Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Συμπεριφορά του συζύγου στη σύζυγό του.

Λόγια αγάπης να της λες. Εγώ απ' όλα, τη δική σου αγάπη προτιμώ και τίποτε δεν μου είναι τόσο βασανιστικό ή δυσάρεστο, όσο το να βρεθώ κάποτε σε διάσταση μαζί σου.

Και αν όλα χρειασθεί να τα χάσω κι αν στους έσχατους βρεθώ κινδύνους, οτιδήποτε κι αν πάθω, όλα μου είναι ανεκτά κι υποφερτά, όσο εσύ μου είσαι καλά. Και τα παιδιά, τότε μου είναι περιπόθητα, εφ' όσον εσύ μας συμπαθείς. Ίσως κάποτε σου πει:

-Ποτέ ως τώρα δεν ξόδεψα από τα δικά σου, έχω ακόμη τα δικά μου, που μου έδωσαν οι γονείς μου. Τότε πες της:

-Tι λες καλή μου; Έχεις ακόμη τα δικά σου; Ποιά λέξη μπορεί να είναι χειρότερη απ' αυτή; Σώμα δεν έχεις πια δικό σου κι έχεις χρήματα; Δεν ήμαστε δυο σώματα μετά τον γάμο, αλλά γίναμε ένα. Δεν έχουμε δυο περιουσίες αλλά μία. Όλα δικά σου είναι, κι εγώ δικός σου είμαι κορίτσι μου. Αυτό με συμβουλεύει ο Παύλος λέγοντας ότι ο άνδρας δεν εξουσιάζει το σώμα του, αλλά εσύ, πόσο μάλλον δικά σου είναι τα χρήματα...

Ισραηλινό Λόμπι: Επηρεάζοντας το Κονγκρέσο

Ακρογωνιαίος λίθος της αποτελεσματικής δράσης του Ισραηλινού Λόμπι είναι η επιρροή του στο Κονγκρέσο, όπου το Ισραήλ, ουσιαστικά, βρίσκεται στο απυρόβλητο. Τούτο είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο, δεδομένου ότι στο Κονγκρέσο σπανιότατα επικρατεί πλήρης ομοφωνία. Εντούτοις, όταν πρόκειται για το Ισραήλ, παύουν oι διχογνωμίες και οι – τυχόν - πιθανοί επικριτές σιωπούν.

Ένας λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι ορισμένα σημαίνοντα μέλη του Κονγκρέσου είναι Χριστιανοί Σιωνιστές, όπως ο Ντικ Άρμεϋ, που τον Σεπτέμβριο του 2002 δήλωσε:

Αποταγή (πάντες εις εν σώμα εβαπτίσθημεν)

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Αποταγή είναι το μίσος για οτιδήποτε μας χωρίζει απ΄ το Θεό, επειδή μας χωρίζει απ΄ το Θεό, είτε είναι πρόσωπο, είτε πράγμα, είτε κατάσταση. Ο πατέρας όλων των δυσκολιών που μας χωρίζουν απ΄ το Θεό είναι ο πατέρας του ψεύδους, ο διάβολος.
Ο Κύριος είπε, μη θησαυρίζετε θησαυρούς επί της γης. Αργά ή γρήγορα διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει τίποτε σ΄ αυτόν τον κόσμο, "να ακουμπήσουμε την καρδιά μας" (Καμύ, Ο Ξένος). Ένα απομένει σ΄ αυτόν που φτάνει σ΄ αυτήν την πικρή διαπίστωση ότι είναι ένας ξένος επί της γης, ένας πάροικος, να ακολουθήσει το Χριστό.
Γιατί δεν αναζητεί το Χριστό, μετά τη διαπίστωση ότι δεν υπάρχει πουθενά ένας χώρος να ακουμπήσει την καρδιά του; Γιατί ποτέ δεν τον αναζήτησε. Τί τον εμποδίζει να τον αναζητήσει τώρα; Η υπερηφάνειά του.
Μια φορά πηγαίνοντας στο Άγιον Όρος ρώτησε κάποιος έναν μοναχό περιπαιχτικά, γέροντα, την πρώτη φορά που ήρθατε από το Περού, προσκυνητής στο Όρος, μείνατε και δεν ξαναφύγατε. Εγώ, ήρθα είκοσι δύο φορές και δεν έμεινα. Τί φταίει και δεν μπορώ να μείνω; Ο εγωισμός σου, είπε ο μοναχός.

