Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Χθες, ο λαός στήριξε τη μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Ναι δεν διαβάσατε λάθος. Ο τίτλος είναι απόλυτα ορθός. Χθες κατά την ψήφιση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός στήριξε απόλυτα τη μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Πριν όμως βιαστείτε να οργιστείτε ή να σπάσετε την οθόνη, διαβάστε και τα πιο κάτω.

Τι πολιτικό σύστημα έχουμε; Κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα, δηλαδή αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Ποιοι λοιπόν, με βάση αυτό το πολιτικό σύστημα εκπροσωπούν το λαό; Ποιοι είναι οι αντιπρόσωποί μας που εκπροσωπούν τη βούλησή μας; Προφανώς οι βουλευτές. Μήπως ισχύει κάτι άλλο και δεν το βλέπουμε; Τι έγινε επομένως χθες το βράδυ; Η απόλυτη πλειοψηφία των αντιπροσώπων του λαού, δηλαδή 153 λαϊκοί αντιπρόσωποι ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην εξουσία της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Υπάρχει μήπως κάποια αντίρρηση περί αυτού;

Να αποφεύγετε τα άκρα

Σας συνιστώ να έχετε σε όλα διάκριση και φρόνηση. Να αποφεύγετε τα άκρα. Οι αυστηρότητες συμβαδίζουν με τα μέτρα της αρετής. Αυτός που δεν έχει μεγάλες αρετές και συναγωνίζεται με τους τέλειους, θέλοντας να ζει με αυστηρότητα, όπως οι άγιοι ασκητές, αυτός κινδυνεύει να υπερηφανευθεί και να πέσει. Γι' αυτό να πορεύεσθε με διάκριση και να μην εξαντλείτε το σώμα με υπέρμετρους κόπους. Να θυμάστε ότι η άσκηση του σώματος απλώς βοηθάει την ψυχή να φτάσει στην τελειότητα• η τελειότητα κατορθώνεται κυρίως με τον αγώνα της ψυχής.

Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως

Η πασοκική ελονοσία…

Έχουμε αναλύσει πολλές φορές ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα εκείνο που εξαπάτησε και χλεύασε τον ελληνικό λαό, αλλά και την Ιστορία, όσο κανένα άλλο…
Έχουμε υπογραμμίσει ιδιαίτερα:
«Το "λίπος" της παρασιτικής αχρειότητας έχει γίνει καθεστώς στο ΠΑΣΟΚ και δεν καίγεται με τίποτα: ΣΗΜΕΡΑ, κάτω από την επιδερμίδα της καλοαναθρεμμένης πασοκικής «αλητείας» κατακάθεται το ξύγκι του πιο αποτρόπαιου πολιτικού αμοραλισμού, της αχαλίνωτης διπροσωπίας, της εκτυφλωτικής φαυλοηλιθιότητας, της χυδαιότητας και της μοχθηρής κακογουστιάς…».

Σήμερα τα κουρέλια του πασοκικού θιάσου έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ιλαρότητας, αλλά και κάθε όριο εξοργιστικού, φρενοβλαβούς εμπαιγμού του ελληνικού λαού.

Γιατί αυξήθηκαν οι Γερμανικές εκπομπές CO2 με τόσες πολλές ΑΠΕ στην Γερμανία;

chinadaily.com.cn
thegwpf.org
Φυσικά και εκπέμπει περισσότερο CO2 η Γερμανία, παρά τις πολλές, τις πάρα πολλές ΑΠΕ της, και τα απίθανα λεφτά που έχει πετάξει (αλλά τα παίρνει πίσω από εξαγωγές ΑΠΕ σε κορόϊδα και σε γίδια).

Και ο λόγος που εκπέμπει πολύ CO2, παρά τις πολλές ΑΠΕ, είναι απλός: Οι ΑΠΕ δεν εξοικονομούν πραγματικά καύσιμα. Απλά αναγκάζουν τις συμβατικές μονάδες να λειτουργούν τυχαία και μεταβλητά -- παρά τις απορρίψεις ρεύματος από ΑΠΕ σε γείτονες, που βαφτίζονται "εξαγωγές", αλλά πληρώνουν για να "εξάγουν"!