Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Επιχείρηση θρησκευτικού και εθνικού αποχρωματισμού

Η γνωστή εθνομηδενίστρια συνεχίζει να ασχημονεί. Τώρα αφήνει να εννοηθεί ότι μόνο αυτή τόλμησε να αγγίξει την καυτή πατάτα τουτέστιν την Ιστορία αφού κάποιοι άλλοι, προφανώς ομοιδεάτες της -αποδομητές της ιστορικής μας μνήμης, δεν τόλμησαν και δεν τολμούν να επιχειρήσουν κάτι τέτοιο. Προσπαθεί δηλονότι να μας πείσει ότι αυτή μόνο πρωτοτυπεί. Σαν να μας λέει δοξάστε με! Μόνο εγώ έχω τα κότσια να κάνω κάτι τέτοιο. Κι έχει καθώς φαίνεται κάποιο δίκαιο αφού όντως πρωτοτύπησε στην κακοποίηση της ιστορικής αλάθειας όσο κανείς άλλος μέχρι τώρα Και άλλοι προ αυτής παραποίησαν και παρήλλαξαν την ιστορική αλήθεια για να εξυπητερήσουν πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες. Δεν έφθασαν όμως στο σημείο να διολισθαίνουν στις ρεπούσειες γελοιότητες κατονομάζοντας τη σφαγή της Σμύρνης... συνωστισμό! Γι αυτό και η συγκεκριμένη φαιδρότητα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από εκπροσώπους όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών κατευθύνσεων και χώρων. Ποιός σοβαρός άνθρωπος, στοιχειωδώς σεβόμενος την ιστορική αλήθεια θα υποστήριζε ποτέ μια τέτοια αρλούμπα μεγατόνων;

ΤΡΟΪΚΑ: Ανήθικοι κερδοσκόποι

Άρπαξαν 1,28 δισ. ευρώ από την Ελλάδα σε 1 ημέρα! 

Η διεθνής των τοκογλύφων οι οποίοι "διασώζουν" την Ελλάδα, εισέπραξαν σήμερα το ομόλογο των 3,2 δισ. ευρώ από την δευτερογενή αγορά, το οποίο εξοφλήθηκε βέβαια στο 100% της αξίας του και το οποίο απειλούσε να πτωχεύσει την χώρα.

Και ποιος το εισέπραξε; Κανένα "πειρατικό" fund, γερακιών των διεθνών αγορών; Όχι βέβαια! Η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε μία οικονομική συναλλαγή που καταδεικνύει περίτρανα πώς κερδίζουν οι "σωτήρες", η τρόϊκα, δισεκατομμύρια σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, αλλά και σε βάρος των Ευρωπαίων πολιτών, τους οποίους υποχρεώνουν να δανείζουν την Ελλάδα με τον περίφημο Μηχανισμό Στήριξης, όταν θα ήταν πολύ οικονομικότερο για όλη την Ευρώπη να προχωρούσε σε διαγραφή μέρους του χρέους της Ελλάδας.

Η απελευθέρωση της Ελληνικής κοινωνίας προϋποθέτει την κατάρρευση του πολιτικού καθεστώτος.

Σύμφωνα με την επιστήμη του Συνταγματικού Δικαίου, Κράτος είναι η διαρκής σε νομικό πρόσωπο οργάνωση ενός λαού μόνιμα εγκατεστημένου σε ορισμένη χώρα και το οποίο ασκεί πρωτογενή και αυτοδύναμη (κυρίαρχη) εξουσία. Με βάση τον ορισμό αυτό, το κράτος αποτελείται από τέσσερα στοιχεία: 1) Λαός με την στενή έννοια του όρου, δηλαδή οι πολίτες που έχουν δικαίωμα ψήφου, 2) Χώρα ή Επικράτεια, δηλαδή η εδαφική έκταση εντός της οποίας ασκείται κρατική εξουσία επί των κατοικούντων σ’ αυτήν προσώπων, 3) Νομικό Πρόσωπο (όπως οι απλές εταιρίες που γνωρίζουμε), δηλαδή το κράτος έχει αυτοτελή νομική υπόσταση και είναι (όπως κάθε εταιρία) υποκείμενο δικαιωμάτων και υποχρεώσεων και 4) Εξουσία, δηλαδή η υπέρτατη ικανότητα επιβολής από το νομικό πρόσωπο του κράτους, ορισμένης θέλησης επί άλλων θελήσεων κατά τρόπο ακαταγώνιστο.

Η δυσκολία των νέων σ΄ έναν αβέβαιο κόσμο!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Όπου αν εισπορεύετο εις κώμας ή πόλεις ή αγρούς εν ταις αγοραίς ετίθεσαν τους ασθενούντας και παρεκάλουν αυτόν, ίνα καν του κρασπέδου του ιματίου αυτού άψωνται και όσοι αν ήπτοντο αυτού εσώζοντο." (Μάρκ.στ΄54'55,ζ΄1-8)

Το μήνυμα που μας στέλνουν, αυτόν τον καιρό, οι νέοι μας και δεν το λαμβάνουμε, είναι να έχουμε πίστη, για να τους ενθαρρύνουμε στο ξεκίνημά τους, σ΄ ένα αβέβαιο κόσμο. Στην πραγματικότητα ζητούν να έχουμε την ελπίδα μας στο Θεό και όχι στον άνθρωπο! Ο αρχαίος φιλόσοφος Επίκτητος, ένα χριστιανός προ Χριστού, έλεγε: "Αν ήμουν πουλί θά πετούσα. Είμαι άνθρωπος και προσεύχομαι."

Κάθε φορά που αντιμετωπίζω ένα άλυτο πρόβλημα ο Γρηγόρης μου με συμβουλεύει να το κάνω θέμα προσευχής. Οι άγιοι μας παρακινούν να προσευχόμαστε διαρκώς! Η ζωή είναι γεμάτη άλυτα προβλήματα!