Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Τὰ μάτια ποὺ εἶδαν τὸν θεό

Κάποτε, μετά τόν Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μέ κάλεσαν οἱ Ἀμερικανοί φίλοι μου νά τούς ἐπισκεφτῶ ἀπό τήν Ἀγγλία. Ἐγώ στό μεταξύ εἶχα πληροφορηθεῖ ὅτι ὁ ἐπίσκοπος Ἀχρίδος Νικόλαος Βελιμίροβιτς (1881-1956) ζεῖ στό Σικάγο καί ἀποφάσισα νά τόν ἐπισκεφτῶ, μολονότι αὐτό δέν ἦταν οὔτε τόσο φθηνό μά οὔτε καί τόσο ἁπλό.

Τηλεφώνησα στήν σερβική Ἐκκλησία γιά νά μάθω τήν διεύθυνσή του καί μοῦ εἶπαν ὅτι ὁ ἐπίσκοπος ἔλειπε σέ ταξίδι στή Ν. Ὑόρκη γιά ἕνα τριήμερο. Ἦταν γιά μένα δῶρο ἐξ οὐρανοῦ.

Συναντηθήκαμε. Ἐκεῖνος ἦταν γερασμένος καί καταβεβλημένος, ἀλλά τό βλέμμα τῶν μαύρων ματιῶν του διαπερνοῦσε τόν συνομιλητή -ὅπως τότε στήν Σερβία- μέχρι τήν καρδιά.

Ἀρχίσαμε νά μιλᾶμε γιά τήν πορεία τοῦ κόσμου, γιά τήν Ἐκκλησία, τή Ρωσία…

Ο Γέροντας Παίσιος για την βασκανία

Η ζήλεια, όταν έχει κακότητα, μπορεί να κάνει ζημιά. Αυτή είναι η βασκανία· είναι μια δαιμονική ενέργεια.
- Γέροντα, τη βασκανία την παραδέχεται η Εκκλησία;
- Ναι, υπάρχει και ειδική ευχή (Ο Γέροντας τόνιζε πως μόνο ο ιερέας μπορεί να διαβάζει την ευχή για βασκανία). Όταν κανείς λέει κάτι με φθόνο, τότε πιάνει το «μάτι».
- Πολλοί, Γέροντα, ζητούν «ματάκια» για τα μωρά, για να μην τα ματιάζουν. Κάνει να φορούν τέτοια;
- Όχι, δεν κάνει. Να λέτε στις μητέρες σταυρό να τα φορούν.
- Γέροντα, αν κανείς επαινέσει ένα ωραίο έργο, και αυτοί που το έφτιαξαν δεχθούν τον έπαινο με υπερήφανο λογισμό και γίνει ζημιά, αυτό είναι βασκανία;

Σχέδιο τουρκικής απόβασης σε ελληνικό νησί αποκαλύπτεται τυχαία!

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει στην διακλαδική διεύθυνση πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ, η αποκάλυψη μιας μεγάλης συνδυασμένης άσκησης απόβασης με πραγματικά πυρά των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή της Φώκαιας όπου εδρεύει η τουρκική Ταξιαρχία Πεζοναυτών. Η άσκηση αποκαλύφθηκε εντελώς τυχαία από ένα κωμικοτραγικό γεγονός όταν ένα βλήμα του τουρκικού πυροβολικού αντί να πλήξει τον υποτιθέμενο στόχο ... έπληξε την εξέδρα απ'΄όπου παρακολουθούσαν την άσκηση οι Τούρκοι επιτελείς!

Το αποτέλεσμα ήταν 15 άνδρες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο κρατικό νοσοκομείο της Φώκαιας σε σοβαρή κατάσταση οι περισσότεροι.

Πέρα από την ξεφτίλα της συγκεκριμένης μονάδας πυροβολικού, το ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα να έρθει στην επιφάνεια ένα σενάριο άσκησης απόβασης με ελάχιστο διαθέσιμο χρόνο απόκτησης επιχειρησιακής ικανότητας, το οποίο προέβλεπε συνδυασμένη δράση των πεζοναυτών με τις ειδικές μονάδες Su Alti Savunma/SAS και Su Alti Taaruz/SAT.

«Ισλαμική Λεωφόρος»

Μέσα στον κυκεώνα της κρίσης και των κερδο­σκοπικών παιχνιδιών στις μεγάλες κεφαλαια­γορές του πλανήτη, με την υποβάθμι­ση ακόμη και των ΗΠΑ, αλλά και με το χρέος των ευρωπαϊκών χωρών να φέρνει πανικό σε ηγεσίες και αρμοδί­ους, η υπόθεση με τις ενεργειακές δι­ασυνδέσεις έχει εξαφανιστεί από τον δημόσιο διάλογο.

«Εδώ ο κόσμος χάνεται...» θα πει κάποιος που δεν είναι και τόσο μυημέ­νος στα παρασκήνια και τις «υπόγει­ες διαδρομές» του κλάδου. Κι όμως, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι τα επιτελεία των ισχυρών δουλεύ­ουν πάνω στα σενάρια για το πώς θα διαμορφωθεί ο μελλοντικός χάρτης των πολιτικοοικονομικών σχέσεων σε περιφερειακό επίπεδο μετά το ξεπέ­ρασμα της κρίσης.

Από αυτούς τους νέους συσχετι­σμούς, λένε άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά όλα τα σενάρια, εξαρτάται και ο μελλοντικός παγκόσμιος ενερ­γειακός χάρτης, από τον παραγωγό μέχρι τον τελικό καταναλωτή. Με άλ­λα λόγια, όποιος αποκτήσει τον έλεγ­χο των περιφερειών σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο θα έχει και τον πλήρη έλεγχο στο σύνολο της ενερ­γειακής αλυσίδας: στην παραγωγή, τη μεταφορά και την παροχή στον τε­λικό χρήστη.

H βελτίωση της Ελληνικής οικονομίας μέσα σε ένα χρόνο είναι γεγονός!

Η βελτίωση της οικονομίας και το πόσο οι κόποι του Ελληνικού λαού άρχισαν να αποδίδουν αποδεικνύεται καθαρά, συγκρίνοντας τις φωτογραφίες που έχουν βγεί με διαφορά περίπου ενός χρόνου. Στη πρώτη φωτογραφία το μοντέλο του κανό που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου στις διακοπές του πέρυσι ήταν ένα φθηνιάρικο κανό ...της σειράς! Φέτος όμως που οι οικονομικοί δείκτες στην Ελλάδα "πετάνε" και οι κόποι του Ελληνικού λαού πιάνουν τόπο, ο Γιώργος όπως βλέπουμε στην δεύτερη φωτογραφία κάνει τη βόλτα του με κανό(νι) super μοντέλο και υβριδικό μάλιστα!!

Ενθυμήσεις

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Οι ενθυμήσεις δε σβήνουν εύκολα από τη μνήμη. Ίσως δε σβήνουν ποτέ με τις δικές μας δυνάμεις. Η Δύση μάταια περιμένει βοήθεια από τον άνθρωπο. Όσο πληθαίνουν οι ψυχοθεραπευτές τόσο αυξάνουν εκείνοι που καταφεύγουν σ΄ αυτούς. Εμείς περιμένουμε βοήθεια απ΄ το Θεό.
"Προωρώμην τον Κύριόν μου ότι εκ δεξιών μου εστί, ίνα μη σαλευθώ", λέει ο Δαβίδ. Όταν βλέπουμε διαρκώς μπροστά μας τον Κύριο να προπορεύεται δεν είμαστε δούλοι της φαντασίας μας και της μνήμης μας. Η φαντασία μας και η μνήμη μας δεν είναι ανεξέλεγκτες. Δεν μας βασανίζουν μαύρες σκέψεις, φοβίες, ανησυχίες και δεν μας φέρνουν σε απόγνωση, χωρίς να μπορούμε να βρούμε πουθενά λίγη ησυχία.
Στο χωριό μου μερικά παιδιά δεν φοβούνταν τα δηλητηριώδη φίδια. Τα έπιαναν και τους έβγαζαν τα δόντια. Ύστερα έπαιζαν μαζί τους, γιατί ήταν εντελώς ακίνδυνα. Τα δηλητηριώδη φίδια ήταν ακίνδυνα, γιατί δίχως δόντια δεν μπορούσαν να χύσουν το δηλητήριο τους.

Ο Άγιος Γεράσιμος, βοήθεια μας: Ο μίκης κάνει κώμα.

Μετά το χτεσινό αφιέρωμα στη Μεγαλόχαρη, σήμερα είχαμε σκοπό, για τη Χάρη του Αγίου Γερασίμου", να μιλήσουμε για τους τοπικούς "αγίους" και "αδιάφθορους" της πολιτικής. Κάτι, σα να λέμε τοπικούς "Τσουκάτους".

Το πρόγραμμα μετατρέπεται και το προγραμματισμένο αφιέρωμα αναβάλλεται, λόγω έκτακτων δελτίων είδήσεων.
----------
"Κίνηση" ξεκίνησε, "Κίνημα" γράφεται τώρα, κατόπιν "δημοψηφίσματος". Και με νέο "δημοψήφισμα", θα λέγεται "κόμμα"!!

Με τον τίτλο ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Ή ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗ - Μίκης Θεοδωράκης αφού ο Μίκης περνά γεννεές δεκατέσερις τις "πλατείες", ανακοινώνει "κόμμα" και "παλλαϊκό μέτωπο", όπως αυτός(;) τα φαντάζεται(;)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 900.000€, μας κοστίζει ο κ. Βενιζέλος ως αντιπρόεδρος

Χιόνια στην Νέα Ζηλανδία

Το ότι χιονίζει στο Wellington ή το Auckland της Νέας Ζηλανδίαςδεν είναι πρωτοσέλιδη είδηση... Ούτε θα έπρεπε να είναι... Κάτι σαν να χιονίσει στην Πάτρα ή την Καλαμάτα τον Φεβρουάριο. Έχω τύχει με χιόνια στο Ηράκλειο όταν ήμουν μικρός, λίγο κρύος αέρας να κατέβει από την Αρκτική (ή την Ανταρκτική) και να τα χιόνια. Ωστόσο, οι άνθρωποι έχουν γίνει ηλίθιοι -- βοηθάνε και τα όρνια που παριστάνουν τους εκφωνητές στην τηλεόραση -- και όταν κάνει κρύο έρχονται οι παγετώνες, και όταν κάνει ζέστη έρχεται το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Ό,τι και να έρχεται, δεν επηρεάζεται ούτε από ανεμογεννήτριες, ούτε από φωτοβολταϊκά. Το μόνο που επηρεάζεται από αυτά είναι τα έσοδα των Γερμανών (και των αντιπροσώπων τους). Το κλίμα επηρεάζεται από τον Ήλιο, την τροχιά της Γης και ίσως της Σελήνης, την τεκτονική δραστηριότητα, και ίσως και από μικροοργανισμούς και ...μεγαλοοργανισμούς στον Πλανήτη.