Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Η τραγική ιερότητα της Ελλάδας

Το ιερό της Αθηνάς Προναίας
στους Δελφούς.
«Ω Βάκχε πολυονόματε, καμάρι της θυγατέρας του Κάδμου και γιε του Δία που βαριά βροντά, συ που προστατεύεις την ξακουστή Ιταλία και βασιλεύεις στις κοσμοσύχναστες πεδιάδες της Ελευσίνιας Δήμητρας, που κάθεσαι στην Θήβα την πανάρχαια μητρόπολι των Βακχίδων, κοντά στα ρέματα τα υγρά του Ισμηνού, στον τόπο όπου σπάρθηκαν τα δόντια του άγριου δράκοντα. Απ' το δίκορφο βουνό του Παρνασσού όπου χορεύουν στην αράδα οι Κωρύκιες νύμφες, οι Βακχίδες, σε βλέπει συχνά καπνός από φεγγοβόλα δαδιά κι η βρύση η Κασταλία. Και σένα σε προπέμπουν οι κισσοσκεπασμένες οι βουνοκορφές της Νύσας κι ο πράσινος γιαλός της με τα πολλά αμπέλια, ενώ αντηχούν τραγούδια θεόπνευστα κι αλαλαγμοί κάθε φορά που πας να επισκεφθής τους δόμους της Θήβας».
Σοφοκλέους, «Αντιγόνη», στ. 1115-1136, εκδόσεις Πάπυρος.

Ο Σταύλος του Βασιλιά.

Όταν στις 10 Ιουν 2013 το Business Travel του περιοδικού “The Economist” με αφορμή ένα αφιέρωμα στο EL. Venizelos, είχε επισημάνει πως «οι ζητιάνοι δεν μπορεί να είναι επιλεκτικοί (“In reality, beggars can’t be choosers”) κάποιοι ίσως και να πιστέψαμε πως είχαμε φτάσει τον πάτο του βαρελιού.

Ήμασταν λάθος.

Ο μονόδρομος, που όλοι αποδεχθήκαμε, ήταν η μετουσίωση της μη επιλογής σε πράξη.

Και…..πάψαμε άραγε να είμαστε ζητιάνοι επειδή η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν αναφέρει την λέξη “μονόδρομος”;

Πρόσκληση Καραμανλή στο Βερολίνο ...........ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ

Τηλεφώνημα-πρόσκληση από την Καγκελαρία δέχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ώστε να μεταβεί εκτάκτως στο Βερολίνο. Η πρόσκληση δεν είναι άσχετη από τις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις...

http://kourdistoportocali.com/post/41470/karamanlh

Θα πάει να επιθεωρήσει τις Γερμανικές μπριζόλες; Τον Καραμανλή λοιπόν που τον προστατεύουν με νύχια και με δόντια... Ο Καραμανλής που παρίστανε τον πατριώτη και δεν άφησε κανένα «μνημόνιο» που να μην το ψηφίσει. Ολα τα ψήφισε ο «ηγέτης» αλλά για να γίνει έλεγχος για το πως φτάσαμε στο Μνημόνιο κουβέντα. Ο μουγκός που παρέδωσε μια ολόκληρη χώρα στους τοκογλύφους του Γιωργάκη, που κατέστρεψε τους ζωντανούς και υποθήκευσε τους αγέννητους.