Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ο Παπανδρέου των… ΗΠΑ

Δεν μπορώ να πω ότι εξεπλάγην!
Κάποτε είχα συναντήσει ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Αμερικανικής Διοίκησης, που δεν είχε στη ζωή ταξιδεψει εκτός ΗΠΑ!

Έτσι η ομολογία του Μπαράκ Ομπάμα, ότι δεν γνωρίζει το Κυπριακό, μου φάνηκε …φυσιολογική!

Βέβαια, το Κυπριακό είναι θέμα που απασχολούσε, λίγο ή πολύ, αλλά πάντως τους απασχολούσε, όλους τους Αμερικανούς Προέδρους από το 1974 και εντεύθεν!

Έτσι έλεγαν τουλάχιστον δημοσίως.
Και είμαι βέβαιος, ότι ο κ. Ομπάμα θα έχει (προεκλογικά) δηλώσει δημοσίως ότι θα εργαστεί για την επίλυση του Κυπριακού!

Εκ των υστέρων νομιμότητα!

Οταν συντρέχουν λόγοι κάλυψης
Του ΑΝΤΩΝΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής, που έφερε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο Ευ. Βενιζέλος έσπευσε χθες στη Βουλή να δώσει νομική κάλυψη στις ενέργειες που ο ίδιος έκανε για τη στήριξη της Proton Bank, με τη σύμφωνη γνώμη της Τραπέζης της Ελλάδος, καθ' υπέρβασιν του κανονισμού του Γενικού Λογιστηρίου, και αναδρομικά, παρά τη ριζική διαφωνία του διευθυντή τής Δ49 υπηρεσίας και του αρμόδιου εισηγητή.

Ετσι, μία ημέρα πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, που γίνεται αύριο, ο υπουργός κατέθεσε προσθήκη με αναδρομική ισχύ, από το 1997 (!), βάσει της οποίας προβλέπεται πως:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ποιος υπουργός δεν πλένει τα πιάτα του γραφείου του;

Να πείτε σ΄ αυτήν την αλεπού, ότι αφίεται ο οίκος της έρημος

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Το πιο σπουδαίο για μένα τώρα είναι η βεβαιότητά μου ότι ο πνευματικός κόσμος, (τα ανώτερα, τα μη βλεπόμενα, τα πνευματικά, ο θησαυρός στους ουρανούς) είναι πολυτιμότερος, από ότι είναι ο αισθητός κόσμος.
Υπέρ του πνευματικού νόμου ήταν πάντα για μένα η συνείδησή μου, η καρδιά μου, η οικογένειά μου, το σχολείο, η Εκκλησία, η Αγία Γραφή, όταν μπορούσα να τη διαβάζω, το Ευαγγέλιο, οι Βίοι και τα Έργα των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας...
Υπέρ του αισθητού κόσμου, ο οποίος εχθρεύονταν εξαρχής την αγάπη μου για τον πνευματικό κόσμο, ήταν οι αισθήσεις, ο "νόμος εν τοις μέλεσί μου", όπως τον αποκαλεί ο Απόστολος Παύλος, ο νόμος στα μέλη του σώματός μου.
Οι αισθήσεις για πολλά χρόνια ήταν ακαταμάχητες. Οι αισθήσεις με βεβαίωναν ότι ο αισθητός κόσμος είναι σταθερός, διαρκής, δυνατός, εξουσιαστικός, ήταν η ίδια η φύση, στην οποία υποτάσσονταν τα πάντα. Μόνον όταν, με τα χρόνια, το σώμα αρχίζει να κάμπτεται, αρχίζει να κλονίζεται και να χάνει την απόλυτη κυριαρχία του κι ο νόμος των αισθήσεων.

Βρέθηκαν συντρίμμια του διαστημικού λεωφορείου "Κολούμπια" σε λίμνη του Τέξας

Ένα εύρημα που προκαλεί μελαγχολία, ένα κομμάτι από τα συντρίμμια του διαστημικού λεωφορείου της NASA, Columbia, ανακαλύφθηκε 8 χρόνια μετά το δυστύχημα του 2003, που στοίχησε τη ζωή του 7μελούς του πληρώματος.

