Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Financial Times ζητούν να καταργηθούν τα μετρητά

για «να δοθεί μεγαλύτερη εξουσία στις Κεντρικές Τράπεζες»

Οι Financial Times δημοσίευσαν ένα ανώνυμο άρθρο το οποίο κάνει έκκληση για την κατάργηση των μετρητών, προκειμένου να δοθεί στις κεντρικές τράπεζες και τις κυβερνήσεις περισσότερη εξουσία.

Με τίτλο «Η περίπτωση σχετικά με την συνταξιοδότηση άλλου ενός βάρβαρου λειψάνου», (The case for retiring another “barbarous relic”), το άρθρο επικρίνει το γεγονός ότι οι άνθρωποι αποθηκεύουν μετρητά σε αναμονή μιας άλλης οικονομικής κατάρρευσης, ένας παράγοντας, όπως λέει το άρθρο, ο οποίος προκαλεί «πολλή στρέβλωση στο οικονομικό σύστημα».

Η αριστερά διασώζει τα τζάκια της ΝΔ

Ένα από τα πολλά κατορθώματα του κ. Τσίπρα και της αριστεράς γενικότερα, είναι ότι διασώζει και επαναφέρει στο προσκήνιο, ως σωτήρες του λαού, τα πολιτικά τζάκια και τις πολιτικές οικογένειες της ΝΔ. Αν είναι δυνατόν!!!

Εκεί δηλαδή που αυτά τα απόλυτα υπεύθυνα για το κατάντημα της χώρας, κληρονομικά τζάκια της ΝΔ, είχαν πάρει την κατιούσα και κινδύνευαν να διαλυθούν, ήρθε η αριστερά να τα αναστήσει και να τα επαναφέρει στην πολιτική ζωή, με το απύθμενο θράσος να μας ξανασώσουν.

Η απολεσθείσα τιμή της Αριστεράς

Στην πατρίδα μας η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς δεν αμφισβητήθηκε ούτε για ένα εικοσιτετράωρο

«Στις 29 Αυγούστου ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος Δράμας σε συνεργασία με την Ενωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού οργανώνουν γιορτή μίσους επαναφέροντας το εμφυλιακό κλίμα του παρελθόντος. Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης που σας αποστέλλουμε, οι οργανωτές αναφέρουν ότι θα καταθέσουν στεφάνια μεταξύ άλλων και οι Ενοπλες Δυνάμεις, ο Διευθυντής της Αστυνομίας και ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος.
Θεωρώντας ότι πρέπει να υπάρξει τέλος σε ανάλογες εκδηλώσεις και σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει σε αυτές να παρευρίσκονται οι κατά τόπους Αρχές και υπηρεσιακοί παράγοντες, αναμένουμε την έγκαιρη παρέμβασή σας. Σημειώνουμε ότι, όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση, ανάλογες εκδηλώσεις οργανώνονται και σε άλλες περιοχές της χώρας».