Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

''Σαμουράι'' του Χόλιγουντ βαπτίστηκε Ορθόδοξος

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Ορθόδοξος Χριστιανός βαπτίστηκε ο ηθοποιός του Χόλιγουντι Cary-Hiroyuki Tagawa, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Πάντων των Θλιβομένων η χαρά.

Το μυστήριο του βαπτίσματος τέλεσε στα αγγλικά ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

Να αναφερθεί ότι το όνομα που έλαβε ο ηθοποιός Tagawa είναι Παντελεήμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Tagawa έπαιξε στην ρώσικη ταινία "ιερέας" και μετά από βαθιά αναζήτηση και σκέψη, αποφάσισε να λάβει το βάπτισμα και να ασπαστεί την Ορθοδοξία.

Όταν εξάγεις "ανθρωπιστικούς" πολέμους, εισάγεις τρομοκρατία

Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος - Κιλκίς

Πέρυσι με αφορμή τις τότε τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι έγραφα: <<Το 1997 από τις εκδόσεις «Λιβάνη» κυκλοφορήθηκε ένα εξαιρετικό βιβλίο με τίτλο «Η οικονομική φρίκη», της Γαλλίδας δημοσιογράφου και μυθιστοριογράφου Βιβιάν Φορεστέρ. Το θυμήθηκα λόγω των πρόσφατων γεγονότων. Οι Γάλλοι, πέραν του πολυπολιτισμικού προσηλυτισμού, αναπολώντας και την εποχή που υπήρξαν «Μεγάλη Δύναμη» συμμετείχαν, ως πιστά σκυλάκια των Αμερικανών, σε «ανθρωπιστικές» και «ειρηνευτικές» επεμβάσεις κατά ισλαμικών χωρών.

Όλα αυτά τα σπιθαμιαία αναστήματα που κυβερνούν την χώρα τους τα τελευταία χρόνια -Σαρκοζί, Ολάντ- με περισσή αφροσύνη, δεν αντιλήφθηκαν την παγίδα: δεν βομβαρδίζεις λαούς, οι οποίοι κάποτε «γεύτηκαν» την… αποικιοκρατία σου και δεύτερον η επέμβαση δεν εξάγεται μόνον υπό μορφή στρατιωτικών επιχειρήσεων, αλλά και εισάγεται υπό μορφή τρομοκρατικών ενεργειών. (Τις οποίες πληρώνουν αθώοι και άμαχοι, διότι οι υπεύθυνοι είναι απρόσβλητοι.Και καλά οι λαοί αυτοί να στρέψουν την οργή τους στους ηγέτες τους και στα κοπροκάναλα που δορυφορούν τις εγκληματικές τους... φιλανθρωπίες).

Ποιος τη ζωή μου κυνηγά

Λαρισινά δοκίμια
Μ.Ε. Λαγκουβάρδου

«Με την ψυχή θα προστατέψω, το σπίτι του πατέρα μου»

Χώρα των Βάσκων, Γκαμπριέλ Αρέστι

Πολλοί νομίζουν πως το πνεύμα και ο πολιτισμός δεν έχουν πρακτικές συνέπειες στη ζωή των ανθρώπων και ότι είναι μόνο για επίδειξη. Αυτή όμως δεν είναι η έννοια του πνεύματος και του πολιτισμού. Αυτή είναι η αλλοτρίωση του πνεύματος και του πολιτισμού. Το πνεύμα έχει σημαντικές πρακτικές συνέπειες στη ζωή των ανθρώπων.

Νόμος καταργεί νόμο. Η ελευθερία και τα δικαιώματα ανήκουν στην Παράδοση και στον Πολιτισμό του λαού. Ποιος θα καταργήσει την ελευθερία και τα δικαιώματα του λαού; Η δύναμη της Παράδοσης και του Πολιτισμού είναι μεγαλύτερη από τη δύναμη του νόμου. Ο άνθρωπος είναι ον τελετουργικό.(Βιτγκεστάιν). Αν καθοδηγείς τον πολίτη με κυβερνητικά διατάγματα, αν τον πειθαρχείς με ποινές, ο λαός προσπαθεί απλώς να τ' αποφύγει, δεν αισθάνεται ντροπή. Αν αυτοσυγκρατείται, όχι μόνο αισθάνεται ντροπή, αλλά και συμμορφώνεται αυθόρμητα" (Κομφούκιος, Ανάλεκτα, 2.3)

Το αιματοκύλισμα στο Παρίσι και ο ΤΡΟΜΟΣ…

Για το φρικώδες, τρομοκρατικό, αιματοκύλισμα στο Παρίσι θα ακουστούν πολλές φαιδρές ανοησίες: Διατεταγμένες ανοησίες της πολιτικής και δημοσιογραφικής πορνείας…

Ήδη σήμερα το πρωί, ακούσαμε από την ΕΡΤ, τον Καπόπουλο, να εκθέτει τα διατεταγμένα στερεότυπα και κουρέλια του μυαλού του, προκειμένου να δώσει μια «κοινωνιολογίζουσα» ερμηνεία του συμβάντος και να αποδείξει ότι το αιματηρό μακελειό στο Παρίσι αποτελεί το ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ, τρομοκρατικό προϊόν των μεγάλων αντιθέσεων της γαλλικής κοινωνίας…

Βέβαια τέτοια ηλίθια στερεότυπα διατεταγμένης δημοσιογραφικής πορνείας δεν θα ακούσουμε πολλά, διότι δεν πείθουν κανέναν…