Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Είναι άραγε ο ήλιος φωτεινότερος από την Πρόνοια του Θεού;

Άραγε θα μπορούσε να υπάρξει ποιο ανόητη σκέψη από αυτήν που υποστηρίζουν μερικοί ότι στην τόση αρμονία και τάξη που υπάρχει στη φύση εμείς στερούμαστε την πρόνοια του Θεού; Γιατί όποιος υποστηρίζει ότι ο ήλιος είναι σκοτεινός και ψυχρός αποδεικνύει με τον ισχυρισμό του αυτό πόσο ανόητος είναι έτσι και αυτός που αμφισβητεί την πρόνοια του θεού φανερώνει ότι είναι πολύ περισσότερο ανόητος.Δεν είναι ο ήλιος τόσο φωτεινός, όσο σαφής είναι η Πρόνοια του Θεού. Και όμως τολμούν μερικοί να υποστηρίξουν ότι οι δαίμονες διοικούν τις υποθέσεις μας. Τι να σε κάνω που έχεις φιλάνθρωπο Κύριο ο οποίος προτιμάει να βλασφημείται από σένα με τα λόγια αυτά, παρά να αναθέσει στους δαίμονες τις υποθέσεις σου και να σε πείσει έτσι πάνω στα πράγματα πως διοικούν οι δαίμονες. Τότε θα μάθαινες καλά την κακία τους, θα είχες προσωπική εμπειρία γι΄αυτό.

Προβόπουλος: Εγώ δεν μίλησα ποτέ για πτώχευση! Ο Παπανδρέου το είπε!!! Το ειδικό έρχεται…

Η ηγεσία της ΝΔ είναι η ρεζέρβα των τοκογλύφων (και ο λαός το γνωρίζει) και των ξένων επικυρίαρχων της χώρας μας

Αν η ΝΔ και η ηγεσία της θέλει
  • να γίνει κυβέρνηση
  • αυτοδύναμη κυβέρνηση μάλιστα όπως ονειρεύεται
  • και να μας αποδείξει κιόλας πως πρόκειται και για “πατριωτική” παράταξη και “πατριωτικό” κόμμα (δεν υπάρχει μεγαλύτερο “πατριωτικό” ζήτημα από έναν λαό που πεινάει)
δεν έχει να κάνει παρά το εξής:

Να βγάλει τον ωραιότατο πρόεδρό της στα κανάλια όπου θα κάνει την εξής δήλωση.

Μια εικόνα ...χίλιες λέξεις

Η φωτογραφία είναι από την χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου, σε Εκδήλωση της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών για την ημέρα της γερμανικής βιομηχανίας στο Βερολίνο.Βλέπετε τίποτα περίεργο στην φωτογραφία;;;

Bάλαμε σε κόκκινο πλαίσιο το όνομα Deloitte...

Τι είναι άραγε αυτή η Deloitte;;

"Deloitte” is the brand under which tens of thousands of dedicated professionals in independent firms throughout the world collaborate to provide audit, consulting, financial advisory, risk management, and tax services to selected clients. "

Χρηματιστής: “Εγώ κοιμάμαι και ξυπνάω με την ελπίδα μίας ακόμα κρίσης”


«Οι επενδυτές, τα hedge funds δεν νοιάζονται και δεν πιστεύουν στο ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης.»

Μας λάδωναν για να δανειζόμαστε και μας εκβιάζουν για να ψωνίζουμε κι άλλο


Καταλαβαίνω ότι ίσως είμαι μειοψηφία (για την ώρα) στην προτίμησή μου να ζητήσει η Ελλάδα στάση πληρωμών και έξοδο από την Ευρωζώνη. Και, μεταξύ μας, ξέρω τι σκέφτονται και κάτι μεγαλομέτοχοι τραπεζών και βιομηχανιών κλπ. του ιδιωτικού τομέα. Ξέρω και τι τραβάνε και οι ...Αρχηγοί κομμάτων, και τι αμηχανία έχουν σε τέτοιες καταστάσεις.

Κρίμα που άλλαξε ο υπ.Οικονομικών. Ο Παπακωνσταντίνου είχε έτοιμη την λύση...

Γ. Παπακωνσταντίνου: 10/9/2008

Η τεράστια Φοροδιαφυγή 200 μεγάλων ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ επιχειρήσεων θα μπορούσε να είναι η ΚΥΡΙΑ πηγή εσόδων (4 δις) που χρειάζεται η Κυβέρνηση αντί να τσεκουρώνει τους μέσους και χαμηλά αμοιβόμενους πολίτες.

Το φεουδαλικό κράτος. Όταν το κράτος γίνεται επικίνδυνο αυτοκτονεί.

Tου Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Το κράτος όταν γίνεται επικίνδυνο για το λαό του αυτοκτονεί
μαζί με την αλαζονεία του και τη διαφθορά του"


Είναι το σύγχρονο κράτος φεουδαρχικό;
Είναι το σύγχρονο κράτος φεουδαρχικό; Τα ουσιώδη γνωρίσματα του φεουδαλικού συστήματος είναι το φέουδο και η υποτέλεια, Τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης φεουδαρχίας είναι 1) τα φέουδα (τα μεγάλα συμφέροντα) 2) η υποτέλεια του κράτους στα μεγάλα συμφέροντα και 3) η καταστρατήγηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Δεν είναι σεβαστός ο άνθρωπος ως πρόσωπο.
Στο φεουδαλικό σύστημα οι φεουδάρχες επιβάλλουν τις θελήσεις τους στο κράτος, το δε κράτος δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη. Η εξουσία αντί να είναι σύμμαχος του πολίτη γίνεται αντίπαλός του. Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Αποστερεί τον πολίτη από τη σοφία των πατέρων του νομίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο προσφέρει υπηρεσία στο λαό!