Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Η ψυχρότητα στην προσευχή.

Η ψυχρότητα στην προσευχή οφείλεται είτε σε ψυχική κόπωση είτε σε πνευματικό κορεσμό είτε σε σωματικές απολαύσεις και αναπαύσεις είτε σε πάθη , που κυριεύουν την ψυχή , προπαντός στην έπαρση. Όλα αυτά ειναι ενάντια στην πνευματική ζωή, μέσα στην οποία κεντρική θέση κατέχει η προσευχή. Έτσι, πρώτα και κύρια προκαλούν το στέρεμα της πηγής της προσευχής μέσα μας . Αυτό, όμως, μπορεί να όφείλεται και σε απομάκρυνση της χάριτος, που συμβαίνει με θεία παραχώρηση. Και να γιατί: Όταν η ψυχή μας φλέγεται από τόν πόθο του Θεού και από την καρδιά μας ξεχύνεται ολόθερμη προσευχή, δεν έχουμε παρά ελεητική επίσκεψη της χάριτος . Εμείς όμως, οταν η ευλογημένη αυτή κατάσταση παρατείνεται για πολύ,νομίζουμε ότι κατορθώσαμε κάτι σπουδαίο με το δικό μας αγώνα και κυριευόμαστε από την κενοδοξία. Για λόγους παιδαγωγικούς, λοιπόν , απομακρύνεται η χάρη και μένει η ψυχή μας μόνη της, γυμνή και αδύναμη, ανίκανη να ζήσει πνευματικά, ψυχρή και απρόθυμη να προσευχηθεί…

Στολή Αφθαρσίας


του αειμνήστου Φωτίου Κόντογλου

Εγκρίθηκε στην Ευρώπη το πρώτο χάπι για την σκλήρυνση κατά πλάκας

Το πρώτο χάπι για τη σκλήρυνση κατά πλάκας ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υιοθετώντας προγενέστερη σύσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMEA).

Το φάρμακο λέγεται Gilenya, περιέχει την δραστική ουσία φινγκολιμόδη (fingolimod) και εγκρίθηκε για τους πάσχοντες από υποτροπιάζουσα-διαλείπουσα σκλήρυνση κατά πλάκας η οποία παραμένει «ιδιαίτερα ενεργή» παρά την θεραπεία με ιντερφερόνη-βήτα ή για ασθενείς με ταχέως εξελισσόμενη, σοβαρή υποτροπιάζουσα-διαλείπουσα σκλήρυνση.

Ο ΕΜΕΑ είχε συστήσει τον Ιανουάριο την έγκριση του φαρμάκου, έπειτα από το πράσινο φως που του έδωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο και η Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ.

Από το 1453 μέχρι σήμερα ο αγώνας για ελευθερία. Ιστορική Πινακοθήκη Ι. Μονής Μεγάλου Μετεώρου


Μια εξαιρετική, συγκινητική παρουσίαση από την Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου.

Τα "γεράκια" Πετρέους-Γκέιτς έκαναν πλάκα για τους βομβαρδισμούς!



Τον γύρο του κόσμου κάνει σήμερα ένα βίντεο που δείχνει τον επικεφαλής των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους και τον αμερικανό υπουργό Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς να κάνουν πλάκα με τον πόλεμο στη Λιβύη.
Το περιστατικό εξελίχθηκε όταν ο Πετρέους υποδέχτηκε χθες τον Ρόμπερτ Γκέιτς στην Καμπούλ.

Περί λογικών ονείρων

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Συνήθως τα όνειρα, τουλάχιστον ως προς το φανερό περιεχόμενό τους, δεν έχουν λογική. Αυτός είναι ο λόγος που η Εκκλησία δεν δίδει βαρύτητα στα όνειρα. Εύκολα μπορεί να εξαπατηθεί κανείς από αυτά. Η Εκκλησία συμβουλεύει τους πιστούς να μην εμπιστεύονται τα όνειρα.

Ωστόσο υπάρχουν όνειρα τα οποία είναι εντελώς κατανοητά και συχνά έχουν άμεση σχέση με την πραγματικότητα. Τα όνειρα αυτά έχουν ενδιαφέρον διότι θέτουν ερωτήματα στα οποία η λογική δεν μπορεί να απαντήσει. Όπως είναι το ερώτημα πώς ο νους του κοιμωμένου σκέφτεται λογικά, ενώ βρίσκεται στη μέθη του ύπνου;

Ή ποιος δίνει τις πληροφορίες στον ονειρευόμενο για πράγματα που είναι αδύνατον ο ίδιος να γνωρίζει;

Европейская 50-летний план

Η λεγόμενη "Ευρωπαϊκή" ενεργειακή πολιτική είναι σαν το Eurofighter. Εντυπωσιακή, αλλά φτιαγμένη από γραφειοκράτες, και δεν ξέρουμε για ποιόν ...πόλεμο ή ποιόν εχθρό έχει σχεδιαστεί.

Το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν Ευρωπαίοι. Υπάρχουν Γερμανοί, Γάλλοι και Άγγλοι, με τους υπόλοιπους βασικά τσόντες ή δορυφόρους των παραπάνω τριών. Η σημερινή "Ευρώπη" είναι ο ψυχροπολεμικός συμβιβασμός της δεκαετίας του 1950, τροποποιημένος από την επανένωση των Γερμανιών, την αυτόνομη (πυρηνική) ενδυνάμωση της Γαλλίας και την ισορροπία της Αγγλίας μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής. Αυτή η μπάσταρδη κατάσταση φαντασιώνεται ότι έχει κοινοβούλιο και ότι χαράσσει στρατηγική. Και η στρατηγική είναι σαν το Eurofighter. Καταπληκτικό αεροπλάνο, αλλά...

Μηδενικά εισοδήματα εμφανίζει η σύζυγος Τσοχατζόπουλου

Μηδενικά εισοδήματα εμφανίζει η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, στο τελευταίο Πόθεν Έσχες που έχει κατατεθεί στη Βουλή κι ελεγχθεί, αλλά δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες. Σύμφωνα με αυτό και άλλα στοιχεία που διαθέτει η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, υπάρχει πρόβλημα, καθώς από τα εισοδήματά της δε φαίνεται να μπορεί να δικαιολογήσει την εξυπηρέτηση του δανείου που πήρε, για την αγορά της πολυτελούς οικείας στην οδό Αρεοπαγίτου, το οποίο ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η κυρία Σταμάτη είναι υπάλληλος της ΔΕΗ, αλλά οι συνάδελφοί της ούτε που την θυμούνται , καθώς κατάφερνε κι έπαιρνε αποσπάσεις για πιο προνομιούχα πόστα. Τα τελευταία δύο χρόνια είχε πάρει άδεια άνευ αποδοχών, η οποία έληξε το φθινόπωρο και αναζητούσε τρόπους να βγει στη σύνταξη.

Για να ξέρουμε σαν χώρα τι παράγουμε

Μας αξίζει να είμαστε έρμαια των τοκογλύφων; Διαβάστε αυτήν την ανάρτηση και αποστηθίστε την! ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ

ΕΠΕΙΔΗ
Μας έχουν ζαλίσει οι δηµοσιογράφοι µε το ότι δεν παράγουµε τίποτα.
ΕΠΕΙΔΗ
Έχουν απαξιώσει οτιδήποτε κάνει αυτή η χώρα και οι άνθρωποί της.
ΕΠΕΙΔΗ
Μας παρουσιάζουν συνέχεια -και προσπαθούν να μας πείσουν- ότι είμαστε τεμπέληδες, διεφθαρμένοι, κλέφτες και βολεψάκηδες.
ΕΠΕΙΔΗ
Μας λένε -και προσπαθούν να μας πείσουν- ότι ζούμε με δανεικά.
Διαßάστε εδώ εξαγωγικές ”πρωτιές” της χώρας: