Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν αφήνει εύκολα την εξουσία ο Βενιζέλος...

Θυμάστε τον Κουτσόγιωργα που λίγο πριν τις εκλογές εμφάνιζε και ψήφιζε ένα εκλογικό σύστημα που βόλευε το ΠΑΣΟΚ; Την ίδια νοοτροπία έχει και ο Ευάγγελος για το καλό μας και το καλό της χώρας βεβαίως...
Εξάλλου λίγο πολύ άφησε χθες να εννοηθεί: χάρη μας κάνει.

"Και επάγγελμα έχω και ακαδημαϊκό ρόλο έχω και από την κοινωνία των πολιτών προέρχομαι.
Υπάρχει κανείς εδώ μέσα ή καμιά που πιστεύει ότι μ’ ενδιαφέρει να είμαι Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και να παραμείνω;"

Στην χθεσινή του ομιλία ο Βενιζέλος επανέφερε το θέμα με την αλλαγή του εκλογικού νόμου ...

Το φυσικό αέριο έχει ...πολιτικό ρίσκο

foreignpolicy.com
Το φυσικό αέριο είναι ένα θαυμάσιο (ορυκτό) καύσιμο. Έχει αφήσει όλα τα βρωμερά υπολείμματα, στάχτες, βαριά μέταλλα, καρκινογόνα, τερατογόνα κλπ, (που υπάρχουν στο κάρβουνο και στο πετρέλαιο) στο υπέδαφος. Είναι τόσο θαυμάσιο που είναι πολύτιμη πρώτη ύλη για λιπάσματα, πλαστικά, πετροχημικά κλπ. Ναι, όταν υπάρχει σε ποσότητα, το καίνε και για ρεύμα, κυρίως για ισχύ αιχμής. Με τις ΑΠΕ βρήκε και χρήση για θερμές εφεδρείες.

Το φυσικό αέριο χρειάζεται αγωγούς. Οι αγωγοί είναι τεράστια επένδυση και περνάνε από χώρες που μπορεί να μην είναι φιλικές ούτε προς τον παραγωγό του αερίου, ούτε προς τον χρήστη. Το αέριο επίσης μεταφέρεται σαν LNG ή, δεν ξέρω πότε, σαν CNG. Το LNG μπορεί να είναι ευκαιριακά φθηνό όταν η ζήτηση είναι πεσμένη και οι πανάκριβες μονάδες υγροποίησης πεθαίνουν για πελάτες.

Η δικτατορία της ανησυχίας

Στον Ηνίοχο, που μπορεί κάποιος να
θαυμάσει στο μουσείο των Δελφών,
υπάρχει σκέψη δίχως ταραχή.
Γαλήνη χωρίς αποχαύνωση.
«Mη ουν μεριμνήσητε λέγοντες, τι φάγωμεν ή τι πίωμεν ή τι περιβαλώμεθα; Πάντα γαρ ταύτα τα έθνη επιζητούσιν· οίδεν γαρ ο πατήρ υμών ο ουράνιος ότι χρήζετε τούτων απάντων. Ζητείτε δε πρώτον την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην αυτού, και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν. Μη ουν μεριμνήσητε εις την αύριον· η γαρ αύριον μεριμνήσει τα εαυτής· αρκετόν τη ημέρα η κακία αυτής».
Κατά Ματθαίον, ΣΤ', 31-34.


«Η εποχή της αθωότητας». Τι σημαίνει η φράση; Πώς προέκυψε και επικράτησε; Τι είναι αθωότητα; Πώς κάποιος την αντιλαμβάνεται όταν υπάρχει; Τι είναι εκείνο που την αφαιρεί και προσφέρει τη θέση της στην ενοχή; Γιατί η αθωότητα έχει συνδεθεί με τη χαρά και την ελευθερία κινήσεων και η διάδοχη κατάσταση της αθωότητας έχει ταυτιστεί με την θλίψη, την στεναχώρια – η οποία στην κυριολεξία σημαίνει στενότητα χώρου; Ο Χριστός απάντησε και σε αυτές τις απορίες. Η αθωότητα χάνεται όταν προελαύνει η μέριμνα. Η μέριμνα ως ανησυχία και ως διάχυση της ισχύος μας σ' ένα...
αύριο που δεν ήλθε ακόμα.