Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Υπομονή και ανδρεία

Ήταν ένας Γέροντας στη Θηβαϊδα που έμενε σ΄ ένα σπήλαιο και είχε έναν υποτακτικό μαθητευόμενο. Συνήθιζε ο Γέροντας κάθε βράδυ να του δίνει ωφέλιμες συμβουλές και μετά από τη νουθεσία, έκανε προσευχή και τον έστελνε να κοιμηθεί. Κάποτε συνέβη μερικοί ευλαβείς λαϊκοί, επειδή γνώριζαν τη μεγάλη άσκηση του Γέροντα, να τους επισκεφθούν και να προσφέρουν σ΄ αυτούς κάποιο φαγητό να φάνε. Αφού έφυγαν αυτοί, κάθισε πάλι ο Γέροντας το βραδάκι, όπως το συνήθιζε, και νουθετούσε τον αδελφό. Την ώρα όμως που του μιλούσε, τον πήρε ο ύπνος. Και ο αδελφός έμεινε κοντά του, έως ότου ξυπνήσει και του κάνει την ευχή. Καθώς λοιπόν καθόταν πολλή ώρα και ο Γέροντας δεν ξυπνούσε, ενοχλήθηκε από τους λογισμούς του να πάει να κοιμηθεί χωρίς να του κάνει την απόλυση. Αλλά βίασε τον εαυτό του και αντιστάθηκε στον λογισμό και παρέμεινε. Πάλι όμως ενοχλήθηκε και δεν έφυγε. Κατά τον ίδιο τρόπο ενοχλήθηκε επτά φορές και αντιστάθηκε στον λογισμό. Αργότερα, αφού είχε προχωρήσει η νύκτα, ξύπνησε ο Γέροντας και τον βρήκε να κάθεται δίπλα του και του λέει:

Ιδού τα έγγραφα της απάτης Ferrostaal-ΤhyssenKrupp για τα υποβρύχια 214 - Διαψεύδεται ο Ε.Βενιζέλος

Ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι η Ferrostaal που χρησιμοποιήθηκε ως πλατφόρμα διαφθοράς των Ελλήνων αξιωματούχων στο σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214, είχε εκ των πραγμάτων ενεργό συμμετοχή και στη νέα σύμβαση-τροποποίηση, έρχονται στην επιφάνεια. Σύμφωνα με αυτά τα έγγραφα η Ferrostaal είναι αυτή που κατήγγειλε (!) το 2009 τις δύο συμβάσεις «Aρχιμήδης» και «Neptune II» με το ελληνικό δημόσιο, ενώ η ThyssenKrupp Marine Systems σε επιστολή της τον περασμένο Απρίλιο υποστήριζε ότι "από το 2005 η ThyssenKrupp δεν έχει καμία σχέση με την Ferrostaal"!

Ταυτόχρονα βρίσκεται εκτεθειμένος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος υποστήριξε και στην Βουλή και με ανακοινώσεις τους ότι «Η Ferrostaal είναι εκτός της νέας συμφωνίας των υποβρυχίων»!

Ο πλανήτης «υπερθερμαίνεται» μόνο που οι πάγοι στα Ιμαλάια μένουν σταθεροί ή και μεγαλώνουν!

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Nature Geoscience κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το λιώσιμο των πάγων στα Ιμαλάια, που φέρεται από τα Ηνωμένα Έθνη ως «απόδειξη» για την καταστροφική υπερθέρμανση του πλανήτη, δεν συμφωνεί με τα δεδομένα. Αντίθετα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πολλοί παγετώνες στα Ιμαλάια επεκτείνονται ή μένουν σταθεροί.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Τι δουλειά κάνει σήμερα ο Joschka Fischer και γιατί ο πρωθυπουργός δεν είπε την αλήθεια;

Του Θανάση Μαχαίρα

Το πόκερ μεταξύ των αγωγών Σάουθστρημ-Ναμπούκο, μεταφέρθηκε σε ελληνικό έδαφος, με μια θεατρική παράσταση!
Παρουσίασαν τον Joschka Fischer ως δήθεν “οικολόγο πράσινο”, αποκρύπτοντας με τι ιδιότητα μας ήρθε, αλλά και τι «συμφωνίες» έκλεισε στην κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Γ. Παπανδρέου.
Θέατρο του παραλόγου!
Ο Γιώργος Παπανδρέου παραμυθιάζει και το δικό του Υπουργικό Συμβούλιο;
Επισήμως ανακοινώθηκε πως ο πρωθυπουργός προσκάλεσε τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ, να μιλήσει στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να αναπτύξει τις θέσεις του για το μοντέλο της πράσινης ανάπτυξης…

Άγιος Χαράλαμπος (10 Φεβρουαρίου)

 Πρωτ. π. Γεωργίου Παπαβαρνάβα

Ο άγιος Χαράλαμπος καταγόταν από την Μαγνησία της Μικράς Ασίας. Γεννήθηκε στα τέλη του 1ου αιώνα μ. Χ. και μαρτύρησε σε ηλικία 113 ετών. Όταν ξέσπασε διωγμός εναντίον των Χριστιανών, στα χρόνια του Σεπτιμίου Σεβήρου, κάποια πνευματικά τέκνα του αγίου Χαραλάμπους προσπάθησαν να τον πείσουν να φύγη, για να μη συλληφθή. Εκείνος, φυσικά, αρνήθηκε, γιατί είναι αδύνατο στον καλό ποιμένα να εγκαταλείψη το ποίμνιό του την ώρα του κινδύνου και γιατί ήταν έτοιμος κάθε στιγμή για την ομολογία και το μαρτύριο. Συνελήφθη και βασανίσθηκε απάνθρωπα, αλλά αντιμετώπισε τα φρικτά βασανιστήρια με θαυμαστή ανδρεία, αφού προηγουμένως ομολόγησε με παρρησία την πίστη του.

Αρκετοί στρατιώτες, από αυτούς που διατάχθηκαν να βασανίσουν τον γέροντα Ιερέα, βλέποντάς τον να υπομένη τα απάνθρωπα βασανιστήρια με τόση γενναιότητα, αλλά και με απίστευτη ηρεμία, καθώς και τα θαύματα που έγιναν με την προσευχή του, πίστεψαν στον Χριστό και τον ομολόγησαν Κύριο και Θεό τους. Ο έπαρχος θορυβήθηκε από την ομαδική μεταστροφή και διέταξε να τον αφήσουν ελεύθερο. Αργότερα, ο ίδιος ο Σεβήρος, μη μπορώντας να αντέξη την παρρησία και την ανδρεία του γέροντα, διέταξε τον αποκεφαλισμό του.

Μύρισαν "πτώμα" και ήρθαν τα "κοράκια";

Μια αντιπροσωπεία από 60 Αμερικανο-εβραίους που αντιπροσωπεύουν 50 οργανώσεις βρίσκονται για πενθήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα.
Κάθε χρόνο πραγματοποιούν ένα ταξίδι σε διαφορετική χώρα και μετά επισκέπτονται το Ισραήλ.
Φέτος για πρώτη φορά έρχονται στην Ελλάδα.
Αρχηγός της αποστολής είναι ο Alan Solow (φωτό) βασικός υποστηρικτής του Obama. Είναι αυτός που χαρακτήρισε τον Obama "πρώτο Εβραίο πρόεδρο των Η.Π.Α."
Η επίσκεψη βέβαια δεν είναι τουριστικού ενδιαφέροντος, έχει προετοιμαστεί εδώ και καιρό.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση ή ήδη μετράμε αντίστροφα…;;;

 

Αιώνια λιακάδα του Άσπιλου Πνεύματος

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

Μια φορά κινδύνεψε κάποιος να πνιγεί στον Αλιάκμονα. Κάποιος άγνωστος έπεσε στο επικίνδυνο (γεμάτο ρουφήχτρες) ποτάμι και τον γλίτωσε. Από τότε κι άλλες φορές κινδύνεψε και σαν από θαύμα σώθηκε.

Με αυτές τις εμπειρίες και με τις αμέτρητες ευεργεσίες του Θεού η ζωή του και το ζωντανό αίσθημά του τον βεβαιώνει ότι η αγάπη και η στοργή του Θεού περιβάλλει τους ανθρώπους. Δεν φοβάται όπως πριν. Δέχεται με χαρά και αγαλλίαση τα λόγια του Κυρίου: «Και οι τρίχες της κεφαλής σας είναι μετρημένες. Γιατί είστε δειλοί,»

Θα μπορούσε κανείς με κριτική διάθεση να αναρωτηθεί: "ο άνθρωπος αυτός γλίτωσε, άλλοι όμως δε γλίτωσαν. Δεν περιβάλλει όλους τους ανθρώπους με αγάπη και στοργή ο Θεός;"

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Να γιατί ο κ. Παπανδρέου πηγαίνει με το ποδήλατο.


«Μεταξύ των Επισκόπων και του υπολοίπου κλήρου υπάρχουν διαμάντια που δεν προβάλλονται»

συνέντευξη στην Κλειώ Πατεδάκη 

Ο πατέρας Γεώργιος Μεταλληνός είναι ένα πρόσωπο που δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Σεμνός και ευγενικός διακρίνεται για το ήθος και τις απόψεις του για τα εκκλησιαστικά και όχι μόνο πράγματα. Η επίσκεψη του στο Ηράκλειο ήταν συνδεδεμένη με τη χριστιανική εορτή των Τριών Ιεραρχών. Μιλώντας στη «Μ», εκθέτει τις απόψεις του για τους νέους, την Παιδεία, το αλάθητο του Πάπα και την ύπαρξη ενός και μόνο Θεού στον κόσμο.

Ποια είναι ουσιαστικά η πρόταση των Τριών Ιεραρχών για την παιδεία της Ευρώπης;