Τα συντρίμμια ανακαλύφθηκαν την προηγούμενη βδομάδα στο Ανατολικό Τέξας. Πρόκειται για έναν στρογγυλό αλουμινένιο αποθηκευτικό χώρο καυσίμου και μία δεξαμενή διανομής.

Η δεξαμενή ανακαλύφθηκε σε ένα τμήμα της λίμνης Nacogdoches, που εκτέθηκε λόγω της ξηρασίας που επικρατεί. Το ότι η δεξαμενή ήταν κάτω από το νερό, επαληθεύεται και από το γεγονός ότι αυτή είναι γεμάτη με λάσπη.

Οι αστυνομικές αρχές τις περιοχής ενημέρωσαν την NASA για τα ευρήματα και απέστειλαν φωτογραφίες για εξακρίβωση.

Απιστία και ξεπούλημα του 3% του ΟΤΕ με 442 εκ... ενώ το 10% για 392 εκ ήταν κελεπούρι

Με κόκκινη μπογιά κατέστρεψε ο όμιλος Λαμπράκη τα βιβλία των "Ελληνικών Γραμμάτων"... (γιατί και ο πολιτισμός ψεκάζεται)

Υπάρχουν κάποιες ειδήσεις, που περνάνε στα ψιλά, δεν αναδημοσιεύονται και δεν τις μαθαίνεις και ποτέ. Μια από αυτές, που λίγοι πρόσεξαν, ήταν η καταστροφή με κόκκινη μπογιά των βιβλίων του εκδοτικού οίκου Ελληνικά Γράμματα, από τον όμιλο Λαμπράκη.
Το 1933, στην πλατεία της όπερας στο Βερολίνο, το ναζιστικό καθεστώς, 100 μέρες μετά την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, καίει δημόσια 2.500 βιβλία, που "δεν αντιπροσώπευαν το γερμανικό πνεύμα". Ο συμβολισμός που υπάρχει στην καταστροφή των βιβλίων, είναι ο πιο ισχυρός στις κοινωνίες που ζουν την απόλυτη παρακμή . Την ίδια στιγμή, δημόσιες βιβλιοθήκες, ιδρύματα και σχολεία, παρακαλάνε για κρατική επιχορήγηση για να εμπλουτίσουν τις βιβλιοθήκες τους. Ο οργανισμός Λαμπράκη, θεωρεί προφανώς απλή επιχείρηση την ενασχόλησή του με τον χώρο των εκδόσεων. Μια μπίζνα, που αν δεν "πάει", την διαγράφεις με κόκκινη μπογιά.

Ο "Ρεμπέτης" της Εκάλης συνάντησε τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο

Από τον Σωκράτη Κάβα (επιχειρηματίας-αναγνώστης)

Τον βλέπεις να τριγυρνάει στα σοκάκια της Εκάλης, ένας τρελόγερος είναι με ψαλιδισμένη γραβάτα και αξιοπρέπεια, που τον φωνάζουνε "Ρεμπέτη".

Συχνά αποκαμωμένος από το άσκοπο περπάτημα κουρνιάζει ανάμεσα στις φυλλωσιές λίγο πιο πάνω από την οδό Αγράμπελης.

Ο θρύλος τον θέλει να είναι παλιός μουσικός στο «Περιβόλι του Ουρανού» και οι ρίζες του να κρατάνε από κείνη την ηρωική εποχή που ο Αντρέας, Άντονι Κουήν στη πίστα, με τεντωμένα τα χέρια του σαν φτερά αετού, ζύγιζε το βάρος του στο λυγισμένο γόνατο για να κάνει ακόμη πιο αντρίκιο το βαρύ ζειμπέκικο, το ασήκωτο- καμία σχέση μ αυτά που χορεύουν ο Νίκος Μουτσινάς, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, ο Πέτρος Μπούτος και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.