Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Πίστη και Επιστήμη

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Κάποτε με ρώτησε ένας γνωστός μου, γιατί ανακατώνω την Επιστήμη με την Πίστη; Η Πίστη είναι υπερβατική, ενώ η Επιστήμη δεν είναι.

Μάλλον δεν έχει δίκιο. Η Πίστη είναι υπερβατική, αλλά δεν σημαίνει ότι μένει στην υπερβατική περιοχή. Γιατί κατέρχεται και στο συνειδητό, δηλαδή στα πράγματα ή στο σώμα. Ιδίως στο σώμα, και σωματοποιείται. (αισθηματοποιείται).

Άρα πρέπει να προσέχουμε τις ασυνείδητες ροπές και διεργασίες και ο καλύτερος τρόπος, είναι το παράδειγμα των μοναχών που καλοδέχονται και τα καλά και τα κακά, με την ευχή ΝΑ 'ΝΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ. Ό,τι λοιπόν ευλογείται από το Θεό, παρέχει την ασφάλεια, ότι δεν θα μας βλάψει, δεν θα σωματοποιηθεί ούτε θα κάνει κατάληψη της υπερβατικής περιοχής (αν πρόκειται για αρνητική ροπή π.χ.αμφισβήτηση ή άρνηση του Θεού).

Ο Μπούτας προανήγγειλε τη λήξη των αγροτικών αγώνων…

Η «αδιαλλαξία» των Αγροτοπατέρων:
Τα κουτσοπίνουν με τους σφαγείς…
Ο αγροτοπατέρας του ΚΚΕ, Βαγγέλης Μπούτας, ο δήθεν αδιάλλακτος, κήρυξε την αναδίπλωση και την οπισθοχώρηση των αγροτικών αγώνων, με τη γνωστή, διπλωματική γλώσσα των γραφειοκρατών του ΚΚΕ.

Οι γραφειοκράτες του ΚΚΕ (εδώ μέσα βρίσκονται εργατοπατέρες και αγροτοπατέρες) είναι «μανούλες» στην «επιστήμη» της ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ και της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ κάθε αγώνα, καθώς και στις συνακόλουθες διπλωματικές διατυπώσεις.