Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Πρωθυπουργοί μιας χρήσης

Είναι πλέον πασιφανές ότι οι πολιτικοί που αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν το Μνημόνιο απασχολούνται με σύμβαση έργου. Εργοδότης είναι οι Βρυξέλλες, η Μέρκελ, η Τρόικα. Και τα δύο μνημονιακά κόμματα, απλώς προτείνουν τον υπάλληλο που θα τα εκπροσωπήσει, ενώ ανάμεσα σε πιθανά άλλα ανταλλάγματα που λαμβάνουν αυτά τα χαμηλόβαθμα στελέχη της Τρόικας, δηλαδή οι πρωθυπουργοί, είναι η πραγματοποίηση του ονείρου τους να φτάσουν στο ανώτατο αξίωμα, καθώς και η εξασφάλιση της μετέπειτα απασχόλησής τους, κάπου…

Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος, Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώτος δεν υπήρχε περίπτωση να δει πρωθυπουργία υπό κανονικές συνθήκες. Ένας νερόβραστος τύπος, δίχως ιδιαίτερη αντίληψη για την πολιτική και την οικονομία, με μόνο εφόδιο ένα επίθετο και μια ομάδα συμβούλων από τον στενό οικογενειακό του κύκλο. Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ένα συμπαθές ανέκδοτο, ακόμη και μέσα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Πώς αποθέωσαν τον Μητσοτάκη αυτοί που τον «έριξαν» το 1993

«Πώς αλλάζει η ζωή» θα μπορούσε να σκεφθεί κανείς βλέποντας ποιοι έδωσαν το «παρόν» στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη «Μπροστά από την εποχή της. Η κυβέρνηση της ΝΔ 1990-1993» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Μεταξύ άλλων την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Μητσοτάκη παρακολούθησαν οι ισχυροί άνδρες των media που το 1993 «έριξαν» την κυβέρνησή του, δηλαδή οι Αριστείδης Αλαφούζος, Βαρδής Βαρδινογιάννης, Σταύρος Ψυχάρης και ο Γιώργος Μπόμπολας.

Δαμανάκη: Η «αριστερή ελονοσία» μίλησε κι αυτή…

Πριν από δύο εβδομάδες περίπου, ένας υπαλλήλος των τραπεζών, ο Μέργος, μίλησε για μείωση του κατώτατου μισθού…
Γράφαμε στο άρθρο μας: «Τα δολώματα των πολιτικών απατεώνων…»

"Η υποκρισία όλου αυτού του πολιτικού κόσμου («πολιτικού υπόκοσμου») δεν έχει όρια και αναστολές, «ξερνιέται» ξεδιάντροπα, σαν ορμητικός χείμαρρος.
Ο Μέργος δεν είπε τίποτε περισσότερο από αυτό που υλοποιείται καθημερινά και αποτελεί το ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ πλαίσιο της κατοχής μας και των Μνημονίων της: «Συμβόλαια θανάτου» της χρηματιστηριακής ευρω-χούντας που εκτελούνται από τα κυβερνητικά ανδρείκελα κάθε κοπής και χρώματος, σε καθημερινή βάση, παρά τις πομπώδεις διαψεύσεις, τις χιλιοειπωμένες…"