Ιδού ποιος είναι πίσω από την PCCW Global στην οποία η ΕΡΤ έδωσε σκανδαλωδώς τη μετάδοση του δορυφορικού σήματος

Όπως γράψαμε την Παρασκευή η διοίκηση της ΕΡΤ υπό τον Ταγματάρχη και τον Γερουλάνο (τώρα πια νομίζω είναι υπό την εποπτεία του Μόσιαλου) διέκοψε τη σύμβαση που είχε μετά από διεθνή διαγωνισμό με την Comart Telecom, εκπρόσωπο της France Telecom και ανέθεσε απευθείας τη μετάδοση του δορυφορικού σήματος στην ιδιωτική εταιρία PCCW Global. Ποια είναι όμως η PCCW Global;

Πηγαίνοντας στη σελίδα της κινέζικης εταιρίας PCCW Global (στην θυγατρική της οποίας, PCCW Solutions, είναι διευθυντής ο γιός του Κινέζου Πρωθυπουργού Wen Jiabao) βλέπουμε ότι στην Ευρώπη έχει γραφεία σε τρεις χώρες: Στο Παρίσι, στο Λονδίνο και ω τι έκπληξη, στην Αθήνα, με διεύθυνση:

Τέλος εποχής

Παρακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις και εξελίξεις εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δεν μπορώ παρά να μην καταλήξω σε ένα ασφαλές (για εμένα) συμπέρασμα: Πως ο κόσμος που γνωρίζαμε τελειώνει οριστικά. Μια νέα εποχή ανατέλλει.

Ο 20ς αιώνας ξεκίνησε δύσκολα, και στη διάρκειά του, άσχετα με τους δυο παγκόσμιους πολέμους, τα πυρηνικά όπλα, τις οικονομικές καταρρεύσεις, και άλλα πολλά δεινά, η ανθρωπότητα έκανε αρκετά βήματα μπροστά, τόσο στον τεχνολογικό και επιστημονικό τομέα, όσο και στον κοινωνικό.

Σκεφτείτε μόνο ότι ένας άνθρωπος που γεννήθηκε, για παράδειγμα, το 1880, σε ένα κόσμο που ελάχιστα είχε αλλάξει τα τελευταία δυο χιλιάδες χρόνια, πρόλαβε να ζήσει και να γνωρίσει τα αυτοκίνητα, το τηλέφωνο, τον ηλεκτρισμό, τα αεροπορικά και τα διαστημικά ταξίδια, την τηλεόραση, τα αντιβιοτικά, και άλλα πολλά, που όταν γεννήθηκε δεν ήταν ούτε καν επιστημονική φαντασία.

Κι άλλο πετρέλαιο στην Νορβηγία


Το πρόβλημα με τους στατικούς πίνακες αποθεμάτων πετρελαίου είναι ότι είναι ...στατικοί. Αν πάρεις τα στατικά αποθέματα και υποθέσεις ότι ο κόσμος και η κατανάλωση θα αυξάνονται με ρυθμό χ (π.χ. παρόμοιο με αυτόν των τελευταίων 40 ετών), τότε καταλήγεις ότι έφτασε ή φτάνει το peak oil, ουάααα! κλάμα! άντε να πουλήσει ο Φριτς κανένα φουρφούρι...

Δάσκαλε που δίδασκες…


Όπως μαθαίνω δυσαρεστήσαμε χθές τον κ. Βενιζέλο, επειδή δημοσιεύσαμε πόσο κοστίζουν τα δύο πολιτικά γραφεία που διατηρεί ως αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και ως υπουργός οικονομικών.