Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Η συνήθεια των αγίων


Αυτή είναι η συνήθεια των αγίων.

Εάν κάνουν κάτι κακό, το δημοσιεύουν και κάθε μέρα θρηνούν.

Όταν όμως κάνουν κάτι γενναίο, το αποκρύπτουν και δεν μιλούν καθόλου γι’ αυτό.

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Δικανική αντίληψη

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Δικανική αντίληψη σημαίνει ότι πάνω από όλα είναι η δικαιοσύνη, εκείνη που διακρίνει σε δίκαιο και σε άδικο, σε δικαίους και αδίκους, σε καλούς και σε κακούς. Ακόμα και στην οικογένεια αυτό που προέχει είναι το ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο. Δικανική αντίληψη των πραγμάτων έχει ο δυτικός κόσμος.

Η αντίληψη αυτή συνάδει με την βουλησιαρχία του δυτικού κόσμου. Όταν η ζωή θεωρείται κυνήγι της ευτυχίας, χωρίς να ελευθερωθούμε πρώτα από την ιδιοτέλεια, αυτό που μένει, για να αποφύγουμε τις αιώνιες συγκρούσεις είναι να αναζητάμε ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο. Ποιος τηρεί το Νόμο και ποιος δεν τον τηρεί.

Αντιπροσωπευτική δημοκρατία για ραγιάδες.

Ολόκληρο το πολιτικό προσωπικό ομνύει στον κοινοβουλευτισμό, δηλαδή στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία, όπου ο λαός υποτίθεται ότι εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο από τους εκπροσώπους του. Όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει αυτό το πολίτευμα, γίνεται αυτόματα το μαύρο πρόβατο της προπαγάνδας και ο αποδιοπομπαίος περιθωριακός του συστήματος. Όμως, για να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας, ας δούμε ποιος εκπροσωπεί ποιόν.

Το 1% των Ελλήνων κατέχει το 56,1% της Ελλάδας και το 10% κατέχει περίπου το 87% της χώρας. Αυτό το 10% λοιπόν (που είναι κι αυτό που μάλλον δεν πρόκειται να πολεμήσει αν η Ελλάδα αντιμετωπίσει κάποιο κίνδυνο) μπορεί να λέει με κάποιο βαθμό αλήθειας ότι εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο. Όμως το υπόλοιπο 90% το οποίο κατέχει μόνο το 13% της χώρας, δηλαδή κατέχει κάποιο ή κάποια μικρά ακίνητα ή ζει στη φτώχεια (και είναι αυτό που θα πολεμήσει όταν παραστεί ανάγκη), ποιος το εκπροσωπεί και τι νόημα έχει η εκπροσώπησή του στο Κοινοβούλιο;

Καλιγούλας: ο ΓΑΠ της αρχαιότητας...

Η Ιστορία κάνει φάρσες!
Διαβάζοντας έστω και ετεροχρονισμένα το κορυφαίο ιστορικό μυθιστόρημα του Robert Graves "Εγώ, ο Κλαύδιος",
...το blog ανακάλυψε απίστευτες ομοιότητες με την σημερινή πολιτική κατάσταση.
Αυτό βέβαια δεν είναι ούτε ευχάριστο, ούτε αισιόδοξο, εφ' όσον πράγματα που παρέμειναν τα ίδια πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια, πώς περιμένουμε εμείς να τα αλλάξουμε σε μία-δύο γενιές;

Περιγράφοντας λοιπόν ο Κλαύδιος (δια στόματος Graves) τον προηγούμενο από αυτόν αυτοκράτορα και ανηψιό του, Καλιγούλα και τα πεπραγμένα του,
...λέει πως ο ο κατ' ουσίαν τρελός αυτοκράτορας ήταν ουσιαστικά αστοιχείωτος, με ξερές μόνον γραμματικές γνώσεις ελληνικών,
...και πως κυκλοφορούσε στα ανάκτορα και στην Αγορά ντυμένος με αμφίεση Ολύμπιου θεού, άλλου το πρωί, άλλου το απόγευμα κι άλλου το βράδυ!
Έτσι κι ο "δικός" μας ΓΑΠ κυκλοφορούσε άλλοτε ως ποδηλάτης, άλλοτε σαν δρομέας κι άλλοτε ως θαλασσοπόρος!

Εκινήθη!

Κάθε πρωί, με το που ξυπνάω, ανοίγω την ηλεκτρονική έκδοση του ΒΗΜΑτος. Μ’ αρέσει η αισιοδοξία που εκπέμπει. Άρθρα γεμάτα με επιχειρήματα για τη νέα εποχή της ισχυρής Ελλάδας. Αρθρογράφοι αντικειμενικοί και καλοπροαίρετοι που με αγαθή προαίρεση θέλουν να μας βγάλουν από την πλασματική μιζέρια στην οποία έχουν ρίξει την ψυχή μας οι εχθροί της χώρας. Θέλουν να μας δείξουν τον παράδεισο που ζούμε και, κυρίως, να μας γεμίσουν ελπίδες.

Έτσι και χτες ξεκίνησα την υπέροχη ημέρα μου διαβάζοντας το άκρως ελπιδοφόρο και γεμάτο στοιχεία άρθρο του Νότη Παπαδόπουλου, με τίτλο «Κι όμως κάτι κινείται…». Και κινείται κάτι επειδή όπως γράφει “Την βελτίωση του κλίματος πιστοποιεί ο φίλος μου ο Κώστας στη Τζια που έχει το μεγαλύτερη ταβέρνα στο Βουρκάρι και λέει ότι η κατανάλωση των πελατών του αρχίζει σιγά σιγά να ανακάμπτει –«είμαστε πολύ καλύτερα από το 13 και χιλιόμετρα μακριά από το 12- χωρίς να σημαίνει ότι προσεγγίζουμε το απίθανο 2008, αν και κάποια τριήμερα φέτος θύμισαν τις παλιές καλές εποχές», μου λέει.

«Εθελοντές Καθηγητές» ο Λοβέρδος μετά το «δεν πεθαίνουν»!

Σ.Κόκκαλης – Τ.Μαντέλης – Α.Λοβέρδος
Και που είναι το Πλεόνασμα 0-Ε-0;

«Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ»

netakias

Ο Λοβέρδος είπε στο REAL «Δεν έχω λεφτά και θα αναζητήσω εθελοντές καθηγητές κι ας με βρίζουν»

Μετά τους συνταξιούχους «που δεν πεθαίνουν»
Μετά τα παιδιά που άφησε χωρις παιδοκαρδιουχειρουργική

Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΓΙΔΙΑ