Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Η έκφραση της Πρόνοιας του Θεού.

Οι πολυποίκιλες εκφράσεις της Πρόνοιας του Θεού φαίνονται σ’ ένα ξεχωριστό θαυμαστό γεγονός που συνέβη στη μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους, τον καιρό του οσίου Νεοφύτου, ανιψιού του οσίου Ευθυμίου. Μετά την κοίμηση του Ευθυμίου, ο Νεόφυτος άρχισε να κτίζει μια νέα και μεγαλύτερη εκκλησία αφιερωμένη στον άγιο Νικόλαο τον Θαυματουργό. Κάποτε όμως οι προμήθειές του εξαντλήθηκαν. Τότε ύψωσε τα χέρια στο Θεό και Τον ικέτευσε και ο Θεός τον βοήθησε με έναν εκπληκτικό τρόπο.

Κοντά στη μονή Δοχειαρίου υπήρχε μια χερσόνησος με την ονομασία Λόγγος ή Συκά. Εκεί ο Νεόφυτος είχε ένα μικρό μετόχι κοντά στο οποίο υπήρχε το πέτρινο άγαλμα ενός ανθρώπου, με την εξής αινιγματική επιγραφή: «Αυτός που θα με χτυπήσει στο κεφάλι, θα βρει πολύ χρυσό!». Ήταν πολλοί αυτοί που κτύπησαν το άγαλμα στο κεφάλι, αλλά δεν βρήκαν τίποτε! Χρειάστηκε κάποτε ο Νεόφυτος να στείλει τον Βασίλειο, έναν δόκιμο της μονής, σε κάποια υπόθεση. Έτσι λοιπόν ένα πρωί ο Βασίλειος στάθηκε δίπλα στο άγαλμα και αναρωτιόταν για το νόημα της μυστηριώδους επιγραφής. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή ανέτειλε ο ήλιος και έριξε τη σκιά του αγάλματος προς τα δεξιά.

«Ε, όχι να τα λέμε αυτά και μεταξύ μας, Ηλία μου!»

Αγανάκτησε ο Παναγιώτης Γεννηματάς, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, ακούγοντας τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη να «επιχειρηματολογεί» υπέρ του βενιζέλειας εμπνεύσεως χαρατσίου, και να επαλαμβάνει, δίκην γραμμοφώνου, τις «κορώνες» της Πολιτικής (του) Ηγεσίας περί «πολέμου», περί της τραγικότητος των στιγμών, περί του υποχρεωτικού φοροεισπρακτικού μονοδρόμου, και περί άλλων παρομοίων τρομολαγνικών διλημμάτων…
Αγανάκτησε ο κύριος Γεννηματάς και ανεφώνησε πολλάκις, διακόπτων επανειλημμένως τον υψηλό συνομιλητή του: «Ε, όχι να τα λέμε αυτά και μεταξύ μας, Ηλία μου!». Ο κύριος Γραμματεύς εθίγη, που δεν τον «προστάτευσε» ο οικοδεσπότης της εκπομπής, και …ώχετο απιών!

Δυόμισι ολόκληρες ώρες κράτησε η ιδιαίτερη συνάντηση μεταξύ του Βλαδίμηρου Πούτιν με τον γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό!

Αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι, η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκησε περίπου δυόμισι ώρες.

Ο κ. Πούτιν καλωσορίζοντας τον Ηγούμενο Εφραίμ, μεταξύ άλλων τόνισε: «Αγαπητέ Γέροντα, Εφραίμ! Επιτρέψτε μου να σας καλωσορίσω θερμά και να σας ευχαριστήσω για την μεταφορά της Αγίας Ζώνης στη Ρωσία».

«Λόγω της απόφασής σας, εκατομμύρια άνθρωποι προσκύνησαν την Αγία Ζώνη και όπως εσείς γέροντα με ενημερώσατε, πάνω από 3 εκατομμύρια την προσκύνησαν», πρόσθεσε ο κ. Πούτιν.