Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Η αποστολή μας

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Η αποστολή μας είναι να γνωρίσουμε το Θεό στον κάθε άνθρωπο ή να θυμίσουμε το Θεό στον κάθε άνθρωπο (μνήμη Θεού).

Δεν πρόκειται για γνώση ή ενθύμηση μέσω των βιβλίων, αλλά για γνώση ή ενθύμηση μέσω της εμπειρίας μας.

Για μένα το να θυμάμαι το Θεό είναι σπουδαιότερο από το να γνωρίζω το Θεό. Άφησε ότι το να γνωρίζεις το Θεό έχει και μια δόση υπερηφάνειας. Αν είμαστε ταπεινοί θα νιώθουμε ότι ο Θεός μας γνωρίζει, όχι ότι εμείς γνωρίζουμε το Θεό.

«Έκαιγε το χέρι μου…»

Ροδοκόκκινος από χαρά άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του ο κυρ-Γιώργης και ξέσπασε με ενθουσιασμό:

— Δεν ξανάνιωσα ποτέ μου τέτοια χαρά, Αγλαΐα! Αυτό το Πάσχα θα το θυμάμαι σ’ όλη μου τη ζωή!…

— Μα τι έπαθες, παιδάκι μου; ρώτησε η γυναίκα του. Ηρέμησε! Κάτσε. Τι συνέβη; Έφερες τα λεφτά; Σε περιμένω για να πάμε το δώρο που είπαμε. Πρέπει να βγούμε σύντομα στην αγορά. Μέγα Σάββατο σήμερα. Δεν μπορώ να γυρίζω στους δρόμους.

— Καλά, καλά! Όλα θα γίνουν. Μη βιάζεσαι!

Ενεργειακή ασφάλεια από γειτονικό κάρβουνο. Παρελθόν η Γερμανική μεταστροφή σε ΑΠΕ

energypost.eu
Πρόσφατα η Tennet (ένας Γερμανικός "ΑΔΜΗΕ") ανακοίνωσε αύξηση 80% στις χρεώσεις μεταφοράς ρεύματος λόγω των απαιτήσεων μεταφοράς ρεύματος από ΑΠΕ. Νέα οικονομική μελέτη προβλέπει ότι μέχρι το 2025 το κόστος της "ενεργειακής μετάβασης σε ΑΠΕ" θα υπερβεί τα €25.000 για κάθε οικογένεια στην Γερμανία και ότι το εγχείρημα έχει φτάσει στα όριά του, αλλά μπορεί να σωθεί με εισαγωγές ρεύματος από κάρβουνο από την Ανατολική Ευρώπη.

Το πρόβλημα οξύνθηκε από την απόφαση του 2011 να κλείσουν πυρηνικές μονάδες. Η υποκατάσταση σχεδιαζόταν να είναι από μονάδες αερίου, συμπαραγωγή, εισαγωγές και από ΑΠΕ. Αλλά οι συνθήκες για ΑΠΕ δεν είναι παντού οι κατάλληλες, η αποθήκευση ρεύματος από ΑΠΕ είναι αντιοικονομική και οι μεταφορά ρεύματος από ΑΠΕ μεταξύ διαφορετικών περιοχών προβληματική, ενοχλητική και ακριβή.