πάντα, τους χαρακτηρίζει ως "κομμουνιστές", μιας και αυτό πιάνει ακόμα σε αρκετά άτομα του λεγόμενου "πατριωτικού χώρου". Η στάση αυτή, δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ από αυτή των αριστερών που χαρακτηρίζουν "φασίστες" όσους τολμούν να μιλήσουν για οτιδήποτε Εθνικό.

Γέροντας Παΐσιος: "Οι Ορθόδοξοι θα συγκρουστούν με τους νατοϊκούς"

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ

Η φωτιά που άναψε στα Βαλκάνια θα επεκταθεί. Η σημερινή ρωσική ηγεσία θα ανατραπεί και οι Ορθόδοξοι λαοί των Βαλκανίων θα συγκρουστούν με τους Νατοϊκούς στο έδαφος της Τουρκίας, η οποία θα εξαφανιστεί από τον χάρτη. Η Κύπρος θα δεχθεί προσωρινό ράπισμα από τους Τούρκους. Μέσα όμως από την Γενική Σύρραξη θα ξαναγεννηθεί το «Βυζάντιο».

Τα πάντα διοικούνται από τον Θεό Λόγο, δεν τα διοικούν οι Αμερικανοί, ούτε οι Εβραίοι… Αυτοί επικρατούν μια φορά, διότι το επιτρέπει ο Θεός για να παιδεύει τους δικούς του.

Ο παλαιός Ισραήλ, οι παλαιοί ευσεβείς, που ήταν Εβραίοι, εκπαιδεύτηκαν επτάκις. Και εβδομήκοντα χρόνια ήσαν αιχμάλωτοι στους Χαλδαίους (τους σημερινούς Πέρσες).

Το Ισραήλ αναγνώρισε την ελληνική ΑΟΖ πριν καν την ανακηρύξει η Ελλάδα!


Mπορεί η Ελλάδα να μην αναγνωρίζει την ΑΟΖ της, αλλά πρόλαβε και την αναγνώρισε το Ισραήλ! Στους χάρτες που έδωσε στην δημοσιότητα το Τελ Αβίβ αναγνωρίζεται 100% η ελληνική ΑΟΖ, η οποία συνεχίζεται με την ΑΟΖ της Κύπρου! Δηλαδή, αναγνωρίζεται (το έτσι ή αλλιώς γεγονός) ότι το Καστελόριζο επεπτείνει την ελληνική ΑΟΖ μέχρι το όριο της ΑΟΖ της Κύπρου. Οι χάρτες δόθηκαν και στην ελληνική πολιτική ηγεσία, περιγράφοντας την πορεία που θα έχει ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου που θα παράγεται στο κοίτασμα Λεβιάθαν από την αμερικανική εταιρεία Νoble Εnergy Ltd στην Ευρώπη μέσω υποθαλάσσιου αγωγού που θα περνά από την Ελλάδα.

Ο λυρισμός του Παύλου Τσίμα, η νοσταλγική διάθεση της Όλγας Τρέμη και το καρνέ επιταγών της Μέρκελ

Πρέπει να με πιάνουν κάποιες κρίσεις... μαζοχισμού, πότε, πότε, αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί μου αρέσει τόσο να παρακολουθώ το δελτίο ειδήσεων του Mega Channel ή να διαβάζω "Ελευθεροτυπία", μόνο και μόνο για να μου ανεβαίνει, στο τέλος, το αίμα στο κεφάλι. Άβυσσος η ψυχή του άνθρωπου. Χθές, λοιπόν, που παρακολουθούσα το αγαπημένο μου δελτίο ειδήσεων, η γνωστή δημοσιογραφική παρέα του "Μεγάλου Καναλιού" είχε πιάσει ψιλή κουβεντούλα για την αντίδραση της Ευρώπης στην οικονομική κρίση.

Εις εαυτόν

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

-Τί έμαθες;
-Ό,τι έπαθα.

Αν δεν έχεις γέρο, αγόρασε έναν.

Κάποιος δεν είχε γέρο και ρωτούσε το μπαστούνι του.

Ο Θεός έκανε τους χαζούς για να παίρνουν το πνεύμα από αυτούς που έχουν πνεύμα Θεού.

Μη μπλέκεις με τους χαζούς.Θα σε σκοτώσουν.Κράτα τους σε απόσταση.

Είπαν στον Κύριο ότι η μάνα του και ο πατέρας του τον ζητούν. "Μάνα μου και πατέρας μου" είπε "είναι οι τηρούντες τον Λόγον του Θεού".

“Οι ελίτ που κινδυνεύουν με ανατροπή αντιδρούν με το χαρτί της τρομοκρατίας και της λαθρομετανάστευσης”

Οι προβλέψεις του STRATFOR για την Ευρώπη του 2011. 

Η Ευρώπη θα συνεχίσει να ταλαιπωρείται από τις πολιτικές και οικονομικές συνέπειες των οικονομικών της δυσχερειών και το 2011. Στο επίκεντρο θα βρίσκεται και πάλι η Γερμανία, η πιο σημαντική ευρωπαϊκή δύναμη. Το Βερολίνο θα συνεχίζει να πιέζει τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, προκειμένου να δεχτούν τη δική του άποψη περί δημοσιονομικών, χρησιμοποιώντας τη τρέχουσα κρίση ως μια καλή ευκαιρία για να σκληρύνουν οι υπάρχοντες οικονομικοί κανόνες της ευρωζώνης, και να εισαχθούν νέοι.

Σήριαλ: Τα μυστικά των …μυστικών!!!

Τα αστυνομικά σενάρια για τις νέες τρομοκρατικές συλλήψεις ξεπερνούν σε ηλιθιότητα ακόμα και αυτές τις αφόρητες αστυνομικές χαζοϊστοριούλες των σήριαλ και ειδικά αυτού των «Μυστικών της Εδέμ»!!!
Το τρομοκρατικό σήριαλ όπως και τ’ άλλα σήριαλ τύπου των «Μυστικών της Εδέμ» είναι γραμμένα με την ίδια συνταγή, ούτε να τα είχε γράψει ο ίδιος σεναριογράφος: Το ένα ξεπερνά σε αστυνομική αυθαιρεσία, προχειρότητα και βροντώδη βλακεία το άλλο.
Φυσικά οι σεναριογράφοι είναι διαφορετικοί. Το κοινό στοιχείο της φρενοβλαβούς αστυνομικής τους βλακείας είναι η ΣΥΝΤΑΓΗ του θεάματος: Μια αγοραία, καταναλωτική συνταγή που απευθύνεται όχι απλώς σε ηλίθιους, αλλά σε υπνωτισμένα πρόβατα.

Τα θεάματα (σήριαλ και τρομοκρατικές ιστοριούλες) κατασκευάζονται στη βάση μιας «μάζας» ηλιθίων. Πάνω σε αυτήν τη «μάζα» της αγοράς των καταναλωτών της βλακείας στηρίζεται το θέαμα: Τα τρομοκρατικά σήριαλ, τα ερωτικό-αστυνομικά σκουπίδια και όλα τα απόβλητα του τηλεοπτικού θεάματος…