Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Όλος ο αγώνας μας γίνεται για ένα…γράμμα, το ρο!

Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Αθανασίου

Κάπου στο Άγιον Όρος, ένας ασκητής φορούσε ένα χιλιομπαλωμένο, σχεδόν κουρελιασμένο ζωστικό και στην διάρκεια της ολιγόλεπτης συζήτησης με την συντροφιά κάποιων νέων ανθρώπων πήρε ένα θραύσμα από κεραμίδι που βρισκόταν πεταμένο στο χώμα κι έγραψε πάνω σε μια πέτρα την λέξη “άγριος”. Κατόπιν έσβησε το “ρ” κι απόμεινε το “άγιος”. «Όλος ο αγώνας μας», είπε, «όσων ερχόμαστε στο Άγιον Όρος είναι να διώξουμε αυτό το ρο μεταμορφώνοντας βαθμιαία τον άγριο κοσμικό εαυτό μας σε Άγιο»!

Θεώμενοι τεκταινόμενων

γραφει ο αρισταρχος (halyvourgos apomahos)

Θάθελα να μάθω το τέλος αυτής της κατηφόρας. Αν και το ψυχανεμίζομαι. Θα σκάσουμε με δύναμη κατάφατσα στο έδαφος σαν φορτηγό με κομμένα φρένα. Και τότε… όλα τα άγια τοις κυσί. Έτσι γίνεται πάντα, διαμοιράζονται τα ιμάτια. Και κάτι ψήγματα Ελληνισμού που θα διασωθούν θα αναπολούν χαμένες πατρίδες και παλιά μεγαλεία.

Να τα κόκκινα δάνεια, να η πρώτη κατοικία, να τα μνημόνια, να να να… στοπ! Κασιμάτης: Με κάθε μνημόνιο υπογράφεται παραίτηση από εθνική κυριαρχία. Ότι απόμεινε από την σόσιαλ-δεξιά λαίλαπα το αποτελειώνει η αριστερή παρένθεση. Ένας πρωθυπουργός σε τρικυμία που μπερδεύει την Λέσβο με την… Μυτιλήνη και ένα αξιωματικός αντιπολιτευόμενος που μπερδεύει την πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας με το… Αγρίνιο –που είσαι Πόποτα vintage στο καφέ της Χαράς- βάλθηκαν να το κάνουν. Και το κάνουν μ’ επιτυχία, κι εμείς… αχ εμείς!

Τι ΟΤΕ, τι COSMOTE… Όλοι Γερμανοί!

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος

Ο ΟΤΕ υπήρξε το εκτροφείο του μεγαλύτερου μεταπολιτευτικού σκανδάλου που αφορά στις μίζες της Siemens. Ωστόσο, ο ΟΤΕ δεν υπάρχει πλέον. Τώρα πλέον υπάρχει μόνον η «άσπιλη» κι «αμόλυντη» COSMOTE, θυμίζοντας λίγο εκείνη τη μαφιόζικη «συνταγή» στις ταινίες φιλμ νουάρ: «Αν δεν υπάρχει πτώμα, δεν υπάρχει έγκλημα»!

Για αυτό και το γεγονός «γιορτάζεται» δεόντως με έναν διαφημιστικό καταιγισμό πολλών εκατομμυρίων. Εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, sites κατακλύζονται από τη διαφημιστική καμπάνια για την πλήρη ενοποίηση ΟΤΕ και COSMOTE υπό το brand της δεύτερης.

Εκατό κιλά αλητείας...

Η απόφαση του κυβερνώντος κόμματος να συμμετέχει σήμερα στην μονοήμερη (άρα μάταιη) γενική απεργία,
...αποτελεί το επιστέγασμα, το άκρον άωτον της ως τώρα πολιτικής του αλητείας.

Έναν και μόνο σκοπό έχει:
Έμμεσα να λοιδωρήσει, να αποδυναμώσει, και να ακυρώσει την όποια αξία της σημερινής κινητοποίησης.

Γιατί βέβαια είναι υπεράνω λογικής να πιστεύει κάποιος πως υπάρχει έστω και ένα κομμάτι του κυβερνώντος κόμματος που να αντιτίθεται στην κυβερνητική πολιτική (κακουργία).

Ο «αριστερός» γύψος…

Τα ανδρείκελα έχουν το ίδιο χρώμα, ανεξάρτητα από το πώς θέλουν να εμφανίζονται. Και το χρώμα τους είναι το φαιό…

Και τα ανδρείκελα της «αριστερής» κυβέρνησης φαιό χρώμα έχουν…

Γι αυτό χρησιμοποιούν φαιές πρακτικές για να ξεπεράσουν τα αδιέξοδά τους και για να διατηρηθούν στην εξουσία: Πρακτικές ΦΙΜΩΣΗΣ…

Η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει στη λογική του ΓΥΨΟΥ, για να μπλοκάρει τη δημοσιοποίηση των αποκαλύψεων του Πανούση…

Τότε θα σταματήσει η κρίση...

Οι δανειστές έχουν μια απλή λογική, η οποία μέχρι στιγμής αποδίδει τέλεια. Η λογική τους λέει: Πιέστε οικονομικά τους Έλληνες μέχρι να αντιδράσουν μαζικά. Όσο δεν αντιδρούν, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει λίπος και παραοικονομία που δουλεύει κανονικά.

Όταν αντιδράσουν, προφανώς θα έχουν φτάσει στο τέλος. Τότε θα σταματήσει αυτόματα και η κρίση, για όσους έχουν καταφέρει να αντέξουν.

Οι δανειστές ξέρουν ότι μόνο, λίγο πριν τα περασμένα Χριστούγεννα και μέχρι τα capital controls, σηκώθηκαν από τις τράπεζες περί τα 50 δισεκατομμύρια, τα οποία βρίσκονται στα σπίτια. Στόχος τους είναι αυτά τα χρήματα να επιστρέψουν στο σύστημα μέσω της φορολογίας και της οικονομικής στενότητας.