Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Της δεήσεώς μου

Τύφλα νάχει ο Μπακούνιν

Τα κόκκαλα του Κροπότκιν τρίζουν, όμως αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι ότι το όνομα και τα έργα του Μπακούνιν που τόλμησε να εναντιωθεί στην ύπαρξη κάθε μορφής κράτους, ακόμα και τού σοσιαλιστικού, κινδυνεύουν να αποκαθηλωθούν πλέον από το Πάνθεον της αναρχίας.

Αίτια είναι ο φέρελπις βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, όταν ακούστηκε στη βουλή των Ελλήνων να διακηρύσσει: «Τι είναι ο αναρχικός; Ένας άμεσα δημοκράτης».

Τι καιρό, είπαμε, θα κάνει το 2020;

hm-treasury.gov.uk
Ναι, ο ήλιος είναι το ιχνοστοιχείο που ...οδηγεί το κλίμα. Λίγο υδρογόνο, εκεί ψηλά στον ουρανό. Κρύο προβλέπει για το 2020... Αναρωτιέμαι αν θα ζεσταθούμε από τον Νόμο Μπιρμπίλη, που ψηφίσαμε για να μην κάνει ...ζέστη.

Γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος;

Το Σύνταγμα παραβιάζεται καθημερινά από την κυβέρνηση, αδυνατώντας το ίδιο, ως κατασκεύασμα του πολιτικού συστήματος και όχι ως γνήσιο δημιούργημα του λαού, να μας προστατέψει. Η κοινωνία και ειδικότερα τα μεσαία και κατώτερα οικονομικά στρώματα, οδηγούνται στην εξαθλίωση. Η Εθνική Κυριαρχία παραχωρήθηκε στις ορέξεις των δανειστών. Η Ελλάδα μετατράπηκε από ελεύθερη χώρα σε προτεκτοράτο. Τα εισοδήματα χάθηκαν. Η ρευστότητα επίτηδες και τεχνηέντως στέρεψε για να μας γονατίσουν. Έρχεται τώρα και η σειρά της απώλειας της ακίνητης περιουσίας μας, την οποία θα αγοράσουν πλέον για πενταροδεκάρες ξένοι και Έλληνες φοροκλέφτες. Κι εμείς; Εμείς μένουμε καθηλωμένοι στον καναπέ, παρακολουθώντας από τις τηλεοπτικές οθόνες κάποιες δήθεν συγκρούσεις μέσα στο ίδιο το σύστημα και στρεφόμενοι οι μεν κατά των δε λες κι ότι αυτό θα μας λύσει το πρόβλημα.