Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστολές της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για φωτοβολταϊκούς σταθμούς και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Να αποσαφηνιστεί το θεσμικό πλαίσιο για την εγκατάσταση νέων φωτοβολταϊκών σταθμών και να καθοριστούν οι περιοχές, στις οποίες τα δίκτυα είναι κορεσμένα και συνεπώς δεν μπορούν να υποδεχθούν νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές, ζητά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με επιστολές προς την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Κλιματικής Αλλαγής, Τ. Μπιρμπίλη, και τη ΔΕΗ.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Ν. Βασιλάκος, αναφέρει στην επιστολή προς την υπουργό ότι η απόφαση με την οποία, τον Απρίλιο του 2008, είχε ανασταλεί η επιβολή νέων αιτήσεων για

Μέσω της … Παιδείας προέκυψε ημίν Γιώργος

Υποσχέσεις και λόγια του αέρα απο την δεκαετία του 80

Ο Γ. Παπανδρέου διετέλεσε δυο φορές Υπουργός Παιδείας.
- Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (19881989). - Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Ιούλιος 1994 – Σεπτέμβριος 1996)
Ως υπουργός Εθνικής Παιδείας θέλησε (αλλά δεν τα κατάφερε;) να καθιερώσει το Εθνικό Απολυτήριο ,το οποίο θα αντικαθιστούσε το υπάρχον απολυτήριο του Λυκείου…
Σε συνέντευξή του (τότε) προς την εφημερίδα “Μακεδονία” ο υπουργός παιδείας κ. Γ. Παπανδρέου τοποθετείται στα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την παιδεία και θέτει κατευθυντήριες γραμμές για τη μελλοντική του πολιτική…Το 1995 !!!

Ιωάννης Καποδίστριας 1776 – 1831

Έλληνας πολιτικός και διπλωμάτης. Διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας και πρώτος Κυβερνήτης του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους, το οποίο ίδρυσε εκ θεμελίων και με την προσωπική του περιουσία. Γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 11 Φεβρουαρίου 1776 την περίοδο της Ενετοκρατίας. Ο πατέρας του Αντώνιος - Μαρία καταγόταν από οικογένεια ευγενών, καθώς ένας από τους πρόγονούς του είχε λάβει τον τίτλο του Κόμη από τον Δούκα της Σαβοΐας Κάρολο Εμμανουήλ τον Β'. Ο τίτλος εισήχθη στη «Χρυσή Βίβλο» (Libro d' Oro) των ευγενών της Κέρκυρας το 1679 και έλκει την καταγωγή του από το ακρωτήριο Ίστρια της Αδριατικής, το σημερινό Κόπερ της Σλοβενίας. Η οικογένεια της μητέρας του Διαμαντίνας (Αδαμαντίας) Γονέμη, ήταν επίσης εγγεγραμμένη στη «Χρυσή Βίβλο» από το 1606.

Η συναυλία του Βυζαντινού Χορού "ΤΡΟΠΟΣ" στο Ικόνιο

Σημαντική επιτυχία σημείωσε η συναυλία του Βυζαντινού Χορού "ΤΡΟΠΟΣ" στο Ικόνιο στα πλαίσια του 7ου διεθνούς φεστιβάλ μυστικιστικής μουσικής.
Η χορωδία είχε την ευκαιρία σε ένα φεστιβάλ με εξαιρετική οργάνωση, στο σύγχρονο κέντρο μουσικής της πόλης και με συμμετοχή συνόλων από άλλες οκτώ χώρες, να βάλει στο "κέντρο" του συνεδρίου και της μουσικής, την Εκκλησιαστική μουσική, σαν αφετηρία και σαν κατάληξη των μουσικών αναζητήσεων ανά τον κόσμο.


Εξατομικευμένη μάθηση (Personalized Learning)

Οι εντατικές έρευνες της νευροεπιστήμης και κλάδων της Ψυχολογίας επιβεβαιώνουν με τα πορίσματά τους τους διαφορετικούς τρόπους πρόσληψης, αφομοίωσης, δόμησης και επαναχρησιμοποίησης από τα άτομα της παρεχόμενης πληροφορίας και γνώσης. Η Διαφορετικότητα, λοιπόν, είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη. Το ζήτημα είναι αν αναγνωρίζεται και από το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα…

Μπορεί;

Mπορεί όσοι κάναν την «κότα» στον Κόκκαλη και τη Ντόρα στην Βουλή να έχουν και άποψη για τους φορτηγατζήδες;

Ναι όταν πλένουν τα τζάμια της Πόρσε και βλέπουν τι γίνεται έξω στην κοινωνία...


Ποιός είναι ο περιβόητος Άλεξ Ρόντος

Φίλος και έμπιστος του Πρωθυπουργού, αθόρυβος και άνθρωπος ειδικών αποστολών, κινείται με άνεση είτε στο υπουργείο Εξωτερικών είτε στα Βαλκάνια, στον Καύκασο και στη Μέση Ανατολή
Από τις ΜΚΟ, τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο και τα λόμπι στον Γ. Παπανδρέου

Τα τραύματα στους αγχωμένους επουλώνονται .....αργότερα !!

Μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χρειάζεται για να κλείσει μία πληγή σε ανθρώπους που διακατέχονται από άγχος και στρες, σύμφωνα με έρευνα Βρετανών ψυχιάτρων.

Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα ύστερα από πείραμα που διενήργησαν, προκαλώντας μικρά τραύματα σε υγιείς ανθρώπους που βρίσκονταν υπό διαφορετικές συνθήκες άγχους και ψυχολογικής πίεσης.