Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ποιος σκοτώνει την δημοκρατία στα σχολεία;

Δημήτρης Νατσιός, Δάσκαλος-Κιλκίς

Στην εφ. «ΤΟ ΒΗΜΑ» της 29ης Σεπτεμβρίου 2013, δημοσιεύτηκε μια έρευνα με θέμα: «μίσος και βία στα σχολεία». (Γνωστό και ως «bullying»). Στο κείμενο περιγράφονται φαινόμενα βίας και κυρίως -ως απόρροια των γνωστών γεγονότων- η δράση της Χρυσής Αυγής στις τάξεις και τον αύλειο χώρο. Περιέχεται επιπλέον και δήλωση του κ. Θ. Παπαθεοδώρου, πρώην υφυπουργού παιδείας και πανεπιστημιακού, για το ζήτημα. Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Μην ξεχνάτε ότι ο ρατσισμός και ο φασισμός δουλεύουν πάνω στους κοινούς άξονες του εκφοβισμού και της απαξίωσης των αξιών της δημοκρατίας στο σχολείο, όπως και στην κοινωνία. Γι’ αυτό συνδέσαμε από την αρχή την δράση του “Παρατηρητηρίου κατά της βίας” με την αναβάθμιση της πολιτειακής παιδείας και, σε πρώτη φάση, με την ένταξη στις σχολικές δραστηριότητες ειδικών προγραμμάτων για τους μαθητές».

Η θεωρία των «δύο άκρων»: Η διαλεκτική της ΟΛΙΚΗΣ φίμωσης

Η Θεωρία των «δύο άκρων» συμπυκνώνει τη στρατηγική του ολοκληρωτισμού του 4ου Ράιχ, συνακόλουθα και το δικτατορικό χαρακτήρα αυτής της κυβέρνησης.
Το σπιράλ αυτού του μακάβριου ιδεολογήματος δεν είναι εκλογικό, αλλά πραξικοπηματικό: Είναι η παραπέρα κλιμάκωση της πραξικοπηματικής ΛΟΓΙΚΗΣ του καθεστώτος, ΛΟΓΙΚΗ που με αυτή την κυβέρνηση τείνει να πάρει φρενοβλαβείς διαστάσεις.

Η τελική κατάληξη αυτής της πραξικοπηματικής λογικής, που η θεωρία των «δύο άκρων» την εντείνει και την κορυφώνει, είναι η ΟΛΙΚΗ ΦΙΜΩΣΗ.

Μνημόνιο αριθμός ΖΝΧ (ζωή να 'χουμε)

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τους δανειστές, για την έκδοση ομολόγου διάρκειας 50 ετών, το οποίο θα αντικαταστήσει επί της ουσίας το δεύτερο πακέτο στήριξης ύψους 130 δισ. ευρώ. Αυτό θεωρείται μέγιστη επιτυχία από την κυβέρνηση και ιδιαίτερα από τον Γ. Στουρνάρα.

Θα δοθεί, μάλιστα, μάχη για να «κερδίσουμε» αυτό το «θείο δώρο» από τον μπάρμπα μας στις Βρυξέλλες, γι’ αυτό και ήδη βαφτίστηκε «ομόλογο σωτηρίας». Αυτό το ομόλογο, λέει, θα έχει μικρότερο επιτόκιο και θα οδηγήσει «σε μεγάλη μείωση του χρέους». Από όλα αυτά μπορώ με άνεση να συμφωνήσω μόνο σε ένα. Στο «ομόλογο σωτηρίας». Σωτηρία αποκλειστικά για τη σημερινή κυβέρνηση, όμως. Για τη χώρα είναι ίσως το μεγαλύτερο κομμάτι που λείπει από το παζλ του τέλους της.

Η κόπωση, κόπωση, αλλά οι ΑΠΕτεώνες δεν το βάζουν κάτω, και ΑΠΕτούν να επιδοτούνται για το τίποτα


http://www.energypress.gr/news/M.-Pioy:-Kopwsh-ston-rythmo-idryshs-twn-newn-monadwn-APE

Τα αιολικά υπάρχουν από τα μέσα του 19ου αιώνα, και διαφημίζονται για ηλεκτροπαραγωγή από τότε. Ξανάγιναν της μόδας την δεκαετία του 1980 όταν πάλι κορόϊδεψαν τους πολιτικούς ότι δήθεν κάτι κάνουν για την ηλεκτροδότηση. Μετά το 1990 ανακαλύφθηκε η σωτηρία τους: 1) με επιδότηση μέσω ταριφών, 2) με υποχρεωτική συμμετοχή τους στις επιλογές "ηλεκτροδότησης", 3) με υποχρεωτική και κατά προτίμηση απόληψη του τυχαίου και μεταβλητού ρεύματός τους, 4) με καταναγκαστική καταπάτηση εκτάσεων, δασικών και μη, για αυτούς, κλπ κλπ. Από το 2011 έγινε πιο δήθεν επιτακτική η εγκατάστασή τους μετά την Φουκουσίμα.

Είναι οικονομική η παγκόσμια κρίση;

Λαρισινά δοκίμια
Μ.Ε.Λαγκουβάρδου


Είναι οικονομική η παγκόσμια κρίση; Αυτοί που ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία περνούν οικονομική κρίση; Και πώς τους περισσεύουν τα χρήματα που δανείζουν σε όλο τον κόσμο;
Μη μου πείτε πως τα δανείζουν από το υστέρημά τους; Κανείς δεν το πιστεύει αυτό.

Είναι φανερό, λοιπόν, ότι κακώς η παγκόσμια κρίση χαρακτηρίζεται ως οικονομική, ενώ είναι άλλης φύσεως και συγκεκριμένα κρίση της "αφηρημένης" εργασίας. Αφηρημένη λέγεται η εργασία, από την οποία έχει αφαιρεθεί το ανθρώπινο στοιχείο κι ο εργαζόμενος λογίζεται ως ένα απλό γρανάζι μιας μηχανής. Οι εργαζόμενοι εναντιώνονται στην "αφηρημένη" εργασία, που τους αλλοτριώνει και απαιτούν καλύτερους όρους εγασίας.