Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

O φόβος είναι πειρασμός

Μόσχος Λαγκουβάρδος

Ότι ο φόβος είναι πειρασμός και φάρμακο να τον νικήσουμε φαίνεται από την ιστορία με τον Άγιο Αντώνιο, που είδε όλους τους πειρασμούς σαν παγίδες κι είπε, "Θεέ μου, ποιος θα σωθεί". Κι άκουσε μια φωνή να του λέει μέσα του: "Αφαίρεσε τους πειρασμούς και κανείς δεν σώζεται."

Συμπέρασμα: Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στο Θεό για τους πειρασμούς. Άλλωστε ο Ιησούς είπε, πως οι αμαρτωλοί έχουν περισσότερες ελπίδες να σωθούν. Και για την Μαρία τη Μαγδαληνή είπε, πως αγάπησε πολύ.

Αυτό δεν σημαίνει να αμαρτάνουμε για να σωθούμε. Δεν χρειάζεται. Αμαρτάνουμε χωρίς προσπάθεια. Κατόπιν τί κάνουμε έχει σημασία. Θεραπευόμαστε ή όχι και με ποιο τρόπο.

Μόνο με επιδοτήσεις, μόνο για τις επιδοτήσεις

news.heartland.org
Without subsidies, wind energy projects cannot survive

Η Γερουσία δεν είχε ανανεώσει τις επιδοτήσεις από το 2013. Μετά πήραν παράταση για το 2014. Τώρα καταψηφίστηκαν 51-47, παρά την προσπάθεια των Δημοκρατικών (κάτι σαν Πασόκοι τύπου ΓΑΠ είναι αυτοί) να συνδέσουν το θέμα με την ψήφιση ενός σημαντικού αγωγού από τον Καναδά.

Η επιδότηση (γνωστή σαν PTC ή production tax credit) έχει κοπεί κι άλλες φορές από την Γερουσία, αλλά επανέρχεται με λόμπυϊνγκ των τρωκτικών μέσω Βουλής Αντιπροσώπων). Εκτός από το PTC περίπου 30 Πολιτείες έχουν βάλει και υποχρεωτικές ποσοστώσεις. Όπου έχουν μπει αιολικά ακριβαίνει το ρεύμα, δεν υπάρχουν ενδείξεις υποκατάστασης καυσίμων, τα ποσοστά τους είναι πολύ μικρά, αλλά η Αμερική καταναλώνει πολύ ρεύμα και τα παράσιτα ...χάνονται.