Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Η Κομισιόν είναι ξένα (και φαύλα) συμφέροντα

Μα δεν το έχετε δει ακόμα; Η Κομισιόν είχε άποψη για την ιδιωτικοποίηση διάλυση της Ολυμπιακής. Για τα αεροδρόμιο δεν χρειάστηκε να παρέμβει, φρόντισε η Χόκτηφ και ο Λαλιώτης. Η Κομισιόν είχε άποψη να μην συγχωνευθούν η Aegean με την νέα Ολυμπιακή για λόγους ...ανταγωνισμού (θα απειλούσαν την Λουφτχάνσα ή την Air France, δίχως άλλο...). Για την ΑΓΕΤ φρόντισε... (ποιός φρόντισε για την ΑΓΕΤ;). Τον ΟΤΕ τον φρόντισαν οι διοικήσεις και οι συνδικαλιστές του Πασόκ και η Κυβέρνηση της ΝΔ με προεργασία από τους Πασόκους. Για την ΔΕΗ δεν ξέρω ποιός φροντίζει, σίγουρα η Κομισιόν, και είναι σε εξέλιξη. Αλλά για την ΛΑΡΚΟ φροντίζει η Κρουπ Κομισιόν. Πρέπει να διαλυθεί γιατί η Κρουπ δεν αγοράζει, αλλά θέλει να ελέγχει την αποθήκη της, άσε που τώρα έχει ύφεση. Και όπως με τους κακούς Καναδούς στην Χαλκιδική, έτσι και οι Καναδοί που είχαν ενδιαφερθεί για την ΛΑΡΚΟ ήταν και αυτοί κακοί. Μόνο που τότε δεν τα έβαλε η Κομισιόν με εμάς, φρόντισε η Γρηνπής και τα έβαλε με την ΛΑΡΚΟ.

Μεσολόγγι, απολύεσαι!

Ακούμε σήμερα στις ειδήσεις ότι πολύ σύντομα θα βρεθούν και οι υπόλοιποι υπάλληλοι του Δημόσιου τομέα, ώστε να συμπληρωθεί ο "μαγικός αριθμός" των 12.500 προς απόλυση εργαζομένων.

Τόσο απλά, τόσο εύκολα!

Προκειμένου να επιτευχθεί ο "προαπαιτούμενος" στόχος και να πάρουμε την επόμενη δόση (!), διαγράφουμε, μονοκοντυλιά, απ' τον χάρτη μιά πόλη του μεγέθους του Μεσολογγίου.
Κι αν συνυπολογιστούν τα άτομα στα οποία θα έχουν επιπτώσεις αυτές οι απολύσεις, τότε φτάνουμε σε μιά πόλη μεγέθους Χαλκίδας. Κατερίνης ή Καλαμάτας(!).

Δεν χρωστάω ρε!!!

Στην εκπνοή του Αυγούστου, με τα νοσοκομεία να εκκενώνονται, τους καθηγητές να ετοιμάζονται για την μητέρα των μαχών, τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας να παγώνουν και να ξεπαγώνουν ανάλογα με τα κέφια των τραπεζιτών και του Θεού Σαμαρά και όλες τις διατάξεις-νόμους-απειλές σαν την δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι μου, αποφάσισα ΕΓΩ για μένα τα εξής μοναδικά καταπληκτικά ΔΙΚΑ μου βήματα, ενάντια σε όλους αυτούς που από το 2009 προσπαθούν να με στείλουν στον άλλο κόσμο.

Αποφάσισα να αποχαιρετίσω τον μήνα των διακοπών της επαναστατικής αριστεράς τραγουδώντας στεντόρεια το "πότε θα κάνει ξαστεριά" και ταυτόχρονα να υποδεχτώ τον Σεπτέμβρη, αντέχοντας την βλακεία τους, την προδοσία τους την ανευθυνότητα τους, χωρίς να βγω στους δρόμους. Δεν θα φάω άλλα χημικά, αλλά δεν θα ανεχτώ και κανέναν χωροφυλακίσκο να με τρομοκρατεί. Τα... δικά μας παιδιά διάλεξαν μεριά και δυστυχώς είμαστε απέναντι.

Οι άλλοι, όχι εγώ...

Έχω διαβάσει τρία βιβλία της Σώτης Τριανταφύλλου. Δύο μου άρεσαν, ένα όχι. Μικρή σημασία έχει αυτό. Πρόκειται περί γούστου. Τον τελευταίο καιρό έτυχε να διαβάσω και κείμενά της στο διαδίκτυο. Διαφωνούσα με όλα, αλλά επίσης μικρή σημασία έχει κι αυτό. Ένα, όμως, κείμενό της το εκτίμησα επειδή ήταν ειλικρινέστατο και περιείχε στοιχεία ομολογίας.

Πρόκειται για το κείμενο με τίτλο «Οι αντιστασιακοί» που αναρτήθηκε στο protagon. Σε αυτό το κείμενο η κ. Τριανταφύλλου με βοήθησε να αντιληφθώ για ποιο λόγο «πολλοί δημιουργοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και διασκεδαστές» έχουν ταχθεί με την κυβερνητική πλευρά και γράφουν ή μιλούν ακόμη και με μίσος για όσους διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική.