Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

5 λεπτά για να αδειάσει, 200 χρόνια για να λιώσει

Χρησιμοποιούμε ένα ποτηράκι για ένα λεπτό και αυτό κάνει 200 χρόνια να λιώσει! Kαθώς το φαστ φουντ, το φαγητό «παραγγελία απέξω» και το φαγητό στο πόδι επεκτείνονται, τα πλαστικά πιατάκια, ποτηράκια, μαχαιροπίρουνα και κάθε είδους σκεύη μιας χρήσης γίνονται πια συνώνυμα της καθημερινότητας. Φτιαγμένα συνήθως από πολυστυρένιο, αποτελούν μεγάλο μέρος του συνολικού όγκου των πλαστικών απορριμμάτων και είναι εξίσου δύσκολο να διαλυθούν.

Ο πιο έξυπνος άνθρωπος ήταν ένας αποτυχημένος!

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση «αποτυχημένης» ευφυΐας ήταν ο Γουίλιαμ Σιντίς, γόνος Εβραίων προσφύγων από τη Ρωσία, που έφτασαν κατατρεγμένοι στις ΗΠΑ. Η μητέρα του κατάφερε το 1899 να μπει στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ (από τις πρώτες γιατρίνες της γενιάς της) και ο πατέρας του πέρασε και αυτός στο ίδιο πανεπιστήμιο. Αφιέρωσαν τη ζωή τους στο να κάνουν τα γιο τους ευφυέστερο και από τους ίδιους. Το παιδί διάβαζε σε ηλικία 2 ετών εφημερίδα και δεν έπαιξε ούτε μία φορά σε ολόκληρη την παιδική ηλικία του. Στα 4 άρχισε να μαθαίνει

Με τέστ αίματος ο εντοπισμός καρκίνου των ωοθηκών

Αμερικανοί επιστήμονες ανέπτυξαν μια νέα μέθοδο για την ανίχνευση του καρκίνου των ωοθηκών σε πρόωρο στάδιο, στις μεσήλικες γυναίκες που έχουν περάσει στο στάδιο της εμμηνόπαυσης.

Περισσότεροι από το 70% των καρκίνων των ωοθηκών εντοπίζονται όταν πια βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, έτσι ένα αξιόπιστο αιματολογικό τεστ θα αποτελούσε σημαντική εξέλιξη, σωτήρια για πολλές γυναίκες. Όμως η νέα μέθοδος πρέπει πρώτα να δοκιμαστεί και να επιβεβαιωθεί από άλλες μεγάλες έρευνες.

Η ανακάλυψη,

Ενδιαφέρουσα πληροφορία για την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ

Συμπληρώνοντας 11 μήνες στον πρωθυπουργικό θώκο ο υιός της Μαργαρίτας διαλέγει την 9η επέτειο της καταρρεύσεως των διδύμων πύργων, για να εγκαινιάσει, στις 11/9, την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, και να προαναγγείλει το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Τυχαίο; Δε νομίζω!

οπωπητήρ
http://filotimia.blogspot.com/2010/09/blog-post_3679.html

Ευδιαθεσία,«Θετική ενέργεια» ή Χάρις Θεού ;

Ἀκοῦμε συχνά νά γίνεται λόγος γιά τήν λεγομένη «Θετική Ἐνέργεια», πολλά δέ ἔντυπα καί τηλεοπτικά μέσα ἐνημερώσεως κάνουν λόγο για τον όρο και τό θέμα αὐτό.
Ακούμε ἐπίσης ἀνθρώπους , διαφόρων ἡλικιῶν, ἀκόμη καί μαθητές, νά συζητοῦν γιά τό ἄν σήμερα ἔχουν ἤ ὄχι «θετική ἐνέργεια» στίς πράξεις τους, στή δουλειά, στό σπίτι, στίς διαπροσωπικές σχέσεις, ἄν ἕνας χῶρος, ένα περιβάλλον ἔχει θετική ἐνέργεια, ἤ συναντούμε -ακούμε- αὐτή την έκφραση και πρακτική όταν πρόκειται να διακοσμηθεί ένα σπίτι, να διαρρυθμισθεί ένα σύγχρονο Γυμναστήριο, να διοργανωθεί μια συνεστίαση ή μια κοινωνική εκδήλωση, μια και όλα αυτά πρέπει να διαποτίζονται – έτσι λένε- από «θετική ενέργεια» για να νοιώθουν καλά οι παρευρισκόμενοι και να υπάρχει αποτελεσματικότητα στις ενέργειές τους.

Με …απόδειξη τα Τρικαλινά κρέατα τα καλύτερα για την διατροφή

Με σπουδαία συμπεράσματα υπέρ των κτηνοτρόφων του Ν. Τρικάλων, ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Κρήτη, διεθνές Συνέδριο για την ποιότητα των κρεάτων.

Σε αυτό το Συνέδριο, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εργαστηριακών ελέγχων που έδειξαν πως τα Τρικαλινά ντόπια κρέατα, είναι ως και 5 φορές πιο «πλούσια» σε ωφέλιμα για τον οργανισμό

Από τα Σεπτεμβριανά του 1955 στο Νεοοθωμανισμό του2010

Τά τραγικά γεγονότα τῆς 6ης καί 7ης Σεπτεμβρίου 1955, ἀπό τά ὁποῖα ξεκίνησε ὁ ξεριζωμός καί ἡ συρρίκνωση τοῦ Ἑλληνισμοῦ τῆς Κωνσταντινουπόλεως, δέν ἦσαν ἕνα τυχαῖο καί μεμονωμένο γεγονός. 
Ἦταν αποτέλεσμα μακροχρονίου σχεδιασμοῦ, τόν ὁποῖο τηρεῖ ἀπαρέγκλιτα τό τουρκικό κράτος στά ἐθνικά του θέματα, παρά τή συνεχῆ ἐναλλαγή κυβερνήσεων. Ἀπό τό 1914, ὅταν ἄρχισε ἡ γενοκτονία τῶν Μικρασιατῶν, καί μέ ἀποκορύφωμα τό 1919, ὅταν ἄρχισε ἡ γενοκτονία 350.000 Ἑλλήνων Ποντίων, μέχρι καί σήμερα ἡ πολιτική τοῦ τουρκικοῦ ἐθνικισμοῦ ἔχει δύο σταθερούς ἄξονες:

Τζανέτος Καραμίχας: Ομάδες συμφερόντων «πολεμούν» τα φωτοβολταϊκά

Για παρεμπόδιση της ένταξης των αγροτών στη διαδικασία παραγωγής ενέργειας από ομάδες συμφερόντων μέσα στη ΔΕΗ έκανε λόγο στο ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας. Όπως είπε, η ΔΕΗ με τις διαδικασίες που ακολουθεί παρακωλύει την εξέταση των αιτημάτων των αγροτών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις – όπως καταγγέλουν και εκπρόσωποι των εταιρειών φωτοβολταϊκών – το ηλεκτρικό δίκτυο αδυνατεί να λάβει την ενέργεια από τα νέα φωτοβολταϊκά συστήματα.
Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ: "Φθίνουν οι οπώρες και ο Ελληνικός λαός"!

Αποχαιρετάμε το καλοκαίρι και μπαίνουμε σ’ ένα δύσκολο φθινόπωρο.

Δύσκολο για την κυβέρνηση και ακόμη δυσκολότερο για τον λαό.

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να λάβει τα μέτρα που προβλέπει το διαβόητο Μνημόνιο.
Και ο λαός πρέπει να υπομείνει τα όσα δεινά προβλέπει η «τρόικα», τα οποία θα κλονίσουν ακόμη περισσότερο το εισόδημα των εργαζομένων, θα μειώσουν την αγοραστική τους δύναμη και τελικά θα διασπάσουν την κοινωνική συνοχή.
Οι οικονομικοί μας σύμμαχοι στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη δεν έχουν λόγια για να εξάρουν το «εθνοσωτήριο» έργο της κυβέρνησης. Ακόμη και ο γερμανός υπουργός των Οικονομικών κ. Σόιμπλε δήλωσε προ ημερών ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει και θα είναι συνεπής στην εξόφληση των δανειακών της υποχρεώσεων.

Δίνει τον Παναθηναϊκό σε Βγενόπουλο, Πατέρα ο Τζίγκερ

Εξελίξεις στην ΠΑΟ Παναθηναϊκός με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να προχωρά σε μία άκρως αιφνιδιαστική κίνηση. Με επιστολή του προς τους Ανδρέα Βγενόπουλο και Νικόλα Πατέρα τους γνωστοποίησε την πρόθεσή του να τους δωρίσει το 25% των μετοχών που έχει στην κυριότητά του, εκφράζοντας –παράλληλα- την στήριξή του στον δεύτερο για τη θέση του προέδρου. Σε ανοιχτή γραμμή Πατέρας, Βγενόπουλος. Η πρώτη αντίδραση της πλευράς Ανδρέα Βγενόπουλου-Νικόλα Πατέρα στην πρόταση του Γιάννη Βαρδινογιάννη ήρθε δια στόματος του πρώτου με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM 103,3. Σε αυτές υποστηρίζει πως ορίσθηκε συνάντηση μεταξύ των τριών την προσεχή Τετάρτη, μη παραλείποντας να τονίσει πως «σε πρώτη φάση εγώ και ο Νίκος είμαστε θετικοί».
«Η επιστολή λέει κάποια πράγματα γενικά.