Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Η διάθεση της αγάπης

Όποιος αγαπάει το Θεό, δεν είναι δυνατό να μην αγαπήσει και κάθε άνθρωπο σαν τον εαυτό του. Και όσους ακόμα είναι υπόδουλοι στα πάθη τους, κι αυτούς τους αγαπάει σαν τον εαυτό του, και χαίρεται με αμέτρητη και ανείπωτη χαρά, όταν τους βλέπει να διορθώνονται.

«Όποιος με αγαπάει», λέει ο Κύριος, «θα τηρήσει τις εντολές μου» (Ιω. 14, 23). «Και η δική μου εντολή είναι να αγαπάτε ο ένας τον άλλο» (Ιω. 15,12). Εκείνος λοιπόν που δεν αγαπάει τον πλησίον του, αθετεί την εντολή του Κυρίου. Και όποιος αθετεί την εντολή του Κυρίου, ούτε τον Κύριο είναι δυνατό ν' αγαπήσει.
Σε όλες μας τις πράξεις ο Θεός εξετάζει το σκοπό για τον οποίο τις εκτελούμε, αν δηλαδή τις κάνουμε γι' Αυτόν ή για κάτι άλλο. Όταν λοιπόν θέλουμε να κάνουμε ένα καλό, ας μην έχουμε σκοπό ν' αρέσουμε στους ανθρώπους, αλλά μόνο στο Θεό. Σ' Αυτόν ν' αποβλέπουμε και όλα να τα κάνουμε για τη δική του δόξα. Διαφορετικά, θα κουραζόμαστε χωρίς να κερδίζουμε τίποτα.

Αυτοδημιούργητος «φιλέλληνας»

…σε μαύρο και στενό καιρό
θεός να τα φυλάει
τα ελληνόπουλα
Κ.Χ. Μύρης

Ο «αυτοδημιούργητος» αποτελεί κοινωνικό τίτλο τιμής. Σπάνια συνοδεύει «γόνους». Και σίγουρα δεν θα τον επέλεγες για να χαρακτηρίσεις το Γιώργο Παπανδρέου.

Οι αφελείς γέλασαν ακούγοντας την πολιτική διαθήκη του Ανδρέα: «στα παιδιά μου αφήνω το όνομα μου».

Δεν μπορούσαν να αντιληφθούν ότι κληροδοτώντας τους την νομή του ενός από τα δύο κόμματα εξουσίας ουσιαστικά τούς άφηνε τη μισή Ελλάδα!

Πείραμα υπακοής... Δείτε το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ!

Το πρόγραμμα Milgram ήταν μια σειρά πειραμάτων κοινωνικής ψυχολογίας που διενεργήθηκαν από τον ψυχολόγο του Πανεπιστημίου του Γιέηλ (Yale), Stanley Milgram. Μετρήθηκε η προθυμία των συμμετεχόντων στο να υπακούν ένα πρόσωπο (Επιστήμονα) που συμβολίζει εξουσία και αυθεντία, όταν αυτός τους ζητούσε να κάνουν πράγματα που αντιτίθενται στην συνείδησή τους.
Τα πειράματα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 1961, τρεις μήνες μετά την έναρξη της δίκης του Γερμανού ΝΑΖΙ Adolf Eichmann για το Ολοκαύτωμα. Το πείραμα καλούνταν να απαντήσει στο ερώτημα: “Ο Eichmann και οι συνεργοί του, είχαν κοινό σκοπό τουλάχιστον ως αναφορά το σκοπό του Ολοκαυτώματος;”.
Τα πειράματα του Milgram έδειξαν ότι είναι δυνατόν εκατομμύρια συνεργοί απλά ακολουθούν τις εντολές τους, ακόμα κι αν αυτές παραβιάζουν τις βαθύτερες ηθικές αρχές τους.

Ξεπουλούσαν τα πολεμικά μας σχέδια με κάρτες… super market

Ο προϊστάμενος των πολεμικών σχεδίων στο 28 ΑΤΑ (αρχηγείο Αεροπορίας στη Λάρισα), σμήναρχος κ. Βασίλης Λυμπερόπουλος κάνει μια φοβερή αποκάλυψη:
«Πράκτορες της Αμερικανικής Πρεσβείας των Αθηνών προσέφεραν σε αξιωματικούς της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας κάρτες για φθηνές αγορές στο αμερικανικό σούπερ μάρκετ των Αθηνών (το γνωστό PX απέναντι από το Πάντειο), που δεν υπάρχει όμως σήμερα) προκειμένου οι αξιωματικοί αυτοί να τους διοχετεύουν αντίγραφα των πολεμικών σχεδίων τ ου αρχηγείου αεροπορίας της Ελλάδας.

ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ SOS!!!!!‏

Μια πανέξυπνη κίνηση διαμαρτυρίας!

Για τους σοβαρότατους λόγους που αναφέρoνται παρακάτω παρακαλείστε να στείλετε ταχυδρομικώς μία οποιαδήποτε κάρτα στο Καστελλόριζο, στη δ/νση:





Δημαρχείο Μεγίστης ή Δημοτικό Σχολείο

Μεγίστη, 851 11, Καστελόριζο, Δωδεκάνησα, Ελλάδα

Ή

Megisti Municipality or Elementary School Megisti , 851 11, Kastelorizo , Dodekanisa , GREECE .

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ο Γιωργάκης χαρίζει 10 εκατομύρια ευρώ στην Ισραηλιτική κοινότητα Θεσσαλονίκης για... ανθρωπιστικούς λόγους!

Το αναφέρει στο κυριακάτικο φύλλο του το "Παρόν",κάνοντας λόγο για "σκάνδαλο μεγαλύτερο του Βατοπαιδίου" (ατυχής η σύγκριση,αφού αποδείχθηκε πολύ πρόσφατα από πολλές πλευρές πως η Αγιορείτικη Μονή δεν διέπραξε κανένα σκάνδαλο).Πάμε όμως να δούμε πώς έχουν τα γεγονότα:

Το ελληνικό κράτος παραιτείται από τη δίκη και προσφέρει στην Ισραηλιτική Κοινότητα 10 εκατ. ευρώ!

Στο υπό συζήτηση φορολογικό νομοσχέδιο, εμπεριέχεται προς ψήφιση απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, με την οποία παραιτείται του δικαιώματός της να λυθεί η διαφορά του κράτους με την Ισραηλιτική Κοινότητα στα δικαστήρια για «ανθρωπιστικούς λόγους»! Φοβερά πράγματα συνεχίζουν να συμβαίνουν, στην... «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων» του Μπουτάρη...

Πετρέλαιο στο Αιγαίο


Μέχρι πριν λίγους μήνες όποιος μίλαγε για πετρέλαιο στην Ελλάδα ήταν «γραφικός».
Τώρα μαθαίνουμε ότι την επόμενη εβδομάδα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μανιάτης θα έχει στα χέρια του έτοιμο το νομοσχέδιο από την αρμόδια επιτροπή για την ίδρυση του Φορέα Διαχείρισης Δικαιωμάτων Ερευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων, το οποίο θα περιλαμβάνει διατάξεις για τις διαδικασίες διενέργειας διαγωνισμών σε πετρελαιοπιθανές περιοχές, αλλά και φορολογικά κίνητρα προσέλκυσης εταιρειών.

Ο πύργος της βαβέλ (για παιδιά)