Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Η κοίμηση της Θεοτόκου

Ο θάνατος της υπερευλογημένης Μητέρας του Θεού είναι ένας θρίαμβος, η κοίμησή της η πιο μεγάλη γιορτή

«Η των ουρανών υψηλοτέρα υπάρχουσα, και των Χερουβίμ ενδοξοτέρα, και πάσης κτίσεως τιμιωτέρα», αυτή που είναι πιο ψηλά από τους ουρανούς, και έχει δόξα μεγαλύτερη από τη δόξα των χερουβικών δυνάμεων, αυτή που είναι πιο τιμημένη απ’ όλη τη δημιουργία του Θεού, που λόγω της υπερθαύμαστης καθαρότητάς της δέχθηκε μέσα της τον αΐδιο Θεό, «εν ταις του Υιού χερσί σήμερον την παναγίαν παρατίθεται ψυχήν, και συν αυτή πληρούνται τα σύμπνατα χαράς», ψάλλει θριαμβευτικά ο ιερός υμνογράφος. Την παναγία, την πανάμωμη, την ελεύθερη από κάθε κηλίδα κακού ψυχή της την παραδίδει στα άγια και άχραντα χέρια του Θεού και Θεού της, χαίρει, χαίρει μεγάλη χαρά η ίδια που βρίσκεται στους κόσμους του ουρανού, δέχεται τα αιώνια βραβεία της απαράμιλλης αρετής της και την αμοιβή της ταπεινής υπακοής της και απολαμβάνει και αντανακλά την απερίγραπτη δόξα του Υιού της. Μαζί της γεμίζουν από ανεκλάλητη χαρά τα σύμπαντα, όλος ο κόσμος του ουρανού και της γης συμμετέχει στα χαρά της.

Πράσινη ενέργεια και εντιμότητα – Δρόμοι αντίθετοι…

Το ότι ο Γιώργος Παπανδρέου προώθησε αμέσως μετά το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», την «πράσινη ενέργεια», είναι ένα γεγονός που από μόνο του δημιουργεί υποψίες ακόμη και στον πλέον αδαή περί της πράσινης ενέργειας, αφού αυτή τη στιγμή υπάρχουν συμβόλαια παραγωγής «πράσινης ενέργειας» προς την ΔΕΗ, τα οποία υποχρεώνουν στην πληρωμή από την ΔΕΗ 0,54 € ανά κιλοβατώρα παραγόμενης πράσινης ενέργειας, τη στιγμή που η ίδια ενέργεια παραγόμενη από την ΔΕΗ κοστίζει 0,05 € ανά κιλοβατώρα! Προφανώς, από τις τιμές που παρατίθενται, κάποιοι βγάζουν τεράστια ποσά, ελέω… συμβολαίων!

Άγιος Διονύσιος Αρεοπαγίτης: "το ωραίο δημιουργεί τις ενώσεις"!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

- Το ότι το ωραίο δημιουργεί τις ενώσεις είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για τους Έλληνες, για το λόγο ότι το ωραίο για τους Έλληνες είναι το ανώτερο κριτήριο, ίσως γιατί το ωραίο συνδέεται με την αγάπη.

- Από τα αρχαία χρόνια ακόμα, το ωραίο είναι το σπουδαιότερο κριτήριο. Η Διοτίμα έλεγε πως οι άνθρωποι εκ φύσεως αγαπούν το καλό. (Καλό στα αρχαία χρόνια σημαίνει ωραίο. Καλολογία είναι η επιστήμη του ωραίου).

- Το ωραίο στη σύγχρονη Ελλάδα είναι το όριο του επιτρεπτού, χωρίς το οποίο δε γίνεται (sine qua non). Η ποιο σπουδαία ελληνική παροιμία για μένα είναι αυτή που θεωρεί κάτι ανεπίτρεπτο, όταν δεν είναι ωραίο. Οι Έλληνες όταν δεν δέχονται κάτι, λένε, "αυτό δεν είναι ωραίο". Χωρίς το ωραίο, δεν γίνεται. Το ίδιο όπως χωρίς αγάπη δε γίνεται.

Κλιμακώνουν οι ΗΠΑ - Πάνε για ενιαία επιχείρηση σε Συρία & Ιράν ! - Τελικός στόχος: Καύκασος

"Ενιοποιείται", ίσως αναπόφευκτα πλέον, η κρίση στη Μ.Ανατολή από τις ΗΠΑ, οι οποίες είναι σαφές ότι εφεξής θα αντιμετωπίζουν Συρία και Ιράν ως μία ενιαία πρόκληση απέναντι στα συμφέροντά τους ή τουλάχιστον αυτά που θεωρούν συμφέροντα των ΗΠΑ οι ηγετικοί κύκλοι της Ουάσιγκτον. Κατ'αυτό τον τρόπο εμπλέκουν άμεσα στον συριακό εμφύλιο το Ιράν και αυτό μόνο αισιόδοξο δεν είναι για την ασφάλεια στην περιοχή.

Απλά επιβεβαιώνει αυτό που το defencenet.gr έχει σημειώσει επανειλημμένα: Συρία, Ιράν και Καύκασος είναι μία ενιαία γεωστρατηγική περίμετρος, όπου πλέον θα παιχθεί το σημαντικότερο παιχνίδι ισχύος μετά τον Ψυχρό Πόλεμο και οι ΗΠΑ θα επιχειρήσουν με μία επίθεση να τελειώνουν και με τις δύο χώρες.