Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Το αίσθημα του ωραίου

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ο Θεός προίκισε τον άνθρωπο με ανώτερα αισθήματα, όπως είναι το αίσθημα του ωραίου, το αίσθημα του δικαίου, το αίσθημα του αληθινού. Οι καρποί του Αγίου Πνεύματος είναι, όπως λέει η Γραφή, δικαιοσύνη και ειρήνη και χαρά πνευματική!

Γιατί ο Θεός προίκισε τον άνθρωπο με το αίσθημα του ωραίου; Το αίσθημα του δικαίου και το αίσθημα του αληθινού τον βοηθάνε να ζήσει με τους άλλους. Η πιο βασική ανάγκη, μετά το ψωμί, είναι η ανάγκη της συναναστροφής. Κανένας δεν μπορεί να ζήσει μόνος.

Ακόμα και σκληροτράχηλοι, πωρωμένοι εγκληματίες δεν αντέχουν την απομόνωση. Η πιο φριχτή ποινή, πιο αβάσταχτη κι απ΄ την ποινή του θανάτου είναι αυτή που επέβαλαν οι αντάρτες στο βουνό, η ποινή "της γενικής περιφρόνησης".

Η παιχνιδιάρα Deutsche Bank

zerohedge.com
athenstock.blogspot.gr
Ομολογώ μου είχε κάνει έκπληξη όταν είχα δει, τον Νοέμβριο του 2011, την εντελώς δημόσια πληροφορία ότι η Deutsche Bank ήταν ο μεγαλύτερος διαπραγματευτής συναλλάγματος στον κόσμο. Βάση αυτής της ...ασήμαντης πληροφορίας, δεν μου κάνει έκπληξη που η Deutsche Bank έχει και την μεγαλύτερη έκθεση (exposure, δυνητικό ρίσκο) σε παράγωγα συναλλάγματος.

Απόψε κλαίει ο Σόιμπλε

Στις 29 Απριλίου του 1945 ένας από τους προκατόχους της «μάνταμ Μέρκελ» (που λέει κι ο Τσίπρας) παντρεύτηκε την καλή του. Ο Αδόλφος Χίτλερ και η Εύα Μπράουν δεν άντεξαν πολύ τα δεσμά του γάμου. Πήραν διαζύγιο εξπρές στις 30 Απριλίου 1945 - την επομένη του μυστηρίου! Οι ιστορικοί ερίζουν για το αν εκείνο που διέλυσε τον γάμο τους ήταν οι στρατιές των Σοβιετικών που απείχαν μόλις 500 μέτρα από το σπιτικό τους (ένα καλοσχεδιασμένο καταφύγιο στο Βερολίνο) ή η αναπόφευκτη ρουτίνα που ακολουθεί 40 ολόκληρες ώρες επίσημης συμβίωσης. Μάλλον το δεύτερο πρέπει να ίσχυε. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχιναζί δεν φοβόταν ιδιαίτερα τους Ρώσους, ούτε είχε πάντα πολεμικές σχέσεις με αυτούς. Καρπός του έρωτα Αδόλφου - Στάλιν ήταν η συμφωνία Μολότοφ - Ρίμπεντροπ, με την οποία είχαν μοιράσει στα δύο την Πολωνία. Την κατάπιαν κανονικότατα την έρμη τη χώρα κι ύστερα δεν ήλθαν οι μέλισσες, αλλά οι μεραρχίες πάντσερ. Επιστρέφουμε στο θέμα μας: Ο Χίτλερ, αντί να προσφύγει σε δικηγόρο για το διαζύγιο, χρησιμοποίησε περίστροφο και η Εύα μια αμπούλα υδροκυανίου.