Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

O βολικός και αόρατος εχθρός είναι ακόμη εδώ.

Από τον Χρίστο Πολίτη

Η τρομοκρατία της δημοκρατίας

Πάει και ο Οσάμα, το φιλαράκι που πάνω του στήθηκε η επίθεση της νέας τάξης μας άφησε χρόνους.

Εκλογές έρχονται στο Αμέρικα και ο Ομπάμα ήθελε ένα τρόπαιο που θα του φέρει την νίκη.

Τι Ομπάμα τι Οσάμα, τρομοκράτες μιας κάποιας ελευθερίας είναι και οι δύο και συνεργαζόντουσαν μια χαρά για την επιβολή του τρόμου στον πλανήτη.

Το θέμα είναι τι θα κάνουμε τώρα χωρίς εχθρό? Πως θα έχουμε τον κόσμο φοβισμένο? Θα βρούμε άλλον εχθρό? Τους Κινέζους? Θα ξαναθυμηθούμε τους Ρώσους?

Αντρίκος Παπανδρέου σε Γιώργο: Κάνε εκλογές και φύγε τώρα που μπορείς.

Επιβεβαιώνεται η αποκάλυψη της εφημερίδας “ΠΑΡΟΝ” για το παρασκήνιο πίσω από το παιχνίδι σκουώς του πρωθυπουργού και του αδερφού του, Αντρίκου.

“Φύγε τώρα για να είσαι με το κεφάλι ψηλά”, φέρεται να του είπε, όπως θα διαβάσετε στο άρθρο που ακολουθεί.

Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες πληροφορίες που έχουν να κάνουν με την έρευνα για τα CDS που ίσως παίζουν ρόλο σε αυτή την πίεση της οικογένειας για γενναίες αποφάσεις.

Διαβάστε τι έγραψε το ΠΑΡΟΝ:

Στο οριακό σημείο όπου πλέον έχουν φτάσει τα πράγματα για την κυβέρνηση και για τον Γιώργο Παπανδρέου προσωπικά τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί ως πιθανή εξέλιξη. Αυτή είναι η κοινή εκτίμηση των πάντων.

Τι σημαίνει τελικά «τζιτζιφιόγκος»;

Η λαϊκή σκωπτική λέξη τζιτζιφιόγκος ανήκει ετυμολογικά στην κατηγορία των νόθων σύνθετων. Δηλαδή λέξεων, που τα συνθετικά τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αυτοτελώς σε μια φράση. Προέρχεται από το τζίτζι της αργκό και τον φιόγκο. Το τζίτζι δεν είναι τίποτε άλλο από το τουρκικό cici, που μεταφράζεται ωραίος.

Ο Γ. Μπαμπινιώτης στο Λεξικό του δίνει την εξής ερμηνεία στον τζιτζιφιόγκο: «Ανδρας που προσέχει υπερβολικά την εμφάνισή του, με επιτηδευμένο ντύσιμο και παρουσιαστικό». Αναφέρει τα συνώνυμα λιμοκοντόρος, κομψευόμενος.

Ανακοίνωσις Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους περί της ηλεκτρονικής διακυβερνήσεως και της «κάρτας του πολίτη»

Εξ αφορμής της προσφάτου καταθέσεως στην Βουλή των Ελλήνων του νομοσχεδίου «Για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» και την απορρέουσα εκ τούτου μελ­λον­τική έκδοσι της «Κάρτας του Πολίτη», η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους επιθυμεί να επισημάνη τα ακόλουθα:
Η «Κάρτα του Πολίτη» ταυτοποιεί την προσωπικότητα του πολίτη και τον μετατρέπει σε ένα αριθμό του συστήματος της ηλεκτρο­νικής διακυβερνήσεως.

Όλοι οι πολίτες εντάσσονται πλέον σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο ελέγχει και επεξερ­γάζεται τα στοιχεία της προσωπικής τους ζωής (οικονομική δραστηριότης, θέματα υγείας, εργασίας, κοινωνικής συμπεριφοράς κ.λπ.), καταργώντας ουσιαστικά τις προσωπικές τους ελευθερίες.
Επειδή το σύστημα αυτό έχει την δυνατότητα να μετεξελίσσεται εύκολα θεωρούμε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος για τους Χριστιανούς να παραβιάζεται η ελευθερία της θρησκευτικής τους συνειδήσεως, στερώντας τους την δυνατότητα να ομολογούν ελεύθερα την πίστι τους και να κηρύσσουν το Ευαγγέλιο του Χριστού.

Περί προσοχής

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Μια φορά κάτι γύφτοι πήγαν σ΄ ένα αγαθό βοσκό και τον έπεισαν να εγκαταλείψει τη δουλειά του βοσκού και να τους ακολουθήσει στην πόλη, για να συνεργαστεί μαζί τους. Του έδωσαν και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό έναντι των κερδών που θα αποκόμιζε από τη συνεργασία τους. Ο βοσκός που δεν είχε δει ποτέ στη ζωή του τόσα πολλά χρήματα, πείσθηκε και τους ακολούθησε. Πήγαν όλοι μαζί στην πόλη κι οι γύφτοι του αγόρασαν ολοκαίνουρια ρούχα, του νοίκιασαν δωμάτιο σ΄ ένα πολυτελές ξενοδοχείο, και τα μεσημέρια γευμάτιζαν σε ακριβά εστιατόρια με τους σερβιτόρους να στέκουν γύρω από το τραπέζι τους. Η ξαφνική αυτή μεταβολή στη ζωή του βοσκού τον ζάλισε και ούτε ήξερε πού βρισκόταν και τί έκανε.