Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

The sunshine boy

Παρακολούθησα εχτές μία ταινία-ντοκυμαντέρ για τον αυτισμό "Τhe sunshine boy"

Το φιλμ γυρίστηκε από την μητέρα ενός αυτιστικού αγοριού, η οποία ασχολείται με την παραγωγή ταινιών. Η γυναίκα αυτή στην προσπάθειά της να κατανοήσει το γιό της, ταξιδεύει σε Μ. Βρετανία και Αμερική γνωρίζει ανθρώπους - ειδικούς που ασχολούνται με το θέμα, γονείς αυτιστικών παιδιών και παιδιά που πάσχουν.

"Δεν λάτρεψαν την κτίση, αλλά τον Κτίσαντα"

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

1. "Ουκ ελάτρευσαν την κτίσιν οι θεόφρονες, αλλά τον Κτίσαντα."

2. Ο εξωτερικός κόσμος των αισθητών πραγμάτων δεν μπορεί να ανταποδώσει την αγάπη μας.

3. Κάποιος βασιλιάς στόλιζε το αγαπημένο του δέντρο με μαργαριτάρια και άλλους πολύτιμους λίθους. Πίστευε ότι το δέντρο θα ένιωθε χαρά με αυτές τις πέτρες.

4.Κάποιος άλλος , για να ευχαριστήσει το καναρίνι του έφερνε τους καλύτερους χορευτές του κόσμου για να χορέψουν μπροστά του.

Η πυραμίδα της Πράσινης Εξουσίας

Σας παρουσιάζω μια σειρά άρθρων με τον παράπάνω τίτλο από τον archaeopteryx.

Η πυραμίδα της Πράσινης Εξουσίας (μέρος α')



Τα πρόσωπα της υπόθεσης Siemens

Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο Siemens που κατατέθηκε στο πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ζητά την περαιτέρω κοινοβουλευτική έρευνα για πιθανές ποινικές ευθύνες.

Τα πολιτικά κόμματα συγκλίνουν στην άποψη για επιπλέον διερεύνηση του ζητήματος, διαφοροποιούνται ωστόσο στα πρόσωπα που υποδεικνύονται.

Ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής, Σήφης Βαλυράκης, σημείωσε ότι η Επιτροπή διαπίστωσε ομόφωνα την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου που σχετίζεται με το ξέπλυμα χρήματος και υπολόγισε την ζημία του δημοσίου στο ύψος των 2 δισ. ευρώ, ενώ πρότεινε και την επιβολή προστίμων κατά όλων των εμπλεκομένων φυσικών και νομικών προσώπων.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σκάνδαλο μεγατόνων. Η VODAFONE στηρίζει την ανεξαρτησία της Κρήτης. Διαδώστε το!!!

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Η VODAFONE ΜΕ ΤΟΝ SOROS ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ;;;; Κάποια Λέσχη βρομάει εδώ....

ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΟΤΙ ΕΤΥΧΕ Η ΣΗΜΑΙΑ Η ΟΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΛΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ...... ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΜΙΚΡΟΣ ΚΟΚΚΟΣ ΣΚΟΝΗΣ!!!!

Το BBC "τιμά" της επέτειο της πιο παλιάς αγγλικής Βίβλου, λέγοντας ότι ο Δαβίδ ήταν ομοφυλόφιλος!

Το 2011 εορτάζεται στην Μ. Βρετανία η 400η επέτειος από την έκδοση της Αγγλικής Βίβλου του Βασιλέα Ιακώβου, γνωστής ως The King James Bible.

 

Η σταχοµαζώχτρα. Το διήγημα του Παπαδιαμάντη θα γίνει ταινία τρισδιάστατων κινουμένων σχεδίων

Τρισδιάστατη ταινία κινουμένων σχεδίων θα γίνει το διήγηµα «Η σταχοµαζώχτρα» του Αλέξανδρου Παπαδιαµάντη, με αφορµή τη συμπλήρωση φέτος των 100 χρόνων από τον θάνατό του. Την ταινία, που θα προβληθεί από την ΕΡΤ τα Χριστούγεννα, θα ντύσει µουσικά ο Δηµήτρης Παπαδηµητρίου.

Το ζητούµενο για τον κινηµατογραφιστή δεν είναι µόνο να δώσει τρισδιάστατες εικόνες στο διήγηµα του «κοσµοκαλόγερου», αλλά, δίνοντας έµφαση στο εικαστικό µέρος, να αποδώσει την ατµόσφαιρα και τις συνθήκες ζωής της συγκεκριµένης εποχής στα ελληνικά νησιά «όπως µας έχουν παραδοθεί µέσα από το εξαίσιο κείµενο του Παπαδιαµάντη».

Γι' αυτό ζήτησε και θα έχει την αρωγή του καθηγητή Γλυπτικής στη Σχολή Καλών Τεχνών Νίκου Τρανού και του επίσης γλύπτη Θανάση Τσίτσικα.

Πολίτες επικηρύσσουν την κυβέρνηση

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

1. Σύμφωνα με το άρθρο που επιτάσσει την προστασία του Συντάγματος Επικηρύσσεται η κυβέρνηση με όλη την καρδιά, με όλη την ψυχή και με όλη τη διάνοια αντί 3.500 ευρώ, τις οποίες θα εισπράξει αμέσως αυτός που με οποιονδήποτε ειρηνικό και δημοκρατικό τρόπο θα συμβάλλει στη σύλληψή της.

2. Η παράβαση του Συντάγματος είναι γνωστή τοις πάσι και δεν την αρνείται ούτε η ίδια η κυβέρνηση.

3. Αν και η αμοιβή για τη σύλληψή της είναι περιττή. Δεν υπάρχει πατριώτης που δεν θα έκανε τη δουλειά αυτή εντελώς δωρεάν με όλη του την καρδιά, με όλη του τη διάνοια και με όλη του την ψυχή.