Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Αββά Δωροθέου - Μαθήματα κολυμβησης

Πολλοί άνθρωποι,για πολλούς λόγους κολυμπούν στη θάλασσα. Μερικοί άπ' αυτούς ξέρουν πραγματικά καλό κολύμπι και όταν έρχεται καταπάνω τους το κύμα, σκύβουν και λουφάζουν από κάτω του μέχρι να περάσει. Έτσι εξακολουθούν να κολυμπούν ακίνδυνα. "Αν όμως θελήσουν ν' αντισταθούν, το κύμα τους σπρώχνει έξω και τους εκσφενδονίζει πολύ μακριά. Πάλι, μόλις αρχίσουν να κολυμπούν έρχεται καταπάνω τους άλλο κύμα. "Αν πάλι αντισταθούν, πάλι το κύμα θα τους σπρώξει και θα τους -πετάξει έξω και το μόνο ττού κατορθώνουν είναι να συντρίβονται, χωρίς καθόλου να προχωροϋν. "Αν όμως, όπως είπα, σκύψουν και ταπεινωθουν κάτω άπό το κύμα, αυτό περνάει χωρίς να τους κάνει κακό. Εξακολουθούν τότε να κολυμπούν όσο θέλουν και τελειώνουν τη δουλειά τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τους πειρασμούς.

Υποκλοπές, Διώτης και Τσαλικίδης…: Τί χρώμα έχει η αλήθεια;

Το πόρισμα Διώτη για την αυτοκτονία Τσαλικίδη, ήταν: Αυτοκτονία αλλά συνδέεται και με την υπόθεση υποκλοπών...
Πώς γίνεται αυτό και με τι αποδείξεις έφτασε στο συμπέρασμα αυτό ο κύριος Διώτης;
Υπονοεί ότι ο Τσαλικίδης αυτοκτόνησε και αν ναι, γιατί;
Υπονοεί ότι ο Τσαλικίδης έπεσε θύμα δολοφονικής ενέργειας λόγω της υπόθεσης των υποκλοπών και αν ναι, από πού εξάγει το συμπέρασμα ο κύριος Διώτης;

Ποιος είναι όμως ο κύριος Διώτης; Σήμερα είναι διοικητής του ΣΔΟΕ, τοποθετημένος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Πιο πριν, τον πήρε σαν σύμβουλό του στο Δημόσιας Τάξης ο κύριος Χρυσοχοΐδης, μόλις το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές και ο ίδιος έγινε υπουργός…, ενώ αργότερα τον πήρε μαζί του και στο υπουργείο Ανάπτυξης... Με τόσες μετακινήσεις, σε τόσα διαφορετικά θέματα, εμείς πρέπει να υποθέσουμε πως πρόκειται για τον άνθρωπο για όλες τις δουλειές...

Οι Πόντιοι ζητούν να πολεμήσουν, μα ο Βενιζέλος τους αγνοεί...

«Έχουμε στρατό 20.000 ανδρών για να χτυπήσουμε τον Κεμάλ», γράφουν σε υπόμνημα τον Ιανουάριο του 1920, με τις πρώτες μάχες στη Μικρά Ασία

Του ΤΑΣΟΥ ΚΟΝΤΟΠΑΝΝΙΔΗ (Real News, 4/9/2011)

ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ του ‘22 ολοκληρωνόταν η καταστροφή του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Ο στρατός επέστρεφε στη βάση του, οι Τούρκοι κυνηγούσαν και σκότωναν τους Ελληνες και οι φωτιές έζωναν τα σπίτια τους στη Σμύρνη (κάποιοι ιστορικοί αναθεωρητές τους θέλουν να «συνωστίζονται» στα πλοία για να έρθουν στπν Ελλάδα... Προφανώς για διακοπές...).

Σήμερα, σχεδόν 90 χρόνια μετά, θα αποκαλύψουμε ένα ξεχασμένο υπόμνημα, που έστειλε στον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο τον Ιανουάριο του 1920 η Επιτροπεία των Ποντίων. Ζητούσε την άδειά του να επιτεθεί στον Κεμάλ, δημιουργώντας δεύτερο μέτωπο, για να δέχεται μικρότερη αντίσταση ο ελληνικός στρατός στην κεντρική Μικρά Ασία.

Για τους μισθούς των εφοριακών τα βρόντηξε η τρόικα

Βασικοί πρωταγωνιστές, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και οι τρεις εκπρόσωποι της τρόικας, κύριοι Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ. Οι τέσσερις άνδρες, όπως πληροφορείται το «ΘΕΜΑ», διέκοψαν ενοχλημένοι τις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις την Παρασκευή τα ξημερώματα, καθώς διαφώνησαν κάθετα σε ένα ζήτημα που για την κυβέρνηση θεωρείται ταμπού.

Αφορά την «προσωπική διαφορά», η οποία θα ισχύσει με το νέο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους και ουσιαστικά αφήνει άθικτους τους μισθούς τους. Το τρικ αυτό εφευρέθηκε για να μη θιγούν οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί, οι οποίοι ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους μόλις πληροφορήθηκαν το παραθυράκι παράκαμψης των συνεπειών του ενιαίου μισθολογίου.

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε μεγάλη καθυστέρηση (έως και πάγωμα) της εκταμίευσης της επόμενης δόσης των 8 δισ. ευρώ.