Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Κάιν και Άβελ (για παιδιά)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ Μέρκελ σε Παπανδρέου: Δώστε μας την Κρήτη!

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις (τρόπος του λέγειν) της ελληνικής κυβέρνησης με την Άνγκελα Μέρκελ, για την εκχώρηση της Κρήτης στους Γερμανούς!

Στην ουσία πρόκειται για ειρηνική παράδοση του νησιού με άλλοθι τις γερμανικές επενδύσεις.

Οι Γερμανοί φιλοδοξούν αφ ενός μεν να εκμεταλλευτούν γεωστρατηγικά το νησί (βλέπε πετρέλαια, ΑΟΖ, Σούδα κλπ) και αφετέρου να το μετατρέψουν σ ένα οργανωμένο θέρετρο για τους εύπορους πολίτες τους.

Τραγούδι για να μην κοιμηθεί ένα μωρό (Πώς το σύστημα κοιμίζει τα παιδιά μας)

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

1. Τραγούδι για να μην κοιμηθεί ένα μωρό. Ποίημα του Ισπανού ποιητή Λούις Πιμεντέλ: «Μην κοιμάσαι/ μωρουδάκι μου./Σπάραξε, μούγκρισε, κλάψε./ Ο πατέρας σου είναι μακριά./Ξέσκισε με τα πόδια/Αυτό το σεντόνι του φόβου/ Μην κλείνεις τα μάτια./ Μωρουδάκι μου./ Ο αέρας ουρλιάζει./Μην κλείνεις τα μάτια./ Ο θάνατος,/γυρίζει έξω./ Βλέπω το σκοτεινό ποτάμι,/Κι ένα νεκρό φύλλο./ Σπάραξε, μούγκρισε, κλάψε./Ο πατέρας σου είναι μακριά.” (Poesia Gallega, Alianza Editorial).

2. Το μικρό αυτό ποίημα το αγαπώ πολύ. Αν και το μετέφρασα πριν πολλά χρόνια , δεν το άφησα στην άκρη όπως πολλά άλλα ποιήματα. Μένει πάντα στη μνήμη μου ζωντανό. Ίσως γιατί έμεινα κι εγώ ορφανός όταν ήμουν μωρό και εξιδανίκευσα κατόπιν τον πατέρα. Το ξαναδιαβάζω και νιώθω κάθε φορά να με συνταράσσει με την ίδια ένταση της συγκίνησης . Ώσπου μια μέρα κάθισα και έγραψα τις γραμμές που ακολουθούν, για ένα πρόβλημα που πιστεύω ότι είναι ο σταυρός του κάθε πατέρα και της κάθε μητέρας, που βλέπουν τα παιδιά τους να μεγαλώνουν με μόνο θεμέλιο της ζωή τους, την αναζήτηση της διασκέδασης και της ευχαρίστησης.

Ένας γύρος στην Ελλάδα το 1788

Οι Τούρκοι πιστεύουν σε μια προφητεία πού προβλέπει πώς ή Κων/πολη θα ξαναπέσει κάποτε στα χέρια των παλαιών κυρίων της.

ΤΟ 1793 ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ στο Λονδίνο ένα εικονογραφημένο χρονικό περιηγήσεων στην Ελλάδα πού πραγματοποιήθηκαν από τον Μάιο του 1788 ως τον Φεβρουάριο του 1789. Συγγραφέας του αξιόλογου αυτοί οδοιπορικού φέρεται ένας ανώνυμος «Ιταλός τζέντλεμαν» . Στον τίτλο, ωστόσο, προβάλλεται ό Άγγλος ζωγράφος και αρχιτέκτονας JAMES STUART, γνωστός από τις εργασίες (μαζί με τον συνάδελφο του REVETT) αποτυπώσεων αρχαίων αθηναϊκών μνημείων.

Δημιουργείται έτσι το ερώτημα: ποιος ήταν ό πραγματικός συγγραφέας του χρονικού; Μήπως ό JAMES STUART Αλλά ό Άγγλος καλλιτέχνης και αρχαιολόγος είχε πεθάνει στις αρχές του 1788, πριν ακόμα πραγματοποιηθεί το επίμαχο ταξίδι στην Ελλάδα.

Μπας και μας κυβερνά ο λάθος αδελφός;

Έγραφε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παπανδρέου στο περιοδικό The Threepenny Review τον χειμώνα του 1999:

«Στην ηλικία των δύο ετών, έβγαλα ένα κάλλο στο μαλακό άτριχο κρανίο μου, διότι μπουσουλώντας χτυπούσα το κεφάλι μου στον τοίχο. Ένας γιατρός είπε στη μητέρα μου ότι ο λόγος που το έκανα αυτό ήταν διότι δεν ήθελα να γίνω έγκλειστος του ενήλικου κόσμου. …στα οκτώ… αντλούσα ιδιαίτερη ευχαρίστηση να βρίσκομαι στο σημείο που η κάσα της πόρτας συναντά το δάπεδο, εκεί όπου η κάθετη γραμμή συναντά την οριζόντια…»

Και εμείς βρισκόμαστε στο σημείο όπου η οριζόντια γραμμή της ΕΕ συναντά την κάθετη του ΔΝΤ κι αν δεν συνεννοηθούν δεν κάνουμε βήμα. Όσο για το κεφάλι στον τοίχο, κάνουν ουρά οι ψηφίσαντες το ΠΑΣΟΚ στις εθνικές. 

Ηλεκτρονικό Παιχνίδι: "e-card Kong"

Εκπαιδευτείτε να αποφεύγετε την "Κάρτα του Πολίτη" και τις άλλες "Κάρτες" που σας πετάνε οι αρμόδιοι!

Σχόλιο ID-ont: Για να θυμούνται οι παλιοί και να εκπαιδευτούν οι καινούριοι. Θυμάστε το παιχνίδι Donkey Kong; Όσοι το θυμάστε είναι καιρός να "ξετρυφτείτε" λίγο παίζοντας την νέα έκδοση που φτιάξαμε ειδικά αφιερωμένη στις Κάρτες που αναμένεται να "βρέξει" το σύστημα στο κεφάλι μας.

Για τους νέους ήρθε ο καιρός να εκπαιδευτούν στο να αποφεύγουν τις κάρτες που έρχονται...

Η μεγαλύτερη εξυπηρέτηση που έκανε ποτέ ελληνική κυβέρνηση σε ξένους

Βγαίνει από τα σημερινά στοιχεία που έδωσε ο Παπακωνσταντίνου για το δημόσιο χρέος:

Δείτε πόσο ήταν η μέση διάρκεια τίτλων το 2008 και πόσο την πήγε το ΠΑΣΟΚ μέσα σε 1,5 χρόνο!!!

Από 11 σχεδόν χρόνια το κατέβασε στα 3,7 χρόνια!!!

Αποτέλεσμα: