Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Μόνο με επιδοτήσεις, μόνο για τις επιδοτήσεις

news.heartland.org
Without subsidies, wind energy projects cannot survive

Η Γερουσία δεν είχε ανανεώσει τις επιδοτήσεις από το 2013. Μετά πήραν παράταση για το 2014. Τώρα καταψηφίστηκαν 51-47, παρά την προσπάθεια των Δημοκρατικών (κάτι σαν Πασόκοι τύπου ΓΑΠ είναι αυτοί) να συνδέσουν το θέμα με την ψήφιση ενός σημαντικού αγωγού από τον Καναδά.

Η επιδότηση (γνωστή σαν PTC ή production tax credit) έχει κοπεί κι άλλες φορές από την Γερουσία, αλλά επανέρχεται με λόμπυϊνγκ των τρωκτικών μέσω Βουλής Αντιπροσώπων). Εκτός από το PTC περίπου 30 Πολιτείες έχουν βάλει και υποχρεωτικές ποσοστώσεις. Όπου έχουν μπει αιολικά ακριβαίνει το ρεύμα, δεν υπάρχουν ενδείξεις υποκατάστασης καυσίμων, τα ποσοστά τους είναι πολύ μικρά, αλλά η Αμερική καταναλώνει πολύ ρεύμα και τα παράσιτα ...χάνονται.

“As the recent bankruptcy filing of Minwind makes clear, without subsidies, wind energy projects cannot survive,” Noon added. “No wonder wind industry lobbyists are pushing so hard to get the PTC extended. Fiscal conservatives want it ended once and for all, which will give both sides what they want. The industry will get ‘certainty,’ and taxpayer dollars will no longer go to billionaires like Warren Buffet who benefit from the tax breaks.” Ο καημένος ο Buffet το έχει πει: "Επενδύει" μόνο για τις επιδοτήσεις -- μειώνει τον φόρο του. Όταν κόβεται το PTC εξαφανίζονται τα αιολικά.

Αν κόβαμε ΟΛΑ τα αιολικά στην Ελλάδα, θα γλιτώναμε ένα σωρό πεταμένα λεφτά και η ΔΕΗ ούτε που θα καταλάβαινε ότι κόπηκαν. Μάλλον θα γλίτωνε από τον μπελά. Όσοι προωθούν αιολικά και αντλησιοταμίευση αγνοούν ότι 1) τα φράγματα έχουν και άλλους σκοπούς, 2) τα φράγματα είναι της ΔΕΗ (πληρωμένα από εμάς) και όχι της WWF ή της ENERCON, 3) τα Υ/Η είναι πολύτιμα για ισχύ αιχμής και για διαχείριση φορτίων... Και όχι για να πουλάνε ανεμογεννήτριες και να παίρνουν ποσοστά οι "ενεργειακοί βαρώνοι"

Και στην Ευρώπη δεν τα έχουν καλά οι αιολικοί... Βέβαια, εμείς εδώ είχαμε τον Μανιάτη που τα έδωσε όλα...

Οι ΗΠΑ έχουν περιοχές που φυσάει σχεδόν συνέχεια, αχανείς εκτάσεις για ...πέταμα, και προφανώς δεν έχει λεφτά για πέταμα...

archaeopteryxgr.